מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת בטא מצפים עבור עובר יום 5 בבדיקה שנערכת ביום 10 להחזרהיובל18/08/2022
לאיזו תוצאת בטא מצפים עבור עובר יום 5 בבדיקה שנערכת ביום 10 להחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל תוצאה אפשרית
ד''ר אליעזר גירש18/08/2022כל תוצאה אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינהאורי12/08/2022
אני יכול להביא ילדים ספונטני עם בדיקות כאלה ?
פתולוגיית ראש של תאי זרע
(<= 1 מליון / מ"ל(
מורפולוגיה 0%
ספירת זרע
כללי
תוצאות בדיקת זרע
הערות:
Oligozoospermia
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
% תנועה פרוגרסיבית איטית: %8
% תנועה פרוגרסיבית טובה ובינונית: %6
סה"כ תאי זרע: 6^10* 21
( Strict Criteria)
סיכום:
0%
22
14%
10.5 10^6
7.8
אין
תקינה
תקין
0.2 מ"ל
)חיות(: אין
% תנועה לא פרוגרסיבית: %0
%תאי זרע בגבול הנורמה: %0
תאי דם אדומים
הערכת תאים עגולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר ב21 מיליון תאי זרע עם תנועתיות של 14%
ד''ר אליעזר גירש13/08/2022שלום אורי
העברת נתונים מהטופס תוצאות הבדיקה משבשת ראיה של נתונים. אם אני מבין נכון, מדובר ב-21 מליון תאי זרע עם תנועתיות של 14% ומורפולוגיה תקינה של 0%. אם כך, יהיה קשה להסיג הריון בצורה ספונטנית. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג.
כמו כן, ממליץ להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור פעילות האשכים וכך לשיפור תוצאות בדיקת הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בנושא אשךאילי10/08/2022
היי שלום יש לי כבר שנתיים גוש באשך השמאלי בחלקו העליון של האשך ללא תסמינים לא כואב גם וחלק מהגוש דבוק לאשך וחלק לא דבוק אליו , ובצדדי שק האשכים אני מרגיש כמו מלא תולעים כאלה שלא ניתן לראות מבחוץ אלא רק אם ממששים ניתן להרגיש את זה וזה בשתי צצדי שק האשכים שלי בימים האחרונים אני מרגיש כאבים קלים שבאים והולכים ובקיצור הרגשה מעט מוזרה האם זה משהו ממאיר ? או שאין סיבה לדאוג ?
אשמח למענה מהיר ותשובה מפורטת ( למייל !) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלתך מופנת יותר לרופא אורולוג
ד''ר אליעזר גירש10/08/2022שלום אילי,
שאלתך מופנת יותר לרופא אורולוג. יש לקבוע תור אליו ולבצע את כל הבדיקות והארכת מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופההה בבקשהאילנית09/08/2022
היי רציתי לשאול אנחנו מנסים כבר 7 חודשים להקלט להריון, לפני שלושה חודשים היה הריון כימי ככל הנשראה כי בבדיקה היה פס חיובי ואז קיבלתי וסת , מאז מנסים עוד ולא מצליחים . בעלי ביצע בדיקת זרע רציתי לדעת מה הסיכוי להקלט טבעי או שזה לבזבז את הזמן ועדיף הזרעה ? תוצאות שלו לפי מה שהרופא אמר הכל תקין חוץ מהתאים תקינים שזה 2%
הרופא המליץ לי לעשות אולטרסטונד מעקב זקיקים ואז להזריק לי זריקת ביוץ אבל עד כמה זה יועיל אם בזרע התאים רק 2%
אשמח לחוות דעת בבקשה🙏🙏🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם כמות תאי הזרע תקינה ורמת תנועתיות גבוהה
ד''ר אליעזר גירש10/08/2022שלום אילנית
חסרים לי הרבה פרטים, כמו גיל שלכם, מספר ילדים, רקע רפואי ועוד...
על פניו, אם כמות תאי הזרע תקינה ורמת תנועתיות גבוהה, אפשר בהחלט לעשות הזרעה תוך רחמית (בד"כ עושים בין 3 ל-6 הזרעות) ואם אין הריון תקין, עוברים להפריה חוץ גופית. ממליץ בחום תוסף תזונתי Vitamale, המשפר פעילות של אשכים וכך מעודד ייצור טוב יותר של תאי הזרע. ממליץ להישתמש בו כל עוד לא תגיעו להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע
אילנית11/08/2022היי ד״ר בהמשך לשאלה
אנחנו בני 27 התחתנו לפני שנה ואין לנו ילדים ,
אצרף לך את הפרטים של הבדיקה :
צבע - לבן עכור
צמיגות - נורמלית
חומציות -8.7
נפח: 4
ריכוז:14.0
תנןעתיות כללית:43
תנועה פרוגרסיבית:38
תנועה לא פרוגרסיבית:5
ללא תנןעה : 57
סהכ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית(מיליון):21.4
סהכ כמות תאי זרע( מיליון) : 56.0
חיות (%) : 65
תאים תקינים : 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני הזרע בסדר חוץ ממורפולוגיה של תאי הזרע
ד''ר אליעזר גירש13/08/2022שלום אילנית,
כמו שכתבתי קודם, הנתוני זרע בסדר חוץ ממורפולוגיה של תאי הזרע ולכן בהזרעה תוך רחמית בהחלט יש סיכוי סביר להיקלט להריון. אם לא, אז עוברים לטיפולי IVF.
בכל מקרה, במצבים כאלה, אני ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale לחזק ולשפר בכמה שאפשר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה טבעית יתאפשר עם הנתונים האלו
אילנית13/08/2022תודה רבה אוקיי , וכניסה טבעית להריון זה יתאפשר עם הנתונים האלו או שזה מחייב רק הזרעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כמות תאי הזרע תקינה ותנועתיות טובה
ד''ר אליעזר גירש15/08/2022שלום אילנית
אם כמות תאי הזרע תקינה ותנועתיות טובה, בהחלט אפשר להיעזר בהזרעה תוך רחמית ולא לוותר גם על הריון טבעי ולהמשיך במקביל. חשוב לקיים יחסים סביב ביוץ גם אם עושים הזרעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד שהגמירה שלי לא תקינהדר, תציל אותי04/08/2022
כשאני נותן ביד וגומר הזרע קופץ פעם אחת ואחר כך כל מה שיוצא, נוזל.
באתרי וסרטונים למבוגרים בלבד(יודע שהכל לא נכון ואסור לקחת משם דוגמא ולחשוב שזאת המציאות) אני רואה שהזרע שלהם קופץ כל פעם, למרות שזה סרטונים שאסור באמת להסתמך עליהם אני שואל אותך ליתר ביטחון אם זה מצב נורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/08/2022לדעתי, תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שגודל עד יום 4עובר יום 427/07/2022
האם עובר יום 4 נקרא בלצסטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם עובר מתפתח בקצב נורמלי
אליעזר גירש27/07/2022שלום לך,
אם עובר מתפתח בקצב נורמלי, הוא אמור להיות בשלב המורולה ביום 4, אך לפעמים כאשר עובר מתקדם בקצב גבוה, יתכן מצב שהוא מגיע לשלב הבלסטוציס צעיר כבר ביום 4. קיימת גם חשיבות לזמן הבדיקה של עובר: בדרך כלל בודקים בשעות הבוקר, כך שבשעות הבוקר העובר יהיה מורולה, ואחרי צהריים הוא יכול להתקדם לשלב הבלסטוציסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההסתברות להריון רב עוברימיכל26/07/2022
שלום רב
אפרט הכל ואשמח למענה.
נתונים יבשים:
בת 42.7
amh 0.58 (רזרבה תואמת גיל)
לפני כ 4 חודשים התחלתי ליטול q10 ו dhea בצורה מופרזת (הרבה מעבר להמלצות הרופא) מתוך רצון להביא לשיפור באיכות הביציות, מעין השתדלות יתר.
לפני כשבועיים התחלתי פרוטוקול עם הורמונים ובשאיבה נשאבו 7 ביציות מתוכן 5 הפריות תקינות.
הוחזר עובר בדירוג b ו 4 עוברים דירוג c עברו להמשך מעבדה.
בסוף אחד התפתח לדירוג מעולה ועבר להיות עובר מוקפא והשאר לא היו ראויים להקפאה.
אני התעקשתי להחזיר רק עובר אחד מחשש לתאומים ולמרות לחצי הרופא הוחזר רק עובר אחד b. מה שניתן למנוע תאומים לא זהים אני עושה ועומדת בלחצים להחזיר שני עוברים..
האם העובר שנתן קפיצה משמעותית בדירוג עלול ברמת הסתברות גבוהה להתפצל ברחם ולהפוך לתאומים זהים?
האם הכמות המופרזת שנטלתי בדיאה וקיו 10 יכולים לגרום להתפצלות ברחם?
אגב, נטילתם מאוד השפיעה עליי כי רמת הטטוסטרון בדם זינקה לערגים מאוד גבוהים - כלומר מה יכולה להיות ההשפעה שלהן על הביציות ופוטנציאל ההתפצלות?
אודה למענה
תודה רבה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי נטילת DHEA לא מומלץ לקחת בעודף
ד``ר אליעזר גירש27/07/2022שלום מיכל
לדעתי כבר עניתי לך על השאלה קודם. לגבי נטילת DHEA לא מומלץ לקחת בעודף. זה גם העלה לך רמת הטסטוסטרון. לגבי התפצלות העובר, יתכן, אך בסבירות נמוכה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסתברות להריון תאומים מביצית אחת
מיכל27/07/2022יתכן וההתפצלות של ביצית בעת החזרה לרחם נגרמת בשל נטילה בערכים גבוהים של dhea ו q10?
בגלל בעצם שיפור איכות הביצית?
לזה בעצם התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי לכך שעובר יכול להתפצל במקרים מסוימים
ד''ר אליעזר גירש28/07/2022לא מיכל, התכוונתי לכך שעובר יכול להיתפצל במקרים מסויימים, אך זה נדיר מאוד ואנחנו לא יודעים עדיין מה הסיבה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור דירוגמעובר בהקפאהעידית26/07/2022
האם יתכן שעובר שהוקפא בדירוג c שיפר איכןת ל aa תוך כדי ההקפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בזמן ההקפאה העובר אינו משנה את איכותו
ד''ר אליעזר גירש26/07/2022שלום עידית.
אין מצב. יתכן שמהתחלה (לפני הקפאה) הדירוג נקבע בצורה לא נכונה. בזמן ההקפאה עובר אינו משנה את איכותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיפור דירוג של עובר.
עידית26/07/2022שלום שוב
רופא הפריון שלי טוען כי יש לעובר יכולת לשפר מורפולוגיה ולבצע תיקונים באיכות העובר.
האם זה לא אפשרי?
האם זה מעיד על תחילת התפצלות לתאומים זהחם? כי היתה התפצלות להרבה תאים ברמה כזאת שדירוג עלה ועובר עבר להקפאה. היו עוד 3 שלא עברו להקפאה לדוגמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בזמן תרבית גידול עובר הוא יכול לרדת או לעלות ברמה
ד''ר אליעזר גירש26/07/2022שלום עידית
לפעמים, בזמן תרבית גידול עובר, הוא יכול לרדת או לעלות ברמה (איכות) מיום מסויים ליום אחר של תרבית, אך לא בזמן ההקפאה. אם עובר הוקפא במצב מסויים הוא נשאר לאחר הפשרתו באותה איכות בדיוק כמו בזמן ההקפאה.
אם את רוצה לקבל מידע מדוייק יותר אפשר לקבל יעוץ כאשר כל הטפסים של מעבדה לגבי איכות העוברים ודוח הקפאה/הפשרה נמצאים בידיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עוברים-המשךמיכל24/07/2022
האם דירוג b ו c נחשב לדירוג נמוך של עוברים?
האם לפי הלוגיקה לעובר בדירוג c פוטנציאל השתרשות נמוך יותר מעובר בדירוג b?
האם זו משמעות ולוגיקת הדירוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם דירוג b ו c נחשב לדירוג נמוך של עוברים, בהחלט
ד''ר אליעזר גירש24/07/2022בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתברות לתאומים זהיםענת24/07/2022
מה הסתברות לתאומים זהים בהפריה?
האם הדבר גנטי?
גיל ביצית מבוגר 42.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסתברות לכך נמוכה מאוד אך קיימת
ד''ר אליעזר גירש24/07/2022הסתברות לכך נמוכה מאוד, אך קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- הסתברות לתאומות זהה
ענת24/07/2022האם גיל אישה מבוגר 42.5 מוריד סבירות זו?
אני בעצמי תאומה זהה אך לא מהפריה
יש גורמים נוספים כגון נטילת דיאה מעל המינון הרצוי שיכולים לעודד תופעה כזו?
למען הסר ספק, מצב זה אינו רצוי עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגיל 42 ומעלה קיים קושי כלל להיכנס להיריון
ד''ר אליעזר גירש24/07/2022בגיל 42 ומעלה קיים קושי כלל להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עוברים טריים-יום 3מיכל22/07/2022
שלום דר גירש
מתוך 7 ביציות שנשאבו 5 הפריות תקינות.
דירוג של עובר אחד B
ו-4 דירוג C
הוחזר עובר B יום 3.
האם הדירוג נמוך מאוד?
האם גיל האישה משפיע בעיקר על הדירוג או מידת בשלות הורמונלית ביום שנשאב?
איך ניתן לשפר דירוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות העובר תלויה מנתוני האישה ונתוני הגבר
ד''ר אליעזר גירש23/07/2022שלום מיכל,
כפי אנחנו יודעים, "לטנגו צריך שניים". אף מילה לא רשמת לי על זרע. אין לי מידע עליך, על גילך, רקע הרפאי שלך וכו'.
בגדול, איכות העובר תלויה מנתוני האישה ומנתוני הגבר. אפשר להתיחס לתמונת מצב, כאשר יש בידי נתונים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדירוג עוברים טריים יום 3
מיכל23/07/2022היי דר גירש,
מפרטת לפי מה שביקשת.
איכות הזרע מצויינת בכל הפרמטרים. זרע שעבר קריטריונים של בנק הזרע. הבחור בן 39
אני בת 42.7 . מצב בריאותי תקין. לא מעשנת. מדובר בשאיבה ראשונה שביצעתי אי פעם.
אלו הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביציות של אישה המתקרבת לגיל 43
ד''ר אליעזר גירש24/07/2022שוב, שלום מיכל,
ביציות של אישה המתקרבת לגיל 43 בהחלט סיבה נפוצה לאיכות נמוכה יותר של עוברים. כך זה נראה, במיוחד אם מדובר בזרע באיכות טובה (לפי דבריך). הרבה אין מה לעשות חוץ מלנסות שוב ושוב להחזיר עובר לרחמך עד שתהיה קליטת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאת הבדיקהעדן10/07/2022
היי,
בעלי ואני מנסים להיכנס להריון שנה ו8 חודשים. (אני בת 24 והוא בן 28)
בעלי עשה 2 בדיקות זרע - בתוצאות כתוב שאין תאי זרע. לאחר מכן עשה אולטראסאונד- הדגם ויריקוצלה דו צדדי רוחב ורידים 3 מ"מ
תוצאה בדיקות דם הורמונליות:
Lh- 5.0
Fsh- 10.56
Proloactin- 21.74
יש לציין שהוא עשה את הבדיקות שעה אחת לאחר שקם.
Testosterone- 2.68
PSA- 1.38
האם לדעתכן יש בעיה הורמונלית?
Fsh תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב הורמונלי נראה תקין
ד''ר אליעזר גירש11/07/2022שלום דנה,
מצב הורמונלי נראה תקין. במצב של Azoospermia - חוסר תאי זרע במירוק, יש לפנות לרופא פריון. קיימות שיטות כמו ביופסיה של רקמת אשך, המאפשרת לזהות ולקבל תאי זרע ישר מאשך (לא בכל מקרה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינה למרות 2 הריונות ספונטניים בעברדנה06/07/2022
שלום ותודה מראש על המענה,
אני בת 26 בעלי בן 29 ויש לנו 2 ילדים הקטנה בת שנה וחצי.עכשיו 9-10 חודשים מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה.
יש לציין שנכנסתי להריון מהניסיון הראשון בפעמים הקודמות.
לפני שאני פונה לרופא יעודי בעלי עשה בדיקת זרע באופן פרטי התוצאות הן:
נראות -תקינה
נזילות -לא תקינה
נפח 1.5 מל
חומציות 9
ריכוז זרע 11 מיליון
כמות זרע 16.5 מיליון
תנועתיות 20%
אחוז תאי זרע חיים 35%
מורפולוגיה- 2% תקין, 1% בורדרליין ו97% פגם בראש
ממיטב הבנתי ואחרי שראיתי את ערכי הייחוס הבדיקה אינה תקינה.
שאלה ראשונה- איך קרה שבעבר כן הצלחתי להיקלט ועוד מהר עם כזה זרע?
שאלה שנייה- לדעתך יפנו אותנו ישר להזרעה או שצריך לעשות עוד בדיקות לבעלי (אני כמובן אעשה את שלי) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לעשות בדיקת זרע חוזרת
ד''ר אליעזר גירש11/07/2022שלום דנה,
קודם כל, ממליץ לעשות בדיקת זרע חוזרת כי נתוני הזרע משתנים אצל גברים מיום ליום. דבר נוסף: זה שנכנסתם להריון לפני מספר שנים לא אומר שנתונים שלכם בנתיים לא השתנו ומצב היום יכול להיות אינו דומה למצבכם לפני מספר שנים.
ממליץ להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור פעילות האשכים וכך גם אולי לשפר את איכות הזרע.
להמשיך לקיים יחסים במיוחד סביב הביוץ שלך.
אם אין הצלחה להיקלט במשך שנה, אז יש מקום לפנות ליעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מורפולוגיהדנה06/07/2022
שלום רב
האם בבדיקה מורפולוגית בה נמצא 0% תאים תקינים ו-99% head defects - האם הדבר עלול להוריד סיכויי הפריה בהפרייה חוץ גופית? אחרי כמה נסיונות כושלים עוברים לשיטת המיון היקרה יותר IMSI ומי משלם על זה- הקופה או הזוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תאי זרע בעלי 0% של מורפולוגיה תקינה
ד''ר אליעזר גירש06/07/2022שלום דנה
תאי זרע בעלי 0% של מורפולוגיה תקינה, נותנים הפריה בשיטת הזרקת תא זרע לביצית (ICSI). במידה ולא מתקבלים עוברים באיכות טובה ואין הריון, אפשר לבצע מיון תאי זרע והזרקתם לביציות בשיטת IMSI. החלטה אחרי כמה נסיונות כושלים לעבור ל-IMSI היא החלטה של מטופלים. אני הייתי מנסה כ-3 פעמים בשיטת ICSI לפני ששוקלים לעבור ל-IMSI. כמה שאני יודע, קופות חולים אינן משתתפות בהוצאות של IMSI.
ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale היכול לסיע לפעילות תקינה יותר של אשך וכך גם לשפר איכות הזרע על כל המדדים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - בדיקת מורפולוגיה
דנה06/07/2022האם לפי נסיון קליני במעבדה - תוצאות בזרע של מורפולוגיה 0 יוצרים הפריות פחות איכותיות לעומת זרע תקין במדדים שלו?
האם מראש ניתן לומר (לפי הנסיון שלכם בשטח) שבהינתן נתונים אלו נוצרות פחות הפריות? ואם נוצרות- פחות איכותיות שיכולות להתפתח לעובר תקין?
השילוב של ביצית מבוגרת- כמעט בגיל 43 וזרע כזה מפחית סיכויים משמעותית? האם זרע שעבר בדיקות ומדדים תקינים של בנק זרע ומורפולוגיה תקינה יתן בהכרח תוצאות טובות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנחנו לא נמצאים בחנות בה ניתן לבחור מוצר טוב יותר
ד''ר אליעזר גירש06/07/2022שלום דנה,
אנחנו לא נמצאים בחנות בה ניתן לבחור מוצר טוב יותר או טוב פחות. מדובר בביציות ותאי זרע שלא ניתן לדעת מראש מה איכות שלהם, מה מצב הכרומוזומלי וגנטי שלהם ואיזה עובר הם ייצרו. ברפואה קיים הכל. גם תאי זרע בעלי ציון נמוך יכולים לתת עובר תקין עם לידת תינוק תקין. בהחלט, ככל שציון של תאי הזרע או של ביציות נמוך יותר, סיכוי לקבל עובר תקין בר קיימה נמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרה לגבי מידע על איכות עוברים מוקפאים בת 37.5מעיין05/07/2022
שלום אודה לדעתכם לגבי איכות העוברים שלי יום שלוש: 8a,10a,12a,10a,12a 10a יום חמש: 3aa,3aa,4ba יום שש: 4bb כל העוברים הוקפאו. האם לאור איכותם ישרדו הפשרה? בת 37.5 תודה
לפי כמות העוברים ואיכותם ביום 3 להתפתחותם
ד''ר אליעזר גירש06/07/2022שלום מעיין,
לפי כמות העוברים ואיכותם ביום 3 להתפתחותם יש לציין שעוברים שהגיעו ליום 5 להתפתחותם הם בכמות ובאיכות טובה. האם הם ישרדו תהליך הקפאה והפשרה ויתנו בהמשך גם הריון המאוחל, זאת שאלה קשה ללא תשובה. צריך מזל כמו כל דבר בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
מעיין06/07/2022תודה על המענה אך לא בטוחה שהבנתי
העוברים של יום 5 טובים ושל יום 3 אינם טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
של של יום 3 וגם של יום 5 טובים
ד''ר אליעזר גירש06/07/2022גם של יום 3 וגם של יום 5 טובים. פשוט תמיד קיים פחת. מבחינת כמות העוברים טובים שהתפתחו ליום 5 מיום 3 היא כמות טובה ומקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)