פורום נכויות, אחוזי נכות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועדת כושר עבודה עליונה שבודקת נכי
    יוסי
    15/03/2011

צה"ל- נמצאה בודקת גם כושר עבודה מופחת לפי נכויות שלא רשומות באגף

השיקום.

ידוע לפי פסקי דין של בית דין לעבודה כי כל ענף נכות מקים עילה לקבלת תשלום אי כושר עבודה לפי הנכויות הנוגעות לענף נכות. למשל בענף נכות בנפגעי עבודה , אדם שנקבע לו אי כושר מוחלט לעבוד אז הוא זכאי למלוא הכסף עבור אבדן כושר העבודה לפי ענף נכי עבודה בביטוח הלאומי.

אותו אדם למשל מצבו הבריאותי הוחמר ונאלצו לקטוע את 2 ידיו, עכשיו הוא מוכר בנכות כללית בגלל זה ועצם קטיעת 2 ידיו הוא לא יכול לעבוד בכלל- אז זה מקים עילה להכרה שלא על פי מאורע אחד בנכות כללית ולקבל קצבה מלאה.

זהו הנוהג במדינה עד עכשיו- ויצאו פסקי דין בעיניין הזה.

באו אנשי אגף השיקום במשרד הבטחון ובועדות כושר העבודה העליונות אשר בבית לוינשטיין ברעננה התחילו לבדוק הגבלות נכים בעבודה גם לא לפי נכויות שרשומות באגף השיקום אלא לפי נכויות אחרות ויש פסק דין שמראה את זה.

בא נכה מסויים והוציא צו עשה ובו הבהרות לבדיקת נכה בועדות כושר עבודה עלינות בבית לוינשטיין ברעננה.

הצו אומר כי הבדיקה צריכה להיעשות רק על פי נכויות הרשומות באגף השיקום.

לאחר הוצאת הצו , בא נכה להיבדק בועדת כושר עבודה עליונה ברעננה והנה, הנכה נשלח ליועץ רפואי מומחה אשר בודק את הנכה לא רק לפי נכויות הרשומות באגף השיקום ובודק את הנכה לי נכויות אחרות אשר רשומות למשל בביטוח הלאומי בענף נכות עבודה. כלומר
    בא רופא ומחליט במקום בית משפט שבן האדם הוא אחד וצריך להתייחס לכל נכויותיו, וזאת בניגוד למצב המשפטי הקיים כפי שהסברתי לעיל.

היועץ הרפואי מוסר את מסקנותיו לועדה ואילו הועדה מאמצת את מסקנות היועץ והועדה לא פסלה את הבדיקות הנוספות אשר ערך הרופא לנכה שלא על פי דין ועל פי הצו.

השאלה המשפטית היא: האם הבדיקה של הועדה כולל היועץ שלה היא נכונה לפי הדין?
    ובמיוחד לפי הצו שניתן קודם לכן והצו היה בידיעת הועדה.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועדת כושר עבודה עליונה שבודקת נכי - תגובה

עו``ד אריק שלו
    16/03/2011

ליוסי שלום, לשאלתך אשיב. ועדה רפואית האמורה לדון בכושר עבודתו של הנפגע, חייבת להתייחס למצבו הכללי המשפיע על אובדן כושר העבודה וכמובן לתתאת הדעת למשקל היחסי של הליקוי הרפואי הקשור בפגיעה הנדונה .

לעניין כפל גמלה, והזכאות עקב מאורע אחד. החוק קובע כי לא ישולמו גמלאות עקב מאורע אחד ועל התןבע לבחור באחת משתי הגמלאות.
    נשמח לעמוד לשרותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שלו- יש פסק דין של בית דין

יוסי
    16/03/2011

לעבודה שקובע כי לגבי ענף נכות מסויים נניח נכות כללית והאדם הוא גם נכה צה"ל לפי מאורע אחר אז יש החלטה לקבוע את דרגת אי הכושר שלו בנכות כללית רק לפי נכויות נוספות אחרות שלא נמצאות באגף השיקום.

אם יקבע כי לפי הנכות הרפואית (למשל סוכרת) הרשומה בביטוח הלאומי בנכות כללית היא גורמת לירידת כושר עבודה- אז הועדה לעררים בודקת את כושר העבודה אך ורק לפי הנכות של הסוכרת ואם מגיע אובדן כושר אז מקבל האדם הנכה תגמול גם כנכה צה"ל (שבגלל פגז נכרת לו רגל) וגם כנכה ביטוח לאומי.

אז אותו הדבר בבדיקת נכה במוסדות של משרד הבטחון- בודקים רק לפי נכויות של משרד הבטחון מבלי להביא בחשבון את הסוכרת.

כך גם ניתן צו ע"י בית משפט.

לידיעתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות מעבודה
    רותם
    15/03/2011

שלום לכם,
    בעקבות תאונת עבודה קיבלתי כ-30% נכות יציבה לפני שקלול של תקנה 15 .
    מאז תאונת העבודה לא הצלחתי לחזור לעבודה סדירה וכעת אינני עובדת כלל.
    שאלתי היא:
    ידוע לי שמחשבים את קצבת/מענק הנכות לפי 75% ממכפלת אחוזי הנכות בשכר הממוצע של שלושת החודשים האחרונים שלפני התאונה.
    מכיוון שכעת אינני עובדת הסכום שאקבל, גם אם תקנה 15 תתקיים במלואה, יהיה מאוד נמוך ולא יאפשר לי להתקיים בכבוד. עליי לציין שאני רווקה ללא ילדים. מה עליי לעשות? מה הפרוצדורה לקבלת הבטחת הכנסה?
    מה הפרוצדורה להגשת ערר על אחוזי הנכות?
    בנוסף, לא כתבו לי שום דבר לגבי אחוזים על אי כושר עבודה..?
    אם אוכיח שאינני כשירה לעבודה, מה הקצבה המקסימלית שאוכל לקבל בהתחשב באחוזי נכות הקיימים?
    בתודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    נכות מעבודה

הוספת תגובה

• נכות מעבודה - תגובה

עו``ד אריק שלו
    15/03/2011

שלום רותם, כפי שציינת, הקצבה המחושבת לנפגע עבודה מבוססת על השכר הרבע שנתי שקדם לפגיעה. במידה ואבד לך כושר העבודה ויש לך בעיות רפואיות נוספות על הבעיה שהיא תוצאה של הפגיעה בעבודה, הנך יכולה לפנות למח' נכות כללית לבדיקת הזכאות לגמלה, יתכן שהיא גבוהה מקצבת נפגעי עבודה.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות
    תאמר
    14/03/2011

שלום רב,אדוני. לפני הלימודים באוניבירסיטה היה מצב עיניים תקין, אבל לאחר שהסתיימתי מלימודים התדרדר מצב עיניים בשל השקעה בקריאה ולימוד ונעשה לי מיופיה גבוהה מינוס 7 בשתי עיניים. וגם אם אני לובש משקפיים אני חש עייפות מרובה? האם יש לקבל אחוזי נכות או לא? והדבר שמרגיז אותי כאשר סיימתי לימודים אני איבדתי מצב עיניים תקין וגם עדיין לא מצאתי עבודה? בכך אני חשתי אדם מקופח לגמרי. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    15/03/2011

שלום לך תאמר, מאוד צר לי על הנזק שנגרם לך בעיניים . ואני מקווה שתמצא גם עבודה. לצערי לא תוכל לקבל אחוזי נכות המזכים בגמלה בגלל מצבך.
    נשמח לעמוד לשרותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות

תאמר
    15/03/2011

שלום רב אדוני, אני אמרתי לך שמשקפיים גורם לי כאבים בראש ועייפות. אני לא מצפה שיש חוק אומר לאדם יש לו כאבים בראש ועייפות בעיניים שיש ללכת לעבודה. נוסף על כך אני סובל מחוסר רב בדם ומנירלים וויטמין A ו B12 וגם מ minimal flow

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נכות נפשית של 10אחוז הפרעות
    יוסי
    10/03/2011

פסיכונוירוטיות שבפירוט הסעיף 34(ב) כתוב שיש הגבלה בינונית בהתאמה הסוציאלית
    ובכושר העבודה- יכול רק על פיו לגרום שהנכה יוגבל בעבודה? אם כך באיזה מידה?

המעניין הוא לא מצאתי אחדות דעים בין רופאי תעסוקה על סעיף ליקוי זה, יש ורופא תעסוקה

יכול להביא מקרים שיש נכה שיש לו 30% נכות והוא עובד יותר ממשרה מלאה, ויש רופא תעסוקה שקבע עבודה בהיקף של 4 שעות ביום.

אזה מה הדיעה שלכם בעיניין?

יש פסק דין ב"ל 1831/06 בית דין לעבודה נצרת שופט חיים ארמון מתאריך 19/10/2007 נא עיינו בכל פסק הדין וכן בסעיף 16 לפסק הדין.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• האם נכות נפשית של 10אחוז הפרעות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    17/03/2011

שלום משה, בתגובה לפנייתך אציין כי ועדה רפואית קובעת את אחוז הנכות בגין הליקוי. ועדה לעניין כושר תפקוד אמורה להתייחס לכלל הנכות הרפואית והשפעתה על כושר העבודה. לא תמיד קיימת חפיפה בין הקביעות. לדוגמה : יכול אדם להיות עם נכות של 80% ולא לאבד את כושרו ולעומת זאת להיות עם 40% נכות נפשית ולאבד את כושרו. בכל מקרה נתונה לך הרשות לערער על החלטת הועדה תוך 60 ימים מיום קבלת ההחלטה.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית לצמיתות
    סמיר זועבי
    09/03/2011

אני נפגעתי באמצע העבודה בעירייה ונפצעתי בגב תחתון
    פריצת דיסק 3
    והוועדה רפואית החליטה שאני זכאי ל 45 אחוז נכות לצמיתות
    שאני אלך לשיקום כדי ללמוד מקצוע
    אני רוצה לדעת פשר הדברים כמה זה שווה אם אחוזי הנכות טובים
    ומה אפשר להיות בעתיד שלי אם אוכל שיעזו לי ללמוד או שלו

לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית לצמיתות

הוספת תגובה

• נכות כללית לצמיתות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    14/03/2011

שלום לך מר סמיר , לשאלתך אשיב, הזכאות לגמלת נכות מעבודה מבוססת על ממוצע השכר בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה. לא אוכל לציין את הסכום הגמלה המגיעה לך ללא נתונים לגבי תאריך הפגיעה והשכר .
    נשמח לעמוד לשרותך במידה ותפנה למשרדנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקקת ורידים - אחוזי נכות
    פיפה
    08/03/2011

היי

לפני מספר שנים עברתי אירוע DVT חמור
    לאחר קבלת קומדין במשך חצי שנה , המצב חלף .

האם מגיעים לי אחוזי נכות בנושא ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פקקת ורידים - אחוזי נכות

הוספת תגובה

• פקקת ורידים - אחוזי נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    09/03/2011

שלום פיפה, לשאלתך אשיב , אם כוונתך לתביעה מול המוסד לביטוח לאומי הרי שבתיעה יש להגיש תוך 12 חודשים מיום הארוע המזכה. בכל מקרה אם כיום מצבך הרפואי אינו מגביל אותך ואינו פוגע בכושר העבודה או בהכנסה מעבודה לא נראה שקיימת זכאות כלשהי.
    נשמח לעמוד לשרותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר על ועדה של מס הכנסה

פיפה
    11/03/2011

האם יש איזשהוא הבדל ?

ד"א יש לי לקויות אחרות שמווספות לפגיעה הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחנים מצב שכזה קודם היעוץ עולה
    ליאור
    07/03/2011

במידה ולא עולה כסף תענו לי ובמידה וכן תגידו לי לפי זה אשקול ליעוצכם.?
    שלום רב לדודתי ז"ל התגלה גן של ttr מסוג העמולעיאיד שזה בעצם חלבון ששוקע בכבד ופוגע לאט לאט במערכת העצבים האוטונמית והגן נפוץ במקומות כמו יפן,פורטוגל , ארה"ב לאחרונה אמיי עשתה בדיקה גנטית והתברר שהיא נושאת את הגן הזה אמי בת 59 לאחרונה הפיעו אצלה תסימנים של כאבי ראש , יובש בעין אחת ועין שניה דמעות , צריבה בבטן בזמן שנחשפת לחומרי ניקוי מחמיר לה אף יותר הצריבה בבטן נקודית זה מופיע אצלה לא התפשטות של חום מכף רגל ועד הבטן , והכאבי פרקים מתחזקים בשעת מאמץ יותר בזמן מנוחה פחות ונוסף לכך היא מרגישה בערה בכפות רגלים וחוסר תחושה ב3 אצבעות וכך גם בכפות ידים ושם מופיע לה גם נפיחות של הוורדים ונוקשות בהם באצבעות וחוסר תיפקוד וזה מגיע לפרקים בהתקפים לסרוגין לא תמיד היא עשתה eng והוא היה תקין וגם בדיקה גופנית תקינה ברוך השם וחוץ מזה בדיקה ראומטולוגית שהיתה תקינה ברוך השם ולפעמים היא מרגישה תחושה של חוסר תזוזה ברגל האם אילו המאפיינים של העמולעיד כן או לא?? האם אתם מכירים את התרופה bolobib שמוכרת בחו"ל .? האם היעילות שלה הוכיחה את עצמה בעולם ובארץ ? בארץ המקרה הזה נדיר לעומת חו"ל , מה השפעות השליליות של התרופה ?? והאם יש תרופה אחרת מוכרת ? האם בארץ עובדים על פיתוח תרופה למחלה הזו ?? ומתי תצא לשוק עד שתאושר בסל הבריאות ? האם ניתקלתם במצב כזה ואם לא יש רופא שתוכלו להפנות אותי אליו ליעוץ חוץ פרופסור אחד שידוע לי משיבא שהינו אצלו וזה מה שהוא אמר לנו כול מה שכתבתי כאן שהבנתי שהוא יודע שעוסקים במחקרים אך לא לעומק מיברור של המשפחה של דודתי שהוא בודק נשאות של הגן וזה מה שהוא עשה והיא נשאית לדבריו של הגן איך ניתן להטיב שיש התקפים כאלה ? מהו פרק הזמן שנקבע במצב כזה לנכות?? ומהו הסכוי ?? ובכמה אחוזים?? ותוך כמה זמן מקבלים תשובה לזה ? ואיך מוחלט אם זה מופיע כהתקפים???

הוספת תגובה

• איך בוחנים מצב שכזה קודם היעוץ עולה - תגובה

עו``ד אריק שלו
    08/03/2011

שלום ליאור, לשאלתך אשיב. מי שנגרם לו נזק רפואי הפוגע בכושר עבודתו ובהכנסתו,ובמק'רה של עקרת בית - בכושר העבודה וניהול משק הבית , יכול לפנות לביטוח לאומי לשם קבלת גמלת נכות כללית. לצורך קביעת הזכאות, ועדה רפואית קובעת את הנכות הרפואית על בסיס מסמכים רפואיים המעידים על הליקויים הרפואיים.
    לא נוכל לנקוב באחוזי נכות המגיעים ללא עיון במסמכים רפואיים.
    שכר טרחה, כמקוב בכל משרד עורכי דין, נקבע לאחר שיחה ובדיקת החומר הרלוונטי.
    נשמח לעמוד לשרותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    רואן
    07/03/2011

היי.. בבקשה רציתי לדעת מה מגיע לעובר ניתוח לב פתוח זכויות/נכות ולמשך כמה זמן ?? ( עוברי ניתוח לב מקבלים אחוזי נכות שווים תמיד נכון או שזה תלוי בדברים אחרים ?!)

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

עו``ד אריק שלו
    08/03/2011

שלום מיה, מי שעבר ניתוח לב, יכול לפנותבתביעה למחלקת נכות כללית במוסד והוא יעמוד בפני ועדה רפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות הרפואית כמו כן עליו להוכיע אובדן הכנסה ואובדן כושר עבודה . בכל מקרה הזכאות היא לאחר 90 ימי המתנה.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מדויקת !!
    רואן
    07/03/2011

תודה על התשובה המהירה אבל יש לי שאלה ורוצה תשובה מדויקת בבקשה :- אני יש לי ועדה רפואית בעוד שבוע , אני אחרי ניתוח לב ( בת 18 רווקה ) , ברוך השם מרגישה טוב ועברה תקופת ההחלמה במהירות ( בערך חודש) , האם אקבל קצבת נכות כמו כל אדם אחר שעבר ניתוח לב גם אם אני כבר מרגישה טוב ויכולה להסתובב לבד או שיש סיכוי לא לקבל או לקבל פחות או שזה לא משפיע לכל עוברי ניתוח לב פתוח מקבלים אותם אחוזים ??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מדויקת !!

הוספת תגובה

• שאלה מדויקת !! - תגובה

עו``ד אריק שלו
    08/03/2011

שלום רואן, הזכאות לקצבת נכות כללית היא לאחר תקופת המתנה של 90 מיום מיום הנכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ועדה רפואית בקרוב
    גדי
    07/03/2011

יש לי ועדה להערכה מחדש של מצבי הרפואי קיבלתי נכות זמנית 100 אחוז על סכנזופרניה אני עדיין עם קשיי תפקוד מצב רוח ירוד וכו ביום יום אבל אני התחלתי לעבוד כמה שעות ביום, השאלה היא אם זה שאני עובדת תפחית לי אחוזי נכות ?עוד שאלה הביטוח לאומי יכול לדעת מה אמרתי לפסיכיאטר בפגישות ?האם הביטוח לאומי יכול לבדוק אם אני עובדת וכמה אני מרוויחה?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי ועדה רפואית בקרוב

הוספת תגובה

• יש לי ועדה רפואית בקרוב - תגובה

עו``ד אריק שלו
    08/03/2011

שלום גדי, מי שמקבל קצבת נכות כללית יכול לעבוד ולהשתכר עד לסכום הקבוע בחוק בהתאם למצב המשפחתי. לעניין המידע מהפסיכיאטר, אם מדובר ברופא יועץ לועדה הרי שחוות דעתו מוגשת לועדה והיא נמצאת בתיק הנכות ,כך שהיא נתונה לעיון העובד המטפל בתיק. אולם ביטוח לאומי מחוייב לשמירה על סודיות מוחלטת באשר לכל מידע לגבי המבוטחים. נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב
    רואן
    05/03/2011

שלום רב. אני בת 18 עברתי ניתוח לב פתוח לפני חודש ויש לי ועדה רפואית בעוד שבוע , רציתי לשאול כמה שאלות :- 1. אני כבר מרגישה טוב מאוד והשתפרות במצבי ,האם במצב כזה יפחיתו לי את אחוזי הנכות ?? 2. במה זה תלוי כמה כסף מגיע לי (נשואה או לא/מצב טוב או לא/גיל...) ???? 3. למשך כמה זמן אקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי ?? 4. במידה ולא נתנו לי כסף , יכול לבקש ערעור ע"י עורך דין ?? 5. הדבר החשוב ביותר , אני מתכננת להתחיל לעבוד במקום הלבשה ובגדים כמובן עבודה קלה אבל ההורים אמרו לי שאסור לי לעבוד עכשיו מבחינת הביטוח הלאומי כי עלולה להפסיד הכל ולא לקבל נכות אם אני יכולה לעבוד ... האם זה נכון ??? אבל באמת משעמם לי האם זה חוק (אי אפשר לעבוד בתקופה שבה מקבלים כסף מביטוח לאומי ?!!!) תשובתכם חשובה לי בבקשה תעזרו לי להבין .. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• חשוב - תגובה

עו``ד אריק שלו
    07/03/2011

שלום רואן, ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה. הזכאות לנכות כללית בביטוח לאומי נקבעת עפ"י המצב הרפואי. ניתן לקבל גמלה רק לאחר קביעה של ועדה רפואית. הוועדה קובעת את הנכות על פי מסמכים רפואיים ובדיקה. הנכות יכולה להיות זמנית או קבועה , הכל בהתאם למצב הרפואי וההשפעה שלו על כושר התפקוד.
    יש אפשרות לקבל קצבת נכות וגם לעבוד ולהשתכר על לסכום שקבוע בחוק.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לעבוד, לא תפסידי כלום

רעות
    20/03/2011

היי רואן, מניסיון, גם אם יש לך 100% אי כושר השתכרות את יכולה לעבוד ועדיין לקבל קיצבה, פשוט יפחיתו לך חלק קטן מהקיצבה (תלוי בגובה המשכורת).

ביטוח לאומי מעודד עבודה של נכים וכתוב על זה גם באתר שלהם.

אני יכולה להגיד לך בדיוק כמה יורידו לך:
    *תחשבי את ההפרש בין המשכורת שלך לבין 1,691 שקלים (שזה 25% מהמשכורת הממוצעת בישראל).
    *תחשבי כמה זה 25% מההפרש
    *את התוצאה יורידו לך מהקיצבה

עדיף שתעבדי מאשר שתשתעממי, וגם בביטוח לאומי יודעים את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל רעות

רואן
    22/03/2011

מאוד מודה לך על שעזרת לי אבל יש לי עוד שאלות . אני רוצה לעבוק רק חודשיים האם הם יפחיתו לי מהקצבה יותר מחודשיים או רק בתקופה שאני עובדת ואחר כך מקבלת רגיל ?!! עוד דבר אני וזמנתי לוועדה רפואית אבל בגלל שאני איחרתי 10 דקות לא קיבלו אותי ועדיין מחכ לוועדה נוספת , האם אני יכולה להתחיל לעבור עכשיו או שעדיף לחכות עד שיאשרו לי את הנכות ??! בעבודה שאני רוצה לעבוד מקבלת קרוב ל 3000 האם זה ישפיע על סכום הקצבה שאקבל או שלא תלוי ?? באמת תעזרי לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות עקב פציעה וניתוח בקרסול
    ויקטור
    02/03/2011

שלום אני איש צבא קבע נפצעתי לפני חודשיים בבית בקרסול עברתי ניתוח לקיבוע ואתמול עברתי עוד ניתוח להוצאת בורג אחד מתוך 14 שקיבעו את רגלי הופנתי לתבוע את ביטוח תאונות אישיות של איילון בשיחה עם נציגה נדרשתי להעביר טפסים אולם לא נעניתי לגבי מי ואם בכלל קובע לי אחוזי נכות ובנוסף מהם אחוזי הנכות שיתכן ויתקבלו
    לתשובתכם אודה בברכת בריאות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות עקב פציעה וניתוח בקרסול - תגובה

עו``ד אריק שלו
    07/03/2011

שלום ויקטור,בפניה בגין נזק גוף לחב' הביטוח רצוי מאוד להצטייד בחוות דעת רפואית , במקרה שלך מאורטופד. עכ"פ נזק כפי שהנך מתאר בדכ' מקנה בין
    % 10 ל-% 15 . חשוב שההתמודדות מול חב' הביטוח תהיה מקצועית שכן היא קובעת את ההבדל בגובה הפיצוי שתקבל.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת נכות כאב כרוני
    חן
    01/03/2011

שלום רב
    אני סובל מכאב כרוני בפנים (טרגמינל נוירולוגיה) מזה 5 שנים.
    ניסיתי בעברי את כל סוגי התרופות , טיפולים אלטרנטיביים ולאחרונה גם ניתוח מח MVD ללא מזור או הקלה
    האם באופן כללי במצבי מגיע קצבת נכות כלשהי ???

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת נכות כאב כרוני

הוספת תגובה

• קצבת נכות כאב כרוני - תגובה

עו``ד אריק שלו
    02/03/2011

שלום חן, לשאלתך אשיב, אחוזי הנכות בגין הבעיה הרפואית ממנה אתה סובל נקבעים בהתאם להשלכות המחלה כגון: הפרעה בדיבור, מצב נפשי ירוד וכו' . על כל אחד מן הליקויים הנ"ל נקבע אחוז נכות בנפרד ובהתאם לחומרתו.
    לאור האמור לעיל, לא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית באשר לאחוזי הנכות להם אתה זכאי מבלי לעיין במסמכים רפואיים.
    נשמח לעמוד לשרותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני זכאית לקבל נכות
    יעל
    28/02/2011

שלום!
    אני בת 25, אני תתרנית (אין לי חוש ריח) מלידה, כי איני זוכרת את עצמי מריחה בכל שנות חיי.
    לפני כ10 שנים כאשר גיליתי זאת, ערכתי מספר בדיקות ואכן גילו שאני תתרנית.
    רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל אחוזי נכות? כמה אוכל לקבל באמת?

אשמח לקבל מענה
    תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני זכאית לקבל נכות

הוספת תגובה

• האם אני זכאית לקבל נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    01/03/2011

שלום יעל , ליקוי רפואי - אובדן חוש הריח אינו מזכה באחוזי נכות המזכים בגמלת נכות כללית מביטוח לאומי .
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות
    ליאור 55
    28/02/2011

שלוםרב
    והפרעותקצב חדריות בלב כולל קרדימיופתיה ימנית
    רציתי לדעת כמה אחוזי נכות יש ל FMF כוליסקטומיה אפנדקטומיה ו

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    01/03/2011

שלום ליאור, לשאלתך אשיב כי לגבי כל הליקויים אשר ציינת אחוזי הנכות הנקבעים הם לפי חומרת המצב לגבי כל פריט בנפרד . לא ניתן לספק לך הערכה של אחוזי נכות ללא עיון במסמכים רפואיים.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה