יוגה ועוד..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוגה ועוד..
    אלי
    07/11/2007

שלום פסי וענת,

אני מתאמן ביוגה מזה זמן מה ובנוסף גם בקונג פו.ידוע לי כי יוגה אמורה לפתח מצב של בריאות פיזית,מודעות,שלווה ואיזון נפשי.מבחינה זאת יש דמיון מסוים במטרות בין היוגה לבין אומנויות הלחימה השונות,אך אומנויות הלחימה,על אף היותן מחנכות לנימוס וכבוד הדדי,דורשות לא פעם להביא לידי ביטוי מימד של אגרסיביות שאינני רואה כי הוא קיים ביוגה.

אני שואל את עצמי את השאלה האם מתאמן יכול להיות מסור גם ליוגה וגם לקונג פו מבחינה מנטלית ופילוסופית.האם אחד מן העיסוקים לא יסתור את הפילוסופיה של השני, והאם לא יווצר אצל המתאמן
    מצב של בלבול כאשר מחד הוא נדרש לעיתים להיות נחרץ ואגרסיבי כלפי יריביו וכלפי החיים,ומאידך להיות בהרמוניה עם סביבתו ולהמנע מפגיעה.מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוגה ועוד..

הוספת תגובה

• המלצה לעיון וקריאה

ענת צחור
    07/11/2007

אלי שלום,
    בנוגע לשאלותיך והרהורך, הייתי ממליצה לך לקרוא את הבהגוודגיטא- שירת המבורך, ישנו תרגום מצויין לעברית של איתמר תיאודור, בהוצאת כרמל, ואת ספר הטאו של לאו צ'ה, בתרגומו של ניסים אמון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת בינתיים...אולי משהו בקצרה?

אלי
    08/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי סתירה?!

ענת צחור
    08/11/2007

אלי היקר,
    אין סתירה בין הדברים, התופעות השונות בעולם מנוגדות זו לזו, משלימות זו את זו, שלובות זו בזו, והאומנות לחיות היא לחיות עם השינויים, עם הסתירות, עם תפיסות, כשהכל משתנה ללא הרף!
    הקושי תמיד הוא בהיאחזות לרעיון, בקיבוע של מה שאינו ניתן לקיבוע! לכן תהנה בדרכך באומנויות הלחימה ובדרך היוגה, חייה את הקונפליקט, חייה עם השאלות שצצות לך ותאפשר לתשובות לצמוח מתוך הספק שאתה שרוי בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה