פורום נכויות, אחוזי נכות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    א
    05/01/2011

שלום רב
    לפני כשנה קיבלתי 100 אחוז נכות לתקופה של כשנה
    ועכשיו קיבלתי מכתב שהועדה החליטה על 50 אחוז נכות לצמיתות מזה אומר מבחינתי?ומבחינת הסכום שאקבל כרגע?יש לציין שלא אני נשואה ואין ילדים.
    בנוסף אם חזרתי כרגע לעבודה ולפני כשנה עבדתי 8 שעות וכרגע אני עובדת 6..ביטוח לאומי יכול להשלים לי את השעות החסרות?

אשמח לתגובה מהירה בנושא.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

אדיר ברונשטיין
    16/01/2011

במידה וקיבלת 50% נכות לצמיתה, הרי שהמוסד לביטוח לאומי החליט לא לתת לך קצבה. מתן קיצבה ניתן לכאלו שעוברים 60% נכות משוקלל. ממליץ לפנות לרופא מומחה שיאמוד מצבך האמיתי. במידה והוא מייעץ לך שאמדן הנכות שלך עולה על 60% ממליץ לך לערער על החלטת המוסד לביטוח לאומי ולהצטייד בחוות דעת מרופא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מקנים 10 אחוזי נכות?
    מאיר
    04/01/2011

שלום
    רציתי לדעת איזה זכויות מקנים לי 10 אחוז נכות,אני לא כל כך מתמצא בנושא ורציתי לדעת אילו זכויות ממשיות, אם בכלל, מקנים לי 10 אחוזי נכות? האם יש אפשרות לקיצבה חודשית מסוימת? או שאני רק אהיה "רשום במחשב" של הביטוח הלאומי בתור בנאדם שיש לו 10 אחוזי נכות, אבל חוץ מזה אני לא זכאי לשום זכות?

תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מה מקנים 10 אחוזי נכות?

הוספת תגובה

• מה מקנים 10 אחוזי נכות? - תגובה

עו``ד אריק שלו
    10/01/2011

שלום לך מאיר, לשאלתך אשיב, אם מדובר בנכות לנפגע בעבודה, הרי ש-10% נכות יציבה מקנה מענק חד פעמי, וכן זכות לשיקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות
    אורלי
    03/01/2011

אני בת 40 .
    לא פניתי עד היום לביטוח לאומי, אבל יש לי מסמכים מרופא עיניים, שמעידים שיש לי עין עצלה.
    יש לי עין אחת עצלה מלידה, ועין שניה עם מספר 6.75-.
    האם מגיעים לי אחוזי נכות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות - תגובה

אדיר ברונשטיין
    04/01/2011

על פניו נשמע שמגיע לך אחוזי נכות. יחד אם זאת אינני מוסמך לקבוע ו/או לייעץ לך אמדן אחוזי הנכות. ממליץ כי תפני לרופא עיניים הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לשם אמדן נכותך.
    שימי לב, היות ואני מבין שהפגיעה אינה תוצאה של תאונת עבודה, אחוזי נכות של פחות משיעור של 60% במסלול של נכות כללית לא תקנה לך קצבה נכות, כך שעל פניו נראה שאין טעם לתביעה כזו מצדך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות כרוניות
    יעקב
    31/12/2010

לצערי אני חולה במס מחלות כרוניות
    לב
    ריאות {מחלה קשה}
    דום נשימה בשנה
    עקב מחלות אלו אני מוכר עי מ.ל.ל כנכה 76%רפואי 75 %אי כושר לצמיתה
    בשנתיים האחרונות התפרצה אצלי דלקת פרקים קשה לפני כחודשיים אושפזתי אובחן אצלי שבר בירך ובעיות בצפיפות העצם כרגע אני מרותק לכיסא גלגלים כמו כן אני מתחיל טיפול מבטרא ביום א הקרוב {כמו כן אני משתמש בשנתיים האחרונות במחולל חמצן בשעת הצרך לפי הוראת רופא הלב שלי}
    הגשתי למ.ל.ל תביעה לקיצבת שירותים מיוחדים וכמו כן החמרת מצב {עלי לציין כי אני נכה עי מלל כ6 שנים }
    שאלתי אלו זכויות מגיעות לי ממלל
    בתודה מראש
    יעקב ר

לקביעת תור
    סגירה
    מחלות כרוניות

הוספת תגובה

• מחלות כרוניות - תגובה

אדיר ברונשטיין
    04/01/2011

1. לפי הנתונים שמסרת, סיכוי סביר שיאשרו לך קצבת שירותם מיוחדים. יחד אם זאת אינני רשאי ויכול לתת לך אמדן חדש של אחוזי הנכות המעודכנים שלך אלא להפנותך לייעוץ אצל רופא מומחה (אורטופד/קרדיולוג וכד') הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ שיוכל לאמוד את אחוזי הנכות המעודכנים בהתאם להחמרה במצבך.
    2. בעקבות הנתון שמסרת שהנך מוכר על-ידי המוסד לביטוח לאומי 75% נכות תפקודית ומקבל קצבת נכות מלאה בהתאמה. במידה וההחמרה במצבך שווה יותר מ 89.1% נכות תפקודית, תוכל לקבל פטור מלא ממס-הכנסה וזכאות להקלות משמעותיות ברכישה והשכרת נכסים ועוד הטבות רבות.
    3. ע"מ לחצות את רף 89.1% תפקודית ממליץ בחום לפנות (בנוסף/במקביל לפגיעות הקיימות) לפסיכיאטר ע"מ להתלונן על זה שמצבך הרפואי גרם להדרדרות גם במצב הנפשי. להצטייד בחוות דעת מפסיכיאטר המעידה על נכות מסויימת בגין מצבך. זה יסייע לך לחתות את רף ה 89.1% נכות תפקודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות לילדה
    אושרת
    31/12/2010

בתי בת ה-5 נולדה עם עצם שוקית קצרה יותר מברגל השניה ועם חוסר של זת.
    כמו כן נולדה עם פע בין אורך הגפיים וכעת הפע גדל ל-4 ס"מ. תצטרך לעבור ניתוח הארכת גפה עם ברגים. שאלתי היא האם היא זכאית לקבל קצבת נכות לכל החיים. ראוי לציין שהיא צולעת והולכת עם מדרס פנימי עד לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה
    נכות לילדה

הוספת תגובה

• נכות לילדה - תגובה

אדיר ברונשטיין
    04/01/2011

היות ואינני רופא, אינני מוסמך / רשאי לאמוד שיעור אחוזי הנכות בגין הפגיעה. ממליץ לפנות לרופא מומחה (אורטופד וכד') הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ לאמוד את היקף הנכות ועל-פי הנחיותיו והייעוץ שתקבלי תדעי האם כדאי לפנות בתביעה לאחוזי נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה של רופא

שרון
    19/01/2011

נכות ילדים נקבעת לפי תפקוד ולא לפי סוג הנכות.
    באם הילד מתלבש בדומה לבני גילו ואוכל כמו אחרים מבני גילו וכך בעשיית צרכים והפער אינו גדול אז פשוט אין זכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    אני
    25/12/2010

האם בקביעת אחוזי נכות לוקחים בחשבון את מקצוע האדם והפגיעה ביכולת ההשתכרות?
    כלומר - אובדן 2 אצבעות ביד יזכה מורה ב-X %. אך אילו מדובר בפסנתרן אזי מגיע לו % גבוה יותר. אולי 100% (ההגיון: מורה יוכל להמשיך בעבודתו ואילו הפסנתרן לא).

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

אדיר ברונשטיין
    26/12/2010

בדרך כלל אין התייחסות לאופן בו נקבע אחוזי הנכות לעצם הפגיעה. יחד עם זאת עליי לציין שהשאלה כללית מדי. זה תלוי במספר רב של פרמטרים ובעיקר לאיזה מסלול הופנתה התביעה: מח' נפגעי עבודה (כלומר תאונת עבודה) או שמא מדובר במח' נכות כללית ששם החישוב נעשה בצורה שונה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטבות מס לנכה
    מורן
    19/12/2010

שלום רב

אני בעל 80% נכות רפואית,וגם 75% דרגת אי כושר יציבה.
    אני בן 63 ולא עובד,מקבל קצבת נכות מלאה+ קצבה חודשית נוספת.
    אני מעוניין לסחור בבורסה, ורציתי לדעת אם מגיע לי פטור ממס רווחי הון.

לקביעת תור
    סגירה
    הטבות מס לנכה

הוספת תגובה

• הטבות מס לנכה - תגובה

אדיר ברונשטיין
    26/12/2010

למיטב ידיעתי לא מגיע לך פטור כזה. יתכן ומגיע פטור מעל 89.1%. ממליץ להיוועץ עם רואה חשבון מוסמך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפת הוותיקה ופנסיה
    אדוה
    19/12/2010

אני נמצאת במקפת הישנה ואני מקבלת פנסייה בהתאם לשנות עבודתי האים זה תקין או לא? לי ניראה כי זה לא תקין ,אבל הם המשלמים ולא אני.הם עושים מה בראש שלהם.אני מקבלת פנסייה מאוד צנועה,וקטנה הכנסתי הייתה הרבה מעל השכר הממוצע במשק ואילו הפנסיה שלי היא כמשכורת מינימום

לקביעת תור
    סגירה
    מקפת הוותיקה ופנסיה

הוספת תגובה

• מאחר ושכרי הייה כולל הכל בוטח

אדוה
    19/12/2010

במקפת ושולם עבורו פרמיה חוץ מהחזקת רכב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני זכאי לנכות מביטוח לאומי?
    בנימין
    18/12/2010

שלום רב

אני בן 38 איבדתי את הורי לפני שנה וחצי כמעט שניהם בחודש אחד.
    אני נכנסתי לדכאון עמוק ביותר שיש ללא יכולת למצוא עבודה או תעסוקה זמנית.
    לא מקבלים אותי לעבודה בגלל המצב שלי ובגלל שלא עשיתי צבא!!!
    אני סובל מהתפרצויות לפעמים מאוד כועס.אין לי חשק לכלום מממש.אני לוקח כדורים ומטופל בפסכיאטריה ומעקב רפואי יש לי בעיחת הסתגלות חברתית פרופיל 21 נפשי.
    ניסיתי למצוא עבודה ולא החזקתי מעמד יותר מכמה ימים.הגשתי לביטוח לאומי מסמכים רפואים+חו"ד פסכיאטרית וחו"ד של צהל. על האבחנות.
    להלן האבחנות
    אבחנה מס-1 NARCISSITIC PRESONALITY DISORDER
    או
    אבחנה מס-2 SCHIZOID PRESONALITY DISORDER
    או
    אבחנה מס -3 BORDERLINE PRESONALITY DISORDER
    או
    בחומרה קשה. עם הפרעה תפקודית קשה קבועה וקשיים בולטים
    בהסתגלות חברתית.

תודה על כל תשובה דר יקר אני פשוט במצב דכאוני קשה הרבה מחשבות והמון בלאגן.

הוספת תגובה

• האם אני זכאי לנכות מביטוח לאומי? - תגובה

אדיר ברונשטיין
    19/12/2010

מכיוון שאינני רופא אינני יכול לאמוד היקף נכותך במקרה זה. ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ויכול לומר לך היקף נכותך בהתאם לממצאים בחוות הדעת שקיבלת. אני יכול לייעץ לך שאם החלטת לפנות בתביעה לביטוח לאומי, תתצטייד בחווד דעת רפואית מבעוד מועד. שים לב, תהיה זכאי לקצבה במידה והפסיכאטר כתב לך בחוות דעת שזה נאמד בלפחות 60% נכות. נכות בשיעור נמוך מזה לא תקנה לך קצבת נכות כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר היקר תודה על התשובה ועוד דבר מה.

