פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לבחור מטפל?
    יולי
    31/07/2007

בני סובלמ-ADHD ואני רוצה לתת לו טיפול אבל מרוב מבחר טיפולים קשה לי להחליט איזה. איך מחליטים אם לשלוח אותו לפסיכולוג או מרפא באומנות או במוסיקה (הוא מאוד אוהב לנגן תופים) או אולי צריך להצמיד אליו תלמיד בוגר יותר ולעבוד על הרגלי הלמידה דווקא. אפשר לקבל הכוונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לבחור מטפל?

הוספת תגובה

• איך לבחור מטפל

אייל אליאש
    02/08/2007

לא צינת בן כמה בנך . זהו נתון משמעותי.
    באופן כללי השיקולים המרכזיים הם אלה:
    1. מטפל בעל ידע על הפרעת קשב
    2. מטפל היודע לתת הדרכה להורים
    3. במידת הצורך מטפל היודע להדריך את המורה שעובד עם הילד.
    4. מטפל היודע להסביר לילד בהתאם לגילו את הקשיים מהם הוא סובל
    5. המכיר את שיטות העבודה המקובלות עם ילדים עם הפרעת קשב
    6. בגיל ההתבגרות ישנם תהליכים נוספים של גיבוש זהות ומודעות רבה יותר לנק החוזק ולקשיים
    בקשר לתופים אם בנך אוהב לתופף עדיף שילמד בשעור פרטני עם מורה בעל אוריאנטציה חינוכית וסבלנות לא חיב שזה יהיה תחת כולרת של טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגיאות כתיב
    רוית
    29/07/2007

בתי נערה מתבגרת בת 14 שאובחנה כדיסלקטית. היא מאוד חכמה אבל השגיאות כתיב בעקבות הדיסלקציה מאוד מתסכלות אותה ופוגעות לה בהערכה העצמית. בינתיים לא מצאנו טיפול שעזר לה וכואב לי הלב עליה, איזו שיטה הכי טובה לטיפול בבעיה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    שגיאות כתיב

הוספת תגובה

• לרוית

אייל אליאש
    30/07/2007

אם ניסיתם את השיטות הידועות להוראה מתקנת אז השיטה הטובה לכתיבה ללא שגיאות כתיב היא הקלדה במחשב. והנקודה החשובה ביותר היא שביתך תבין ששגיאות הכתיב לא אומרות שהיא פחות שווה ופחות בעלת ערך מאחרים. ואלה לא ימנעו ממנה לעשות מה שתירצה עם חייה . אם היא תוכל להאמין בכך זו השיטה הכי טובה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    אורנית
    25/07/2007

הילדה שלי בת 4 ויש לה התקפי זעם כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה, היא זורקת את עצמה על הרצפה בבכי וצרחות ודופקת על הרצפה באגרופים. אומרים לי שאני סתם לחוצה וזה נורמלי וקורה להרבה ילדים, אבל לא נראה לי שזה נורמלי, גם אם זה קורה להרבה אנשים. מה עושים במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם

אייל אליאש
    27/07/2007

בהנחה שזו הבעיה המרכזית. מה שחשוב זה לנקוט בצעדים הבאים :
    ראשית להיות מתואמים בין שני ההורים לגבי מה נותנים ומה לא
    1. להסביר בצורה ברורה ואם אפשר מבעוד מועד מה היא תוכל לקבל ומה לא
    2. בעת ההתפרצות הכעס לדבר בצורה שקטה ולחזר על ההסבר ולהציע לה לעזור לה להירגע
    3. יש ילדים שבעת התפרצות זעם נירגעים כשמחבקים אותם ויש ילדים שאם מחבקים אותם זה גורם להם להתעצבן יותר אז לנקוט בהתאם למתאים לה
    4. להגיד שהיא כועסת כי ,,,,,,,,,, ואת כאמא שלה תעזרי לה להירגע.
    5. הבעיה בהתקפי הזעם אם הם נהפכים לצורת הדיאלוג עם הילד לכן להיות רגוע , לעזור לה להירגע, לא להיות אימפולסיבי בתגובות כלפיה ,כל זאת בלי לוותר על מה שהחלטת לא לתת.
    אם השכיחות של התקפי הזעם רבה וישנן בעיות נוספות כמו בדפוסי התנהגות בגן
    מומלץ לפנות ליעוץ לפסיכולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בגיל מבוגר
    שירי
    23/07/2007

אני בת 40, במסגרת טיפול פסיכולוגי הפסיכולוג שלי טוען שיש לי הפרעות קשב והמליץ שאלך לבדיקה ואולי אתחיל לקחת ריטלין. זה לא קצת לא במקום לקחת ריטלין בגילי המתקדם? חשבתי שזה כדור לילדים

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• רטאלין בגיל מבוגר

אייל אליאש
    24/07/2007

בעבר היתה מחשבה שהטיפול באמצעות רטאלין נעשה רק בילדים אך בעשורים האחרונים המודעות למאפינים של הפרעת קשב והשפעתה על איכות החיים של המבוגר גדל.
    אם יש סימפטומים ההעשויים להצביע על קיום הפרעת קשב במיוחד אם הם פוגעים ברמת התיפקוד בחיי היום יום בבית ובמקום העבודה שווה לפנות לאבחון מתאים. ובהתאם לורך לשקול טיפול תרופתי.
    יש לזכור שהפרעת קשב אינה מחלה אלא ליקוי התפתחותי ולכן מטרת הטיפול התרופתי הינה לאפשר תיפקוד טוב יותר המקומות בהם הוא נפגע בשל הפרעת הקשב.
    לקיחת רטאלין במבוגרים נעשית הרבה פעמים מתוך התאמה למאפיני חייו של האדם ובהתאם לצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז
    מיכל
    22/07/2007

אני בת 18 וסיימתי את התיכון. מאז ומתמיד היה לי קשה ללמוד לעולם לא הייתי מסוגלת לשבת במשך שיעור שלם ולהקישב למורה(45 דקות). ואם היה רעש בכיתה אז לא יכלתי להתרכז או להשלים מבחן עד הסוף.
    במהלך מבחן אם לא התרכזתי בגלל הרעש הייתי כמה בעצבים ועוזבת ת'מבחן.
    לאחר שנים שהייתי הילדה המופרעת והלא ממושמעת הלכתי לאיבחון בהמלצת אחת ממורותיי.
    באיבחון אכן התגלתה הפרעת קשב וריכוז וקיבלתי מספר הקלות(הערכת זמן,מבחן בע''פ,הקראת שאלון) בנוסף הופנתי לבדיקה לראות האם אני אצטרך ריטאלין. עשיתי מבחן במשך 20 דקות לאחריו לקחתי ריטאלין ותוך מספר דקות התנהגתי בצורה קיצונית. במקום להירגע התחלתי להתפרע ולצעוק על שטויות ואח''כ כשההשפעה של הכדור חלפה הרגשתי כאילו משהו השתלט עליי.החליטו כי אני לא זקוקה לריטאלין אבל אני לא מוצאת את עצמי ואני מפחדת ללכת לצבא כי אני יודעת שאם ייצעקו עליי או יגידו לי לעשות משהו שאני לא אסכים איתו אני יכולה לצעוק ולעשות בלאגן אפילו שאני יודעת שאסור לי ויש כללים שאני צריכה לציית להם.
    מה עליי לעשות כי אני אובדת עצות וההורים שלי התייאשו ממני ומההתנהגות הבלתי ניתנת לריסון שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

אייל אליאש
    22/07/2007

שלום מיכל
    אל תתיאשי.
    לדעתי כדי לפנות להערכה חוזרת במרכז המתמחה באיבחון וטיפול למבוגרים.
    ניתן לפנות לדר אבי יקיר פסיכיאטר ( לא להיבהל) המתמחה באבחון וטיפול בהפרעת קשב במבוגרים. הוא מקבל בהדסה אופטימל . יש מרפאה בתל אביב וירושליים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה יעזור לי?

מיכל
    23/07/2007

הוא יוכל לעזור במשהו?
    כי הייתי אצל פיסיכולוג ופסיכיאטר והם לא עזרו בכלום והייתי מטופלת בערך 3-4 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

איל אליאש
    24/07/2007

אני לא יודע את הפרטים המלאים לגבייך ואני לא יכול להבטיח שזה יעזור. אך זו מרפאה שמתמחה בהפרעת קשב אצל מבוגרים ולכן הפנתי אותך לשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה במקרה כזה ?
    דורית
    20/07/2007

היי
    אני בת שלושים ושתיים מאז שאובחנתי לפני כשלוש שנים ב ADHD והתחלתי טיפול רטנליני חל שיפור ניכר באיכות חיי שכולל שיפור כמובן בריכוז בחיי היום יום בעבודה בבית בלימודים , אך גם שינה רצופה , ניהול מערכת יחסים תקינה וחיי חברה תקינים ואפשרות לחיות חיים הרבה יותר רגועים ו"נורמלים" כיאה למי שלא היפר בחייו, וכעת עליי ליסוע לתקופה של שלושה חודשים לחו"ל ואני מלאת חששות מה אעשה ללא הכדורים ויותר מכך שואלת למה אני צריכה לותר על טיפול תרופתי שעוזר לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה במקרה כזה ?

הוספת תגובה

• למה לוותר

אייל אליאש
    22/07/2007

למה את צריכה לוותר על הטיפול התרופתי ?
    אני מתאר לעצמי שאפשר למצוא פיתרון בהתיעצות עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילדותית
    אמא
    18/07/2007

בני בן ה 6 לומד בגן שפתי עקב ליקוי שפתי ו- adhd . התנהגותו ילדותית ולא בוגרת יחסית לגילו, הוא רגיש ובוכה,משחק עדיין משחק סימבולי עם בובות,חולמני ומדבר לעצמו.

דיבורו והתנהלותו תואמים יותר ילדים בגילאי 3-4

לעומת זאת הוא מאד עצמאי,מתלבש,מצחצח שיניים, מתקלח לבד.

לפני שבוע לאחר התייעצות עם נויירולוג התחיל לקבל קונצרטה 18 מג הוא נעשה קצת יותר שקט ופחות חולמני ומדבר לעצמו וחוץ מזה לא ראינו שינוי משמעותי בהתנהגות.

האם זוהיא חוסר בשלות והוא ידביק את הפער?

האם יש קשר לליקוי השפתי?

האם הקונצרטה יכולה לעזור לו לקלוט את השפה טוב יותר?

בשנה הבאה הוא חוזר למסגרת של גן חובה רגיל ואנו מאוד חוששים איך הוא יסתדר ויתמודד. האם יש משהוא שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילדותית

הוספת תגובה

• התנהגות ילדותית

אייל אליאש
    22/07/2007

קצת קשה לענות על השאלות ללא מידע נוסף
    האם בנך עבר איבחון נוירופסיכולוגי , פסיכולוגי, אז המאבחן יוכל לענות במדויק יותר על השאלות
    באופן כללי התנהגות הנתפסת כ"ילדותית" יכולה להיות על רקע של בשלות, כלומר בתמיכה והכוונה נכונה תשתנה עם הההתפתחות. התנהגות זו יכולה להיות גם על רקע של קשיים התפתחותיים המשפיעים גם על המישור ההתנהגותי והתקשורת הבבינאישית עם בני גילו.
    חשוב שתקבלו הדרכה מתאימה וכך גם הצוות החינוכי בשנה הבאה.
    הטיפול התרופתי יכול לאפשר עבודה טובה יותר עם הילד וכן לאפשר לו לממש את יכולותיו בצורה טובה יותר ולרכוש דפוסי התנהגות והתמודות המתאימים לגילו. זאת בתנאי שנעשית עבודה נכונה הן בבית והן בבי"ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בכמה שפות
    רעות
    17/07/2007

הבת שלי בת ארבע ומדברת