מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- גניקולוגיה נערות
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- המופיליה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- פטרת ציפורניים
- הומואים, לסביות
- גיל המעבר
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נוירולוגיה ילדים
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- צמחי מרפא
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- טיפול ראשון סיכויי קליטהא16/01/2023
שלום ד"ר,
עקב הדבקויות אחרי ניתוח קיסרי חירום (הריון ספונטני ותקין) לפני 4 שנים (שחלה ימין דבוקה, שמאלה תקינה) הופנתי ל-ivf (הזרעה אחת על מחזור טבעי ונוספת עם הורמונים שלא צלחו). פרופיל הורמונלי תקין. ביצים תקינים. בדיקת זרע תקינה לדברי הרופא.
ב-ivf פרוטוקול עם פרגובריס, אורגלוטרן ולביוץ דקפפטיל. רבע מזרק אוביטרל כתמיכה. נשאבו 3 ביציות. בוצע איקסי (לא ברור לי למה אם אחרו שאיכות הזרע טובה). הופרו 2. עוברים באיכות נמוכה. הוחזר היום עובר אחד בלבד יום 3.
מה סיכויי הקליטה בכלל?
האם צריך לבצע בדיקות כלשהן לפני תחילת הטיפול הבא כדי להבין מדוע העוברים נוצרו באיכות כזו?
תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא נותנת את כל הפרטים שיכולים להיות חשובים
ד''ר אליעזר גירש16/01/2023שלום א'
את לא נותנת את כל הפרטים שיכולים להיות חשובים על מנת לקבל תגובה נכונה יותר. חשוב לדעת מה גילך, BMI, רקע רפואי, AMH וכו'
יתכן וגילך מתקדם ואז איכות הביציות שלך נמוכה יותר. יתכן ואיכות הזרע לא מספיק איכותי (גם אם קיבלת תשובה מרופא שזרע תקין), כך שיש מספר גורמים שיכולים להיות סיבה לאיכות העוברים נמוכה. לדעתי את צריכה יעוץ מסודר.
ממליץ לבן זוגך להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale לחזק את איכות תאי הזרע לצורך תוצאות טובות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון ראשון כאמור ספונטני שנגמר בקיסרי חירום
א18/01/2023ד"ר שלום,
בהמשך לשאלתך-
בת 33, bmi - 24.36.
הריון ראשון כאמור ספונטני שנגמר בקיסרי חירום בשבוע 41 עקב מנח op לאחר ניסיון ממושך ללידה טבעית. בריאה בד"כ. יש לי נשאות לslo ו-pku בבדיקות סקר גנטיות אצלי. בעלי נבדק למוטציות אלה ואצלו הכל תקין. בני בן ה-4 בריא ברוך השם.
מבחינת פרופיל הורמונלי שלי ערכים תקינים לגמרי לפי הרופא פוריות. fsh באוקטובר אחרון 8. בפברואר 2022 - 6.5. Amh עוד לא שלחו אותי לעשות...
ביוצים סדירים. מחזור כל 28 יום. הנקתי את הילד עד גיל 3.5 כמעט.
בגלל קשיים בכניסה להריון שלחו אותי לצילום רחם - "רחם תקין. שמאל - חצוצרה תקינה עם פיזור תקין. ימין - חצוצרה משוכה כלפי מעלה עם פיזור בחלק הלטרלי העליון של האגן. הדבקויות??"
בדיקת זרע של בעלי - "ספירה תנועתיות ואחוז הזרעונים הנורמלים בערכים תקינים. בנוסף, עלייה בPH. הכל בהשוואה לערכים מיטביים שנקבעו לפי הWHO." (נפח - 2.5, PH - 9, ריכוז - 30 מיליון, סה"כ זרעונים - 75 מיליון, 63% בתנועה, 6% נורמליים, פרוגרסיביים 78%...).
בניסיון עם הורמונים והזרעה (קיבלתי גונל f ואוביטרל) היה לי גירוי יתר שחלתי. שחלות נושקות זו לזו עם מלא זקיקים אך לא נקלט הריון ואז כבר נשלחנו ל-ivf עקב בעיה מכנית (הדבקויות). בטיפול הזה קיבלתי פרגובריס רק 150...לפי מה שהבנתי מהרופא הוא רצה להימנע מגירוי יתר שוב...
תרצה עוד מידע?
האם עובר באיכות ירודה יכול להיוולד חולה או בעל מומים??
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
א18/01/2023בעלי בן 37, לא מעשן, עוסק בפעילות גופנית יומיומית, שומר על תזונה בריאה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים
א18/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
א18/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים שלך ושל בן זוגך בהחלט נראים תקינים
ד''ר אליעזר גירש19/01/2023שלום א'
הנתונים שלך ושל בן זוגך בהחלט נראים תקינים. יכול להיות שנסיון אחד של טיפול ב-IVF אינו מספיק וצריך להמשיך ולנסות. בגלל הנתונים הטובים, אני מעריך שיש לכם סיכוי טוב להיכנס להריון באחד הטיפולים הקרובים.
לגבי איכות העובר, לא ממליץ לדעוג. עוברים באיכות שונה נותנים הריונות. אם עובר אינו תקין, אז בדרך כלל אינו נותן הריון או גורם להפלה בשלבים המוקדמים של הריון. סיכוי ללדת תינוק לא בריא הוא סיכוי נמוך ביותר (כמו באוכלוסיה הרגילה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה רבה!!
א19/01/2023ד"ר תודה רבה על התשובה המהירה, המקיפה והמקצועית!!!
בחלט מעודד 😀 עוד לא נתקלתי במענה כזה בשום פורום שרשמתי בו.
תודה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור האיכות בהמשך
א20/01/2023שלום ד"ר,
היום שוחחתי עם המעבדה ונאמר לי שהעובר השני התפתח והוקפא יום 6, בדירוג 4a.
לפי מה שקראתי באינטרנט - ביום 6 אמורים להיות יותר תאים לא (מעל 8 בוודאות)? זה תקין שהוא הפך לדירוג טוב?
במעמד ההחזרה נאמרו לי ששני העוברים באיכות ירודה.
ולגבי העובר שהוחזר יכול להיות שגם יתפתח לדירוג טוב?
אודה לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנתונים הרפואיים תמיד יש לקחת מסמכים
ד''ר אליעזר גירש20/01/2023שלום א'
בקשר לנתונים הרפואיים תמיד יש לקחת מסמכים כתובים. קיים חוק זכויות החולה/מטופל. זכות שלך לקבל מסמכים רפואים לגבי טיפול שקיבלת ותוצאותיו.
עובר בן 6 ימים הוא עובר בדירוג של בלסטוציסט וזה דירוג שונה מדירוג של יום 2 או יום 3. בעובר בן 5-6 ימים (בלסטוציסט) יש כבר ארגון תאים שונה: גוש תאים פנימי שבעצם ממנו מתפתח עובר עצמו ותאים הנמצאים בהקף שמהם מתפתחת שיליה, לכן בשלב זה הדירוג הוא שונה. מספר 4 אומר על דרוג הנפח שלו ונותנים עוד שתי אותיות לגבי מצב הגוש הפנימי ולגבי מצב התאים שבהקף, למשל דוגמה של דירוג העובר ביום 5-6 צריך להיראות G4AA או G4AB כאשר G מסמל דרוג לפי גרדנר, מספר 4 - דרוג הנפח של עובר, ושתי האותיות הן לגבי מצב תאים של גוש הפנימי ותאים שבהקף.
תבקשי מהם את הדוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעליאור18/01/2023
שלום,
האם התוצאות תקינות
שלושה ימים המנעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע תקינות
ד''ר אליעזר גירש18/01/2023תוצאות בדיקת זרע תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תוצאות בדיקת זרערוני12/01/2023
מה התוצאות אומרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר לי כמה דברים
ד''ר אליעזר גירש12/01/2023שלום רוני,
חסר לי כמה דברים כמו גילך, BMI... בגדול תוצאות בדיקת זרע כמעט תקינות. יש בעיה מסויימת בכמות תאי הזרע בעלי מבנה התקין שלהם ואולי מאט באחוז תאי הזרע בעלי תנועתיות תקינה שלהם.
ממליץ להישתמש בתוסף תזונה Vitamale היכול לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיימתי יחסי מין לפני שאיבהליאן10/01/2023
היום אני אמורה לעבור שאיבה לקראת IVF ונכנסתי לקרוא את ההנחיות באתר לקראת שאיבה, ראיתי שכתוב להמנע מיחסי מין יומיים לפני שאיבה. לא אמרו לי את זה לפני ואני קיימתי אתמול יחסי מין (כ30 שעות לפני מועד השאיבה). בן הזוג גמר בפנים. מה המשמעות של זה? האם יכולה להיות הפרייה? אולי שאלה טפשית אבל זה משהו שיכולים לראות במעבדה כששואבים? ומה גורה אם כן הייתה הפרייה מבחינת הivf?..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לזה שום משמעות
ד''ר אליעזר גירש10/01/2023שלום ליאן
אין לזה שום משמעות. נא להירגע. אין שום סיבה להימנע מיחסי מין לפני שאיבת הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע אפסית אחרי הריונות תקיניםשימי09/01/2023
אחרי 4 ילדים - אין הריון 3 שנים. בבדיקות זרע 0.
(פעם אחת אחרי בדיקת זרע אפסית היה הריון והפלה..)
טסטרטסון תקין. הכל נראה תקין. אין וריקוצלה.
רוצים טבעי.
מה ניתן עוד לברר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצל גברים קיימת ירידה באיכות הזרע עם הגיל
ד''ר אליעזר גירש09/01/2023שלום שימי,
גם אצל גברים קיימת ירידה באיכות הזרע עם הגיל (לא רק לנשים לגבי ביציות). בעבר היית פורה לאור 4 ילדים שיש לכם. גם עכשיו כנראה יש לך פלוקטואציות בכמות ובאיכות תאי הזרע כי אתה מדווח על הריון לא מוצלח ובדיקות זרע לא תקינות.
יש כאן מספר שאלות לגבי גיל, אורך החיים, תזונה, פעילות ספורטיבית ועוד...
קיימת אפשרות להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור ייצור תאי הזרע ואיכותו.
אם לא מצליחים בצורה הטבעית, יש לפנות לרופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתדניאל07/01/2023
שלום
אני מטופלת במחלקת ivf מבצעת תהליך PGD , בוצעו עד הים 6 החזרות שכשלו, את ההחזרה האחרונה עשיתי ב 28.12 בסבב הנוכחי נוסף לי להזריק קלקסן 40, פעם ביום( לאחר בדיקה נמצא פקטוק ליידן 5 ) , בנוסף לוקחת 2 אנדומטרין ביום ודופיסטון 3 פעמים ביום. היום עשיתי בדיקה בתית שלצערי יצאה שלילית, רציתי לדעת אם יכול להיות שאחד התרופות שאני נוטלת יכולים לשבש את התוצאה, הבדיקת בטא ב 09.01
האם קיים סיכוי לאופטמיות??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי הוחזר עובר יום 5 מוקפא איכות טובה
דניאל07/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם PGT בוצע עקב חוסר קליטה להיריון
ד''ר אליעזר גירש07/01/2023שלום דניאל
האם PGT בוצע עקב חוסר קליטה להריון? מה גילך? מה איכות הזרע? מה רקע הרפואי? צריך לראות את כל התמונה. יש להמשיך לקחת את הטיפול שניתן לך על ידי רופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת תהליך הPGD אני מבצעת כי אני נשאית של מוטציה
דניאל08/01/2023שבוע טוב
את תהליך ה PGD אני מבצעת כי אני נשאית של מוטציה nf1,
אני בת 34, איכות הזרע תקינה, אני לא יודעת להגדיר בנתונים אבל מהבדיקה האחרונה הכול יצא תקין, אני בחורה בריאה ללא בעיות רפואיות (מלבד nf1, פקטור ליידן 5)
רשמח לדעת אם קיים סיכוי שכן בוצע השתרשות , או שהבדיקה הביתית אמינה, האם קיימת תקווה?
+תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ההיריון הביתית אינה אמינה מספיק
ד''ר אליעזר גירש08/01/2023שלום דניאל,
בדיקת הריון הביתית אינה אמינה מספיק ויש לבצע בדיקה לפי הנחיות הרופא המטפל שלך. כן, יש לך סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה זרעשגיא08/01/2023
שלום דר',
עודה לך על פענוח הבדיקה שעשיתי לקראת תהליך פוריות.
אני בן 46 ואשתי 37.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש08/01/2023שלום שגיא,
התוצאות של בדיקת הזרע תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיווץ שרירי בטן והקשר לרחםדינה06/01/2023
האם כיווץ משך מס דקות של שרירי הבטן מכווץ גם את הרחם?
כיווץ כזה שאחריו גם שרירי הרגליים כואבים...
האם כיווץ כזה יכול לפגוע בעובר מס שעות לאחר החזרתו?
לפלוט אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא מציינת סיבת כיווץ שרירי הבטן
ד''ר אליעזר גירש07/01/2023שלום דינה
את לא מציינת סיבת כיווץ שרירי הבטן, ולכן קשה להיתיחס לשאלתך, אך בעקרון, שרירי הבטן ושריר הרחם הם שונים וגם קיים עניין של צוואר הרחם שהוא סגור, לכן אין חשש לפגיעה או פליטתו של עובר הנמצא בחלל הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות זרעדן04/01/2023
היי ד"ר,
מבצע תהליך פונדקאות בחו"ל. ביצעתי 2 בדיקות זרע עם הערכים הבאים:
בדיקה 1:
מורפולוגיה 1%
ריכוז למיל -7 מיליון
תנועתיות 0.
נפח 3
בדיקה 2:
מורפולוגיה לא נבדקה
ריכוז למיל 4 מיליון
תנועתיות 0
נפח 5
לאחר הממצאים הנ"ל ופגישה עם אורולוג ובדיקות הורמו-אנדו נאמר שבשיטת ICSI עדיין יכול להיווצר הריון תקין.
בתוצאות של שמירת זרע התקבלו נתונים הבאים:
נפח 5
ריכוז למיל 0.5 מיליון
מורפולוגיה לא נבדקה
תנועה (מעטים בודדים לא מתקדמים)
חשוב לציין שכחודש וקצת לפני הבדיקה היה חום גבוה (39.5) שלאחר בדיקה למול פרופסור נמסר שייתכן וזו הסיבה.
למרות זאת - מה יכולה להיות הסיבה להתדרדרות כזו מהירה בערך הריכוז?
נוטל ויטמנים (אמנם לא VITAMALE אך פורימור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לנ"ל
דן04/01/2023מוסיף שבבדיקה US אשכים הכל תקין וכן בבדיקות הורמונים הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גבוה בהחלט יכול לפגוע בתנועתיות ובחיות של תאי הזרע
ד``ר אליעזר גירש04/01/2023שלום דן
חום גבוה בהחלט יכול לפגוע בתנועתיות ובחיות של תאי הזרע, אך לא בכמות תאי הזרע המיוצרת.
מספר גורמים יכולים להיות סיבה למאוט תאי הזרע וחלק מהם: מחלה כגון קורונה, עישון, אורך החיים לא בריא, עודף משקל, סוג העבודה, זמן שגבר מעביר בישיבה ללא תנועה, ואריקוצלה, בעיות גנטיות, דלקת וחסימה בדרכי הובלת הזרע וכו'
ממליץ לתת זרע בשתי פעימות: מתן זרע לבדיקה שנית כשעה לאחר מתן הראשון. לבדוק את שתי המנות בנפרד. אם במנה השניה יש הרבה יותר תאי זרע, זה סימן שקיימת חסימה. מה חומציות (pH) של הזרע בבדיקה? האם רואים תאים עגולים בזירמה?
לדעתי גם בשיטת ICSI (הזרקת תא זרע בודד לביצית) הסיכוי לקבל עובר תקין בר קיימה הוא נמוך. יש לטפל בפעילות אשכיך ולבדוק מה גורם האפשרי למצב זרע ירוד אצלך. גם תאים בודדים הנמצאים בתנועה, הם בעלי סיכוי לתת הריון תקין נמוך כי גם מצב המבני פנים התא זרע יכול להיות פגום מגורם שאנחנו לא יודעים כרגע, לכן קודם כל יש לחפש את הבעיה, לטפל בה, לשפר איכות הזרע ואז ללכת על הפריה והריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת התוצאות של בנק הזרעאסף04/01/2023
שלום ביצעתי הקפאה של 15 מנות היום
אבל במכתב שקבלתי לא הבנתי אם זה נתונים של כל המבחנה כולה או של מנה אחת כלומר להכפיל ב 15 את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/01/2023שלום אסף,
לא מצאתי שום טופס מצורף... לכן לא ניתן להיתחס לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הכנת זרע להזרעהליאור גולדיס03/01/2023
שלום, לפני הכנת הזרע התנועה הייתה סיבובית מתקדמת.
לאחר השטיפה התנועה הייתה פרוגרסיבית. הרופא טוענת שהמעבדה מפרגנת לעצמה וזה לא אמיתי. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות תקינות והאם הדגימה מתאימה לIUI
ליאור03/01/2023האם התוצאות תקינות. האם הדגימה מתאימה ל iui
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע נראה מתאים לתהליך הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש03/01/2023שלום ליאור
זרע נרא מתאים לתהליך הזרעה תוך רחמית (IUI). יש לי ביקורת מסויימת לגבי נפח הסופי של דגימה להזרעה (0.8 מ"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכמות הסופית נמוכה מדי?
ליאור03/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכמות של תאי הזרע טובה
ד''ר אליעזר גירש04/01/2023שלום ליאור
הכמות של תאי הזרע טובה. נפח המנה (0.8 מ"ל) גבוה ביחס למה שמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מושג מי זאת הרופאה
ד''ר אליעזר גירש03/01/2023שלום ליאור
אין לי מוסג מי זאת הרופאה ומה עומק הידע שלה בתחום אמבריולוגיה קלינית ושיטות מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי השתרשות עובר שהחל נמוך והשתפרגלית01/01/2023
עובר שהחל דרכו בדירוג נמוך ביום 3 c עם 8 תאים וליום 5 גדל לבלסטו מעולה 4aa
האם סיכוייו להשתרש פוחתים בשל הדירוג הנמוך שלו בהתחלה או שאין כל קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה היא לא חד משמעית
ד''ר אליעזר גירש01/01/2023שלום גלית
התשובה היא לא חד משמעית. ידוע היום שעובר יכול במצבים מסויימים להוציא את התאים הלא תקינים החוצה ולשפר את איכותו גם מבחינה מורפולוגית וגם מבחינה גנטית. אפשר לשמוח שעובר שהיה ביום 3 להתפתחותו במצב של איכות לא גבוהה (מבחינה מורפולוגית), התפתח לעובר בעל איכות גבוהה ביום ה-5 שלו. מעידך אין אנו יודעים מה מצב הגנטי שלו, לכן, מצד אחד עובר של יום 5 באיכות גבוהה הוןא בעל סיכוי גבוה להשתרש ולתת הריון, אך במידה ואינו תקין גנטית יש לו סיכוי להפלה גבוה יותר.
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר ששפיר דירוג
גלית02/01/2023זה שעובר יכול להשתפר מורפולוגית הבנתי כי הוא משליך מעליו שברים ותאים שאינם תקינים
האם ניתן גם להפוך מעובר לא תקין גנטית לעובר כן תקין גנטית? זה חא דבר שנקבע בעת ההפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתהליך של חלוקת תאים
ד''ר אליעזר גירש02/01/2023בתהליך של חלוקת תאים יכולות לקרות טעויות טבעיות בחומר הגנטי של תא. עובר יודע להתגבר על הבעיה על ידי הוצאת החוצה של תאים הלא תקינים, אם כי לא תמיד הוא מצליח.
אם חומר הגנטי אינו תקין בזמן ההפריה, בדרך כלל עובר כזה נשאר לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר תקין גנטית
גלית02/01/2023כלומר רוב הסיכויים שעובר זה תיקן עצמו לא רק ברמה המורפולוגית אלא גם ברמה הגנטית והפך עצמו תקין גנטית? כי הרי צמח לבלסטוציסט תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שבוע אחרי אוביטרלאנה01/01/2023
בדיקת הריון חיובית (בדיקה ביתית) לאחר שבוע מההזרקה, האם יש סיכוי להריון?
(טיפול באמצעות גונאל ויחסים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להמתין שבועיים ולא שבוע
ד''ר אליעזר גירש01/01/2023יש להמתין שבועיים ולא שבוע על מנת להוריד את הרקע ההורמונלי של טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבה והקשר לפוריותדניאלה01/01/2023
שלום רב
יש לי ביוץ טוב וסדיר. גם מחזור סדיר
רירית עבה מעל 10
האם זה מעיד על פוריות טובה וסיכויי היקלטות טובים יותר?
בת 42+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר אחד זה רירית הרחם ודבר שני זה איכות העובר
ד''ר אליעזר גירש01/01/2023שלום דניאלה,
את מדברת על שני דברים שונים. דבר אחד זה רירית הרחם, דבר שני זה איכות העובר. רירית טובה זה סימן מעודד לגבי סיכוי להשרשה של עובר. תקינות של עובר זה כבר סיפור אחר. בגיל מעל גיל 42, רמת איכות הביציות היא הרבה יותר נמוכה משל אישה בגיל 40 או 38 או 35. אנחנו עדים שנשים נכנסות להריון בצורה טובה כאשר הן בגיל 45-50 במסלול של תרומת ביציות כשמדובר בעוברים בעלי איכות גבוהה בגלל גיל הצעיר של ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם חום בעת יחסי מיןאריק אפרים31/12/2022
בבדיקת נוזל הזרע התגלה חיידקenteroc faeclis
נתנה לו אנטיביוטיקה לשבועיים.
לאחר זמן זה עדיין הזרע בצבע חום.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לרופא אורולוג
ד''ר אליעזר גירש31/12/2022נא לפנות לרופא אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?