בנימין
    19/12/2010

מסרתי את כל המסמכים הרפואים
    וחוו"ד מפסכיאטר בריאות הנפש שרשם לי את כל האבחנות.+מסמכים רפואים
    וגם מרופא משפחה.
    כרגע התיק הועבר לרופא בביטוח לאומי ואני ממתין לוועדה רפואית מה דעתך על הענין?תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר היקר תודה על התשובה ועוד דבר מה. - תגובה

אדיר ברונשטיין
    19/12/2010

ראשית למען הדיוק אינני רופא. הנני בעלים של למימוש זכויות רפואיות.
    בנוגע לשאלתך, ממליץ לך להצטייד בחות דעת רפואית של הרופא המטפל ו/או פסיכיאטר אחר שיכול לרשום לך במפורש בחוות דעתו את היקף הנכות לה את זכאי בהתאם לממצאים שלך. לכן חובה שתלך לפסיכיאטר שבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ויהיה מוכן לכתוב לך חוות דעת כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק מוחין
    ויקי
    16/12/2010

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי ואמור לקבל קצבת נכות עקב בעיות אכילה ועיקוב התפתחותי (100 אחוז). זאת עד גיל 3 .אך בעיות האכילה שלו נעלמו כיוון שעבדנו על כך. לאחרונה אובחן כלוקה בשיתוק מוחין (לא כתוב אך זה קל ) , בני הולך על קצות האצבעות נופל הרבה , לא יציב והחל ללכת לא מזמן ,כן יש לו ריור ובעיות כביכול קלות נוספות.
    האם יש מצב לקבל המשך אחוזי נכות מביטוח לאומי אחרי גיל 3 ? מה הם הסעיפים עליהם כן אצליח להוכיח שהוא נכה ? מספיק ההגדרה ?
    מאד אשמח לקבל תשובה
    ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק מוחין

הוספת תגובה

• שיתוק מוחין - תגובה

אדיר ברונשטיין
    19/12/2010

אינני רופא ולכן אני ממליץ לך לפנות לרופא מומחה הבקיא בתקנות הביטוח לאומי לאמוד היקף הנכות בשל העדכון במחלה שנוספה. לאחר התייעצות עעימו תוכלי לפנות בתביעה למוסד לביטוח לאומי בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וOCD
    נתי יהודה
    16/12/2010

שלום הרופאים הכירו בי שיש לי סכיזופרניה לא ספציפית וOCD האם זה אומר שיתנו לי קצבת נכות יציבה? בגלל שיש לי עדיין לא יציבה ומה זה לא ספציפית אם אפשר לשאול?אם אפשר תשובה בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה וOCD

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וOCD - תגובה

אדיר ברונשטיין
    16/12/2010

נתי ערב טוב,
    ממליץ לפנות לרופא מומחה (פסיכיאטר) הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ שיאמוד היקף אחוזי הנכות בגין פגיעתך. בהתאם להמלצתו תוכל לדעת האם לפנות לביטוח לאומי בתביעה להכרה בנכותך. לידיעתך, הכרה בנכות בשיעור של פחות מ 60% תפקודית לא תקנה לך קצבת נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ע"ש פולקרסון בברך
    דורין
    15/12/2010

שלום לפני שנה וקצת נפגעתי בברך ונקבע שעליי לעבור ניתוח בברך ע"ש פולקרסון שזה כלל חיתוך של העצם וקיבוע הרצועות ע"י ברגים לעצם תוך כדי אובחנתי כסובלת מאנקילוזיס ספנדוליטיס בנוסף אני סובלת מאנדומטריוזיס ואסטמה בועדות הרפואיות הם קיבלו את כל האישורים לכל המחלות .בנוסף לאחר 6 חודשים מהניתוח הרגל שלי עדיין לא מתכופפת ונקבע לי ניתוח אורטוסקופיה על מנת לגרום לברך להתכופף .בבדיקה שערכתי בביטוח הלאומי התברר לי שקבעו לי 56 אחוזי נכות על פרקים . מה זה אומר ?אני אמורה לקבל רטרואקטיבי מיום הנפילה פיצוי?ולמה רק על פרקים שהם בדקו גם מחלות אחרות אודה לך מאוד לתשובה בהקדם יש לי וועדה לשיקום ב 21 לדצמבר רשמית עדיין לא הודיעו לי על אחוזי הנכות גיליתי את זה לבד....

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ע"ש פולקרסון בברך

הוספת תגובה

• ניתוח ע"ש פולקרסון בברך - תגובה

אדיר ברונשטיין
    16/12/2010

ראשית אני מבין שפנית למסלול של נכות כללית. ע"מ לתת לך את העצה הטובה ביותר אני צריך לראות את פרוטוקול הועדה הרפואית שהיתה לך. במידה וקיבלת 56 אחוז, המשמעות היא שחסרה לך עוד 4 אחוז ע"מ לקבל קצבת נכות כללית. במידה וישנם סעיפים שלא נכנסו בחישוב בגין מחלות נוספות, עלייך להגיש עירעור במידה ולא עברו 30 יום מהמכתב שקיבלת מביטוח לאומי. במידה וכבר עבר הזמן מאז שקיבלת את התשובה מב"ל, עלייך להגיש החמרה במצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למכתבי

דורין
    19/12/2010

עדיין לא קיבלתי את המכתב מביטוח לאומי ביום שלישי יש לי איזשהיא ועדה לבדיקת השתכרות אם אני יכולה לעבוד השאלה שלי קודם כל אם אני אמורה לקבל מענק על השנה וקצת שישבתי בבית ללא יכולת לעבוד בגלל הפציעה ברגל אני יציין שוב שאני סובלת מאנקילוזיס ספנדוליטיס באזור האגן ואנדומטריוזיס ואני אמורה לעבור ב 9 לחודש ניתוח חוזר כי הניתוח לא הצליח בפעם הראשונה .האם מחלות אלו מוכרות ע"י הביטוח הלאומי כמחלות שמפריעות לתפקוד היומי כי בהתמודדות היומיומית הם פוגעות ברמה קשה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למכתבי - תגובה

אדיר ברונשטיין
    19/12/2010

לכשתעמדי בפני ועדה רפואית , תצייני עובדות אלו הנוגעות להעדרותך מעבודה ואי היכולת להשתכר מאז. הועדה אמורה לקבוע מועד פגיעה ולשלם מאותו המועד.
    לגבי שאר המחלות, ממליץ לך שוב לפנות לרופא המטפל ו/או רופא מומחה הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ לאמוד היקף הנכויות. אני בכל מקרה הייתי מצטייד בחוות דעת המסכמת מצבך הרפואי הכוללת מחלות אלו ו/או מחלות נילוות שהן פועל יוצא של מחלות אלו ע"מ לתבוע את אחוז הנכות המירבי - כפי שמגיע לך עפ"י מצבך הרפואי והתפקודי העכשוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה -איך משקללים את אחוזי הנכות
    אדוה
    13/12/2010

הוספת תגובה

• שאלה -איך משקללים את אחוזי הנכות - תגובה

אדיר ברונשטיין
    16/12/2010

מחברים את אחוז הנכות של מחלה/פגיעה אחת עם אחוז ממה שנותר. קצת קשה יהיה לי להסביר בכתב. את מוזמנת ליצור עימנו קשר ואשמח להסביר בטלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אדיר ברונשטיין
    16/12/2010

בכל מקרה, במידה ופנית לעו"ד בנושא התאונה, הוא זה שיתן לך את העצה הטובה ביותר את מי כדאי לכם לתבוע ולפי איזה סדר. במידה ויש טעם לתבוע את הביטוח הלאומי במקביל לחברת הביטוח, אני בטוח שהוא יתן לך את העצה הטובה ביותר. ממליץ לך להעזר במי שפנית אליו מלכתחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה פגימה מתחילים

אדוה
    19/12/2010

לשקלל ומימה האים מהפגימה הראשית? למשל בא ניקח מנקודת הנחה אים הפגימה היא במקום שלא שייך מבחינת הקשר הרפואי בכלל לפגימה הראשית למה היא צריכה להיות משוקללת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה פגימה מתחילים - תגובה

אדיר ברונשטיין
    19/12/2010

משקללים את כל הפגיעות והמחלות ללא קשר עם המחלה ראשית או משנית. פשוט צריך לשקלל כל הפגיעות הראשית והנילוות כתוצאה מהמחלה המרכזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות רפואית מחלת קרון וסכרת
    מירה
    12/12/2010

שלום , אני בת 41 חולה בקרון כבר 20 שנה בעבר קיבלתי 30% נכות קבועה.
    כיום המצב החמיר אושפזתי בעבר ומטופלת כיום בזריקות יומרה ונוספה נוירופתיה סנסורית ברגליים. שתי המחלות מסבות הרבה כאב וסבל יומיומי..בעבר עבדתי כמורה אך עזבתי במפאת המחלה, כיום אני עצמאית עובדת ביצירה מהבית אך לא מרוויחה , הדבר משמש כרגע יותר עיסוק .אני מקבלת קצבה ממשרד החינוך 1200 ש"ח. האם בחישוב זכאותי לקצבת נכות יחשבו את הקצבה ממשרד החינוך?
    האם לשים את הקרון כמחלה ראשונה או שנייה? האם זה משנה?
    אודה לך על התייחסותך.

הוספת תגובה

• נכות רפואית מחלת קרון וסכרת - תגובה

אדיר ברונשטיין
    12/12/2010

מירה שבוע טוב,
    כשביטוח לאומי ניגש לחשב את גובה הקצבה שלך, הוא משקלל את כל הנתונים ולוקח בחשבון כל הכנסה שלך. את אמורה להצהיר על זה בטפסים שתמלאי בעת הגשת התביעה.
    אין משמעות לסדר המחלות. בכל מקרה הם מבצעים שיקלול של כלל הנכויות והאחוזים הלוונטים, בין אם זה מחלה קטנה או גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגשת נכות ?
    אלכס
    07/12/2010

שלום .
    הסיפור הוא כזה
    עברתי תאונה לא במקום העבודה , אלא במסגרת תחביב.
    עקב התאונה שברתי 5 חוליות ואני עם פלטינה על 10 חוליות.
    הייתי חצי שנה בחופש מחלה , ולאחר מכן חזרתי לעבוד
    עכשיו אחרי כשנה אני רוצה לדעת אם אני צריך לקבל נכות מביטוח לאומי , ואיך אני מגיש אותה ?
    חברים אמרו לי שאינ אמור לקבל פיצויים וקצבה מביטוח לאומי .. האם זה נכון ??

תודה מראש !!!

לקביעת תור
    סגירה
    הגשת נכות ?

הוספת תגובה

• הגשת נכות ? - תגובה

אדיר ברונשטיין
    07/12/2010

לפי העובדות שתיארת, אני סבור כי אין לך בסיס לתביעה אל מול הביטוח הלאומי, לפחות לא תביעה של נפגע מעבודה והערכת אחוזי נכות בהתאם. יחד עם זאת, יתכן ומגיע לך פיצוי כלשהו על ימי מחלה ואבדן ימי עבודה במידה ולא קיבלת תשלום כזה מהמעסיק שלך בתקופת העדרותך. במידה ולא קיבלת תשלום כזה מהמעסיק אתה יכול לפנות בתביעה לביטוח לאומי ו/או חברת ביטוח (במידה ואתה מבוטח) לקבלת החזר כספי על ימי מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה