איזה סוג מדיטציה תתאים לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה סוג מדיטציה תתאים לי?
    אלכס
    31/07/2010

אהלן יש כל כך הרבה סוגים באינטרנט, וכל אחד מבטיח משהו אחר. אני אתאר את עצמי בתקווה שתוכלו להפנות אותי לסוג המתאים.

אני לפעמים לחוץ, לפעמים חרד. זה קורה בדרך כלל כשאני צריך לעשות משהו שמפחיד אותי. למשל: חבר הזמין אותי לפגוש אותו ואת כל החברים שלו, ברגע שאני יודע שאני הולך לקבוצה שאני לא מכיר בה אף אחד אני מתחיל להתרגש ולהלחץ, ולפעמים פשוט לא מגיע ומבטל את המפגש. לפעמים כשאני יודע מראש שעוד יום-יומיים אני צריך לבצע איזה משהו שקשה לי, יומיים לפני אני מתחיל לאכול סרטים, לחשוב על זה, לפעמים לחלום על זה, אני לא מצליח להעלים את המחשבה וזה פשוט נתקע לי בראש. גם חשוב לי מה הסביבה חושבת עלי, ובמקום להיות עצמי, אני מנסה להתאים את עצמי לסביבה. אין לי חברה, ואם אני רואה מישהי שמוצאת חן בעיני ברחוב אני מתחיל להריץ סרט בראש במקום לגשת ולהתחיל לדבר, לא מצליח להשתיק את המחשבות והסרטים בראש.

אוקיי יצא קצת ארוך ומסורבל..אבל אני מקווה שהבנתם את סוג הטיפוס שאני (: איזה מדיטציה תתאים לי?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדיטציית התבוננות בתחושות

ענת צחור
    02/08/2010

הייתי מציעה לך ללמוד מדיטציית התבוננות בתחושות ובמצבי תודעה.
    מדיטציית ויפאסאנה תסייע לך.
    ישנן קבוצות לימוד ברחבי הארץ, כנס לאתר תובנה ומצא לך קבוצה כזו. כמובן שעדיף לפגוש מורה שינחה אותך אישית בדרכך.
    בהצלחה, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה

כרמית
    07/12/2010

יוגה ומדיטציה זה תמיד טוב אבל אתה מדבר על חרדה חברתית.
    לשם כך נראה לי הכי טוב ללכת טיפול רגשי כלשהוא.
    יוגה ומדיטציה כמלווים טיפול רגשי זה מעולה.
    אולי טיפול פרטני ובהמשך קבוצתי.
    פסיכולוג, מטפל באמנות או אפילו סדנא לרכישת מיומניוית חברתיות יכולים לעזור מאוד.

שוב יוגה ומדיטציה כבודם במקומם מונח אבל טיפול רגשי על ידי מטפל קצועי שתמצא איתו שפה משותפת יועילו לך במקרה זה אף יותר.

שוב, תרגל יוגה ו/או מדיטציה במקביל אם יתאפשר לך

בהצלחה

כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה - תגובה

פסי פייג
    07/12/2010

גם אני שותפה לדעה שכדאי מאד לשלב טיפול מקצועי עם תרגול של יוגה ומדיטציה.
    שילוב שני הדברים יביא לך תועלת מרובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה