מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בחשבוןמינה03/07/2007
בני בן 6 ואני מנסה ללמד אותו קצת על מספרים וזה פשוט לא הולך. הוא ילד מאוד חכם וקולט מהר דברים אחרים, יש הפרעה שגורמת לפגיעה רק ביכולות מתמטיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במתמטיקה
אייל אליאש03/07/2007כן, יש הפרעה שממוקדת רק בתחום המתמטי ושמה דיסקלקוליה. אך בגיל 6 הקושי בלמידת מספרים יכול לנבוע גם מסיבות אחרות כך שלא הייתי ממהר להסיק מסקנות מכך.... אני מבין מדברייך שהוא עוד לא התחיל כיתה א. לכן הייתי משאיר את הוראת החשבון למורה בכיתה א ועוקב אחר תהליך הלימוד בחודשים הראשונים של השנה.
אם יתברר שיש קושי בתחום זה אז הייתי פונה לאיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאלה01/07/2007
הבן של אחותי מאוד שובב ולא מרוכז בשיעורים. עשו לו אבחון ונתנו לו ריטלין. אני חושבת שזה לא נכון לתת תרופה כזאת כל כך מהר בלי שניסו יותר מדי דברים אחרים. בסך הכל הרבה ילדים הם שובבים ועם "קוצים בתחת" אבל לא נראה לי נכון לדחוף ככה תרופות לכולם, זה עובר עם הגיל ואם יודעים להתייחס אליהם נכון. מה אתם חושבים על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לרטאלין
אייל אליאש01/07/2007אם נקבל את ההבחנה שלבנה של אחותך יש הפרעת קשב והוא לא סתם "שובב". וכן נקבל את הדיווח כי בעיה זו מקשה על תיפקודו בבית הספר לאורך זמן. דרושה הדרכה של המורה וההורים כיצד לעבוד עימו בתחום הלימודי. בנוסף , במידת הצורך טיפול תרופתי ברטאלין יכול לעזור.
כשבאים לשקול טיפול תרופתי חשוב לקחת בחשבון לא רק את ההיבט של לקיחת התרופה אלא גם את ההיבט של אי לקיחתה. במיוחד היבטים ריגשיים של תחושת תיסכול, ערך עצמי נמוך , המנעות מהתמודדות עם נושאים המצריכים לימוד ואימוץ של דפוסי התנהגות העלולים להקשות על הילד בעתיד.
ההנחה ש"זה עובר עם הגיל" אינה נכונה. הפרעת קשב היא מאפיין מולד ואינה עוברת עם הגיל. ישנם ביטויים שלה שנעשים פחות בולטים ויכולת ויסות משתפרת בדרך כלל עם הגיל. אך עדין ישנם השפעות על התיפקוד שכדאי להיות מודעים להן.
לסיכום , יש מה לעשות . במיוחד חשובה הדרכה של ההורים . ובמידת הצורך טיפול תרופתי יכול להיות לעזר ולא צריך לפסול אותו על הסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשב וריכוזשרון29/06/2007
שלום, אני סטודנטית לביולוגיה . מאז שאני זוכרת את עצמי אני מתקשה מאוד להשאר מרוכזת בכל הרצאה שהיא במשך יותר מ-30 דקות. אני מתחילה "לחלום" ומתקשה לחזור למציאות דבר שמקשה עלי מאוד לשמור על ציונים גבוהים. אני חוששת שמדובר על בעית קשב וריכוז. האם ,לדעתך, אכן מדובר בבעיה זו ואם כן מה אתה ממליץ לי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
אייל אליאש01/07/2007מה קורה כשאת מנסה ללמוד למבחנים ? האם את מצליחה להתרכז לאורך זמן סביר ? האם דפוסים דומים של קושי היו לך במהלך התיכון ?
אם את מרגישה שקשיים אלה פוגעים בהשגייך כדאי לפנות למרפאת קשב המתמחה במבוגרים כדי להעריך אם מדובר בהפרעת קשב. מרפאה כזו יש בהדסה אופטימל הן בתל אביב והן בירושליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות הבדיקה
שרון03/07/2007מהי העלות הממוצעת לבדיקת בעיות קשב וריכוז? שמעתי על מחירים מופקעים של מאות רבות ואף אלפי שקלים. אם זה אכן כך האם ישנה אלטרנטיבה זולה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קשב במבוגרים
אייל אליאש04/07/2007בהדסה אופטימל ניתן לקבוע פגישת יעוץ עם רופא המתמחה באבחון וטיפול בהפרעת קשב אצל מבוגרים. לברור עלות הפגישה ניתן להתקשר ל 1800399388
להדסה אופטימל סניפים בירושליים ובתל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות הבדיקה
שרון03/07/2007מהי העלות הממוצעת לבדיקת בעיות קשב וריכוז? שמעתי על מחירים מופקעים של מאות רבות ואף אלפי שקלים. אם זה אכן כך האם ישנה אלטרנטיבה זולה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-4 וחצי אנרגטי מאודעדה26/06/2007
מזל טוב על פתיחת הפורום.בן בן ה4 וחצי מלא מרץ וכח פיזי רב מאוד בשונה לילדים בני גילו.כשהיה בן שנה ולמד ללכת התחיל לטפס על כל דבר,על השיש במטבח,על הארונות(ממש כמו קוף)ועל הגדר ביננו לבין השכנים(גובה של 3 מ' בערך)מאז הוא לא מפסיק לטפס ואי אפשר להשאירו לבד כי הוא תמיד מחפש משהו לחבל בו או להרוס או להתעסק בדברים אסורים(ברור לי שהוא סקרן מאוד אבל כמעט כל דבר שהוא מתעסק איתו נשבר בסוף או נהרס.)השנים עברו איך שהוא ומתחילת השנה שהגיע לגן טרום טרום חובה הגננת כל כמה חודשים מתקשרת אלי שהוא לא מקשיב בריכוז וכל הזמן מתעסק בדברים אחרים ומפריע לה ולחבריו.מצד שני כשיש משהו שמעניין אותו הוא יושב בשקט מאוד יפה ומשתתף וכו',הוא אוהב מאוד להרכיב פאזלים למשל.לפני כחודש התחילו אצלו התפרצויות זעם וכעס והוא זורק דברים לכל עבר כשהוא כועס ואף התחיל להכות אותי כשהוא לא קיבל מה שרצה-אני מתעלמת מהמכות ולא נותנת לו שום יחס רק אומרת לו שאם יכה אותי שוב אני לא אוכל לתת לו מה שרצה ובאמת לא ממשיכה לדבר על זה יותר ואז הוא הולך לחדר וחוזר כשנרגע.(האם אני נוהגת נכון?)אני אובדת עצות המון זמן ולא יודעת איך לעזור לו,ברור לי שהוא במצוקה אבל לאיזה טיפול ללכת?מה לבחור?אני ממש לא רוצה לשמוע על תרופות,כיום הוא רוכב על סוסים(רכיבה טיפולית)כבר מס' חודשים(כ-4 חודשים פעם בשבוע)ויש מדי פעם שינויים לטובה תלוי בסוג הרכיבה שהמדריך עשה באותו שבוע,האם צריך משהו נוסף או להתמיד ברכיבה וזהו?אני רוצה לציין שהוא אוהב אותי מאוד וקשור אלי במיוחד וכשהוא מחבק אותי זה בכח מאוד חזק או מנשק אז בכח-הכל באהבה אבל בחוזקה.אשמח לקבל עזרה כיצד להתמודד במצבים שתיארתי ומעט הכוונה לאיזה תחום כדאי לפנות ע"מ לעזור לו.תודה רבה מראש וסליחה על האורך.עדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדה
אייל אליאש01/07/2007את מתארת בעיות שהתחילו מגיל צעיר, לדעתי כדאי לאבחן אותם ולראות אם ישנם קשיים בתפקודו הגורמים לו תיסכול . תיסכול זה יכול לגרום לו להגיב בהתפרצויות זעם דבר שעלול להקנות לו תוית של ילד עם בעיות התנהגות וחבל.
מעבר לאיבחון נחוצה הדרכה לך כיצד לעזור לו בהתמודדות עם קשיי הויסות שלו
כדאי לפנות לאיש מקצוע המתמחה בהדרכת הורים לילדים עם בעיות ויסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה קטנהלי25/06/2007
בני עבר מכיתה רגילה לכיתה קטנה כבר שנה לומד כשהיה בכיתה הרגילה בני לא למד ביכלל היה קורע מחברות כל הציונים שלו 40
ובעיות מישמעת לא היה
היום שנימצא בכיתה קטנה יש לו בעיות משמעת
אבל יש לו ציונים טובים
מבחינת התנהגות
כל יום מתקשרים אלי יש ימים שהוא מושהה
כל יום בני מקלל את המורה את הילדים ואומר שהבית ספר דפוק והחומר שלומדים של כיתה א'
יש לציין שאני זאת שיזמתי שיעברו אותו לכיתה קטנה
גם הפסיכולוגית של הבית ספר המליצה לי
היום אני מרגישה שאני מצטערת שעשיתי את זה
אני מרגישה שהילד לא שמחאפשר לומר שאיבד את שמחת החיים והוא רציני
מה עושים ?
לפני שנתים עשיתי לבני איבחון דידקטי והמאבחנת כתבה שהילד צריך הוראה מתקנת אינטנסיבית
וכיתה קטנה
אני אובדת עצות מצד אחד
בכיתה הרגילה לא למד אבל לא היה בעיות משמעת וילד חברותי
ומצד שני בכיתה הקטנה שונא ללכת בבוקר מקלל כל בוקר את כולם ויש המון בעיות משמעת
יש 8 בנים בכיתה שלא ניפגש איתם הוא ניפגש עם הילדים מהבית ספר הישן מבחינת לימודים בכיתה הקטנה מביא ציונים במבחנים 90
מבקשת יעוץ ?
האם אני צריכה להחזיר אותו לכיתה הרגילה
האם הנפש שלו יותר חשובה מהלימודים
אני בדילמה
מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה קטנה
אייל אליאש01/07/2007בנוגע להתאמה לכיתה לקויי למידה אני לא יכול לדעת שכן אין בפני את החומר האיבחוני.
בכל אופן ניראה לי שבנך חווה את שיבוצו בכיתה קטנה כפגיעה בערך העצמי שלו, וניאה שנמצא במאבק עם צוות בי"ס על כך ששיבצו אותו שם. במידה וזו הכיתה המתאימה לו מבחינה לימודית כדאי לעבוד עימו על קבלת קשייו ולראות אם אפשר לרתום אותו לעזור לעצמו במקום להלחם בבי"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)