מידע רפואי
פורומים
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- אפילפסיה ילדים
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- רפואה סינית
- רפואת ספורט
- וטרינריה
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- מיניות האישה, מין נשי
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- ביטוח לאומי
- ברית מילה רפואית, רופא מוהל
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- עזרה בפענוח דוח מעבדהיעל18/05/2023
שלום,
אשמח לעזרה בפענוח דוח מעבדה.
קיבלתי את הדוחות וראיתי שיש עמודה של "מיקום".
אשמח לדעת מה אומרת העמודה הזאת. ואיך יתכן שעובר שהיה במיקום מסויים, נניח במיקום 2 ביום 2 עבר למיקום 3 ביום 3. בעוד שאר העוברים נשארו באותו מיקום.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/05/2023שלום יעל
אשמח לפענח את דוח המעבדה ולענות על שאלותך, אך אני חייב לראותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להראות לך אותו?
יעל19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש19/05/2023ניתן לקבוע מועד בטלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 21 ביציות מתוכן 8 הופרו - שאלהאור18/05/2023
אהלן, הייתה לי שאיבה אתמול שלאחריה נאמר לי שנשאבו 21 ביציות.
היום קיבלתי טלפון ש-8 מתוך הביציות הופרו(כאמור אני יום אחרי השאיבה כרגע)
האם הנתון מעודד? יש מה לחשוש? היחס מרגיש קצת נמוך?
תודה על העזרה והעידוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/05/2023שלום אור
שאלתך במקום. על מנת להיתחס בכובד ראש לנתונים אני חייב לראות דוח מעבדה. השאלה הראשונה, אם כל 21 הביציות שנשאבו היו בשלות, האם נעשתה הפריה גם בשיטת IVF וגם ICSI או רק שיטה אחת מהם, האם היתה הפריה חלקית בחלק מביציות לאחר תהליך ההפריה, כמה זמן עבר מהפריה עד לבדיקת הפריות, מה גילך, מה איכות הזרע? יש כאן הרבה שאלות. אפשר להתיחס ביעוץ כאשר בידך תוכנית גירוי שחלתי ודוח מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פוריות לא תקינהרועי16/05/2023
שלום רב
אני בן 47 ובריא ( קופח כללית)
עברתי בדיקת פוריות כדי שבת הזוג שלי ואני נכנס להריון.
אשמח לדעתכם המקצועית,
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ בחום לנטול תוסף תזונתי
ד''ר אליעזר גירש16/05/2023בגדול הכל בסדר. ממליץ בחום לנטול תוסף תזונתי Vitamale המשפר פעילות תקינה של אשכים וכמו כן מביא לשיפו של נתונים בזרע ו גם באיכות העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע- האם לחשושאנונימי14/05/2023
שלום בבדיקת זרע ראשונה שביצעתי , יצאו לי הערכים הללו, האם התוצאות כמו שיצאו לי צריכות להביא דאגה.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש14/05/2023הי
ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת. חשוב לאסוף את כל נוזל הזרע (בטיפה הראשונה יש הכי הרבה תאי הזרע). התנזרות כיומיים-שלושה.
אם התוצאה חוזרת, ממליץ קודם כל להיבדק אצל רופא אורולוג. עם תוצאות כאלה קשה מאוד להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הזרע
אנונימי15/05/2023האם אם תוצאה כזו יהיה אפשרות לבצע הפרייה חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש15/05/2023כן, בהחלט.
ממליץ גם על תוסף תזונתי Vitamale המ\שפר פעילות אשכים וכך יכול לשפר גם איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימי15/05/2023תודה רבה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה המצב פתיר ? ומה אפשר לעשות ?אבי11/05/2023
עד כמה המצב פתיר ? ומה אפשר לעשות ?
ד''ר אליעזר גירש11/05/2023שלום אבי
קודם כל, ממליץ לך לעבור אצל רופא אורולוג לבחון אם קיימת מבחינתו סיבה לתוצאות כאלה של בדיקת הזרע.
בנוסף, ממליץ לדבר עם גנטיקאי ולעשות ברור גנטי.
טיפול בשיטות הפריה חוץ גופית יכול לעזור להריון, ואם אתה בתהליך של תכנון הריון, אז ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר פעילות של אשכים וכך ייצור תקין יותר של תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם שיטת השבחה במצב זה ?
אבי12/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש13/05/2023המוסג "השבחה" הוא מוסג לא נכון ומוטע. לא מבצעים באמת שום השבחה לזרע. התהליך הוא הכנת זרע להזרעה, הכולל שטיפה וסרכוז של תאי הזרע. בתהליך זה חלק מתאי הזרע הולכים לאיבוד ואם גם כך יש מאט תאי הזרע, אז במצבך לא מומלץ לבצע תהליך זה מומלץ ישר ללכת לטיפולי בהפריה חוץ גופית (IVF)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ספירת זרעאנונימי10/05/2023
שלום,
אשמח לדעת אם תוצאות הבדיקה תקינות או שיש מקום לדאגה או לטיפול באחת מהפרמטרים?
ד''ר אליעזר גירש10/05/2023התוצאה של בדיקת זרע תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפענוח תוצאות
אאא10/05/2023האם 6% זרעונים תקינים ופגם בראש 85% מראה על בעיה? האם מומלץ על הזרעה להשבחת הזרע או שהבדיקה בטווח הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש10/05/2023הכל בנורמה. אפשר לנסות הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוח תוצאות בדיקהאילן07/05/2023
שלום אשמח אם תעזרו לי
מה אומרים התוצאות של הבדיקה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות של בדיקת זרע אינן תקינות
ד''ר אליעזר גירש08/05/2023שלום אילן
התוצאות של בדיקת זרע אינן תקינות: מאוט תאי הזרע וגם אין צורות תקינות.
ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג. ממליץ לנטול תוסף תזונתי Vitamale על מנת לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפינוח התוצאותאילן07/05/2023
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה את תוצאות הבדיקה
ד''ר אליעזר גירש08/05/2023שלום אילן
לא רואה את תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה/מיפוי בתקופה של טיפוליםחרובי03/05/2023
היי, בן 46 בטיפולים עם בתזוגתי 3 שנים. בדיקות זרע תמיד תקינות, אך משום מה אין הצלחה. עשיתי בדיקת הלוספרם שהראה שברים מעל 30% ואינדקס 6. בנוסף יש לי וריקוצל קלה, וריד עד 3 מ"מ ללא היפוך זרימה. כעת, עלי לבצע מיפוי לב ואני חושש מהקרינה. האם מיפוי לב יפגע לי ב-DNA של הזרעונים? כלומר, במידה ואני רוצה לתת זרע בעוד חודש מהבדיקה, האם זה תקין? או שמא בדיקה כמיפוי לב תגרום לתאי הזרע לההירס, או להרוס את ההפריות גם ככה לאחרונה לא כ"כ טובות. אני מודה על תשובתכם.
ד''ר אליעזר גירש05/05/2023עד כמה שידוע לי, מיפוי לב אינו צריך לפגוע בתהליך ייצור תאי הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בהריון בגיל מבוגראני01/05/2023
שלום רב,
מה הסיכון בהריון בגיל 46? שוקלת תרומת ביצית. האם עקב שימוש בתרומה, מפחית את הסיכונים בהריון בגיל זה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיל 46 אין ביציות תקינות שיכולות לתת היריון
ד''ר אליעזר גירש02/05/2023לפי סטטיסטיקה, בגיל 46 אין ביציות תקינות שיכולות לתת הריון, גם אם יש מחזור חודשי. מסיבה זאת בגיל מעל 45 עוברים לתוכנית של תרומת ביציות. הסיכונים להיות בהריון בגיל זה הם סיכונים הידועים כגון רעלת הריון, לחץ דם גבוה ועוד. ממליץ לפנות לרופא גנקולוג שלך ולקבל יעוץ מורחב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הקאה וכיווץ רחםניבי21/04/2023
האם רפלקס הקאה כאשר דוחפים אצבע לגרון כדי להקיא מזון מכווץ את שריר הרחם ועלול להפריע להשתרשות עובר לאחר החזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס כיווץ רחם
.29/04/2023מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בחומר סיכה שומני לטובת שמירת זרעדודו28/04/2023
שלום רב.
במקרה של ביצוע שמירת זרע באמצעות אוננות ושפיכת נוזל הזרע לתוך כוס סטרילית, האם קיימת בעיה להשתמש בחומר סיכה שומני, בהנחה ומקפידים שחומר הסיבה לא יזלוג (ביחד עם נוזל הזרע) לתוך הכוס הסטרילית?
בתודה רבה, דודו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין להשתמש בחומר סיכה למתן זרע
ד''ר אליעזר גירש29/04/2023שלום דודו,
בעקרון, אין להישתמש בחומר סיכה למתן זרע בגלל חשש לפגיעה בתאי הזרע. פעם, לפני מספר שנים, היה קיים בארץ חומר סיכה Preseed, שנחשב כחומר סיכה, שאינו פוגע בתאי הזרע, אך כבר תקופה ארוכה אינו נמכר כאן בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גודל האשכים מעיד על רמת הפוריותרותי27/04/2023
שלום,
רציתי בבקשה לדעת אם גודל האשך מעיד על רמת הפוריות של הגבר
ניסיתי לקרוא באתרי אינטרנט אך לא מצאתי תשובה לכך, אני מאוד חוששת לפוריות שלי ושל בן זוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח אך אם אשכים קטנים
ד''ר אליעזר גירש27/04/2023שלום רותי
לא בהכרח, אך אם אשכים קטנים, אז הרבה פעמים זה קשור לחוסר התפתחותם ולכן גם לפגיעה בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע, התפתחות עובר ותרופות קבועותאלירן23/04/2023
שלום רב,
אני בן 37, בריא, מנהל אורח חיים ספורטיבי ובריא כל חיי.
אני ובת זוגי בת ה-35 מתכננים הריון (גם טבעי וגם כגיבוי שימור ביציות מופרות).
מגיל 22, כלומר כבר 15 שנה, אני נוטל פינסטריד 1 מ"ג, ומשתמש בשמפו קטוקונזול פעמיים בשבוע על מנת לשמור על שיערי (מה שמצליח בצורה מופלאה). מעולם לא חוויתי תופעות לוואי מהתרופות האלו - לכל הפחות לא משהו שיכולתי לשים עליו את האצבע.
מכיוון שאני סובל מהפרעות קשב וריכוז, אני נוטל בחלק מימי העבודה אדרל במינון נמוך (5 מ"ג לכל היותר).
התבקשתי על ידי רופא הפריון לבצע בדיקת זרע בסיסית כחלק מהתהליך.
ככל הידוע לי, לפינסטריד אין השפעה על פוריות הגבר ועל התפתחות העובר ברוב הגורף של המטופלים. כנ"ל לגבי קטוקונזול טופיקלי.
לגבי האדרל - אין לי מושג.
מן הסתם, הייתי מעדיף לא להפסיק עם התרופות שכן הן תורמות רבות לחיי.
שאלות:
1. האם כדאי לגשת לבדיקת הזרע הראשונה ללא הפסקת התרופות הקבועות, ואז במידה ומשהו לא תקין, להפסיק למספר שבועות ולנסות שוב?
2. האם נמצא קשר בין שימוש בתרופות הללו בגבר לבין התפתחות העובר?
המון, המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבצע בדיקת זרע ללא הפסקה בנטילת התרופות
ד''ר אליעזר גירש24/04/2023שלום אלירן
1. תבצע בדיקת זרע ללא הפסקה בנטילת התרופות
2. ככל שידוע לי, לא נמצא קשר בין שימוש בתרופות הללו בגבר לבין התפתחות העובר.
חשוב לזכור כי לנשים בגיל הפוריות או בהריון יש להימנע ממגע עם פינאסטריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות ivf לאחר ivfדניאל21/04/2023
שלום
אני בחורה בריאה שעשתה ivf ותודה לאל נולד תינוק בריא.
2 שאלות
1. כמה זמן אחרי הלידה הגוף צריך כדי להתחיל מחדש טיפולים.
2. אם הקפאת עובר האם ניתן להקלט עי הזרעה של זה ?
3. ביציות מוקפאות מה גורלן?לכמה זמן יהיו טובות לאחר הפשרה.
4. מאחר והיה לי מוקפאות ובכלזאת הרופא עשה לי מחדש את השאיבה לפני ההחזרה .האם זה תהליך חובה כל הזריקות האלה .למה אי אפשר להשתמש בביציות מוקפאות בשביל מה ככ משכנעים לעשות אתזה אם זה נשאר בפריזר.
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש21/04/2023שלום דניאל
יש לך קצת יותר מ-2 שאלות וגם לא ברור לי חלק מהשאלות שלך.
מבחינת הכנה הורמונלית למחזור טיפול חדש, יש לקחת בחשבון שאם את מניקה עכשיו אז טיפול הורמונלי עלול להשפיע גם על תינוק שלך דרך הנקה.
לא ברור לי אם יש לך בהקפאה עוברים או ביציות?
אם מדובר בביציות, אז אפשר להפשירן ולהפרותן בזרע, לקבל עוברים ולהקפיא עד השימוש העתידי. אם מדובר בעוברים בהקפאה, אז מפשירים עובר ושמים אותו לרחמך (לאחר הכנה הורמונלית של רירית הרחם).
אין שום סיבה לשמור עוברים/ביציות בהקפאה ללא צורך ולעשות טיפול חדש ליצירת ביציות טריות אם לא מדובר בשימור הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?