מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רייקי ומדיטציהאורית04/11/2007
ערב טוב,
את המדיטציה הכרתי דרך סדנאות הרייקי והדמיון המודרך שעשיתי וכרייקי מאסטר אני נעזרת בזה.
לאחרונה אני מרגישה שהגעתי לצומת דרכים עבורי (אחת מיניי רבות בשלוש שנים אחרונות) כזאת, שכנראה, משמעותית יותר מאחרות.
אין בליבי ולו ספק קל שבקלים על חשיבות הרייקי בחיי והאור שהכניס לתוכם אך יותר ויותר עולה בי התחושה כי עדין לא מצאתי את דרכי האמיתית, את המלל שלי. יש בי את התשוקה והבערה אך ללא גוון הקול שיהיה יחודי.
בין היותי אמא, סטודנטית ושכירה במשרה מלאה, מקווה ורוצה למצוא את הזמן לתרגולי מדיטציה (לא דינאמית), כאלה שאפשר לבוא, לתרגל וללכת הביתה לעשות שיעורי בית.
רצוני האמיתי בויפאסנה או/ו נסיעה לצפון הודו אך זה לא יקרה, לפחות לא בשנים הקרובות אז אני חייבת למצוא משהו קרוב (גוש דן) שיתן לי את המקום והמסגרת להיכנס לאותו שקט פנימי שאני כ"כ כמהה לו.
אני מאוד הודה אם אקבל לינקים, המלצות .... לתרגולים שכאלה (לא קורסים וסדנאות ארוכות, לפחות לא כעת)
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רייקי ומדיטציה
פסי פייג04/11/2007קודם כל תודה על הכנות והפתיחות שאת מגלה בשאלתך. יש לי הרגשה שהמדיטציה שאת עושה שייכת למישור הדמיון המודרך ולא באמת מדיטציה. יש הבדל גדול בין שני אלה. בדמיון מודרך אנחנו עדיין משתמשים בשכל ובדמיון, במדיטציה אנחנו מגיעים להיות במצב תודעה אחר שאינו שייך למלים או הגדרות מילוליות. זהו מצב שמתרחש כאשר אנחנו מתרגלים לאורך זמן ישיבה שקטה והתבוננות. מצב מדיטטיבי יכול להתרחש אך אינו מגיע בכח כמובן ואינו תלוי ברצוננו בכלל.
ישנן טכניקות רבות ומגוונות לאפשר שקט בתודעה. הטכניקות הללו אינן מדיטציה. הן רק כלים המאפשרים למצב מדיטציה להתרחש.
חשוב אם כך שתהיה לך הבחנה לגבי מהי מדיטציה .
ישנם מעט מאד מורים למדיטציה. זהו אינו תואר אקדמי כמובן .
בינתיים, כל עוד אין מורה בסביבתך הקרובה, עצתי לך פשוט לשבת בשקט בגב ישר וארוך במשך מספר דקות בכל בוקר וערב ולהיות בקשב לנשימה שלך. אך תנסי לאלץ דבר, אל תנסי לסלק את חשבותיך, חזרי לנשימה . כל יום, מידי יום.
חזרי אלי עם שאלות אחרי זמן מה , אחר שתתמידי כך לעשות. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)