מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב התחתון, שינוי תזונהת אופנש24/12/2008
שלום, אני מתרגל יוגה מזה שנה וחצי (איינגר וויניאסה) מידי יום בהדרכת מורים מוסמכים בסטודיו ויש לי כמה בעיות: 1. מכוון שגנבו לי את האופנוע אני מגיע עם אופניים לתרגול (בערך 6 קילומטר של רכיבה רגועה) שמתי לב שיותר קשה לי להתמודד עם תנוחות עמידה במיוחד אסנה לאורך זמן האם יש לזה קשר לאופניים? והאם השילוב של הופניים פוגע ביוגה (אולי מקצר שרירים)? 2.ממאי האחרון התחלתי להתכוון לתזונה טיבעונית ללא בייצים מוצרי חלב ובשר. תזונתי מורכבת מירקות, אורז מלא ונבטים שאני מנביט. שמתי לב שיותר קשה לי לשמור על שיווי משקל במיוחד כאשר אני עובר מעמידה זקופה לאותנאסנה (כפיפה לפנים), וכן חזרתי לאכול בשר התדירות של פעם בשבוע, לא תמיד יש שיפור האם יש לזה קשר? 3.לצערי עם כל הזמן שאני משקיע ביוגה וכל שינויים וההתקדמות שאני חש בהם הנושא גמישות אני אנני מרגיש שיפור משמעותי במיוחד באיזור האגן אני שם להב שכאשר אני הרבה זמן נמצא באוטנסנה (כפיפה קדימה) ופשימוטנסנה (כפיפה קדימה בישיבה) נוצר לי כאב בדב התחתון שנמשך כמה ימים, זה לא משהו שאני לא יכל לחיות איתו אבל אני מפחד שאולי אני גורם לעצמי נזק אבקש את היתיחסותן תודה מראש ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
ענת צחור24/12/2008שלום ש
לשאלותיך...
1. יכול להיות שלאחר רכיבה של 6 ק "מ על אופניים אתה חש התעייפות של שרירי הרגליים במהלך תנוחות העמידה. ישנם אופנים שונים לתרגול יוגה שמסייעים לרוכבי אופניים, אין לי מושג מה התרגול שאתה מבצע, אבל נשמע שהוא לא ממש מתאים להתנהלות שלך (נסיעה על אופניים), וניתן להתאים תרגול לפעילות שאתה מבצע. דבר עם המורה שלך.
2. התופעה שאתה מתאר היא של חוסר דם, ולכן כשהתחלת לאכול שוב בשר היא נעלמה.
תזונה יש להתאים לאורח חיים!
3. הכאבים שאתה מתאר אכן יכולים לפגוע בך, נראה כי אתה לא מבצע התאמות בתרגול למצבך. השרירים האחוריים של הרגליים קצרים אצלך ולכן אתה מתקשה בכפיפות קדימה. גם כאן המורה שלך חייב לסייע לך בתרגול נכון ומתאים לך אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בגב התחתון, שינוי תזונהת אופנ
ש25/12/2008ענת, תודה על התשובות. היתי מגדיר את עצמי יותר כמתרגל יוגה מאשר רוכב אופניים, האופניים משמשות אותי על מנת להגיע לתרגול (עקב גנבת האופנוע) מתשובתך אני מבין שעלי למצוא כלי תחבורה אחר. תודה רציתי להבין האם הרכיבה מקצרת לי את שרירי הרגליים ולכן אני פחות גמיש בכפיפות קדימה? האם יש קשר בין שתי הדברים? לגבי הבשר, אני מבין כי יוגה מטיפה לטיבעונות ולכן זהו הנתיב שבחרתי, כאשר את אומרת שאני צריך להתאים את התזונה לסגנון החיים את מתכוונת שאו שאני אוכל בשר ואתרגל יוגה יום יום, או שאתקדם לטיבעונות ואתרגל פחות? תודה רבה ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות
ענת צחור25/12/2008אם אינך ספורטאי שרוכב על אופניים באופן אינטנסיבי יכול להיות והנסיעה של 6 ק"מ היא זו שאכן משפיעה על התרגול שלך, אם המורה שלך לא נותן לך תרגול שמאפשר פתיחה והארכה של הרגליים לאחר נסיעה אולי עדיף להימנע מרכיבה לשיעור,
לגבי הבשר, ישנם תחליפים לבשר שניתן ליצרוך המכילים חלבונים וברזל, כמו קטניות, ירקות ירוקים וטחינה, הייתי ממליצה לך להתייעץ בתזונאי שיבנה לך תפריט נכון לאורח החיים שלך.
מה שאתה מתאר, כיווץ של שרירים, חולשה וסחרחורת מאפיין חוסר דם אנרגטי, והייתי מייעצת לך טיפול ברפואה סינית לחיזוק, המטפל הסיני יכול לבנות לך גם דיאטה מאוזנת ונכונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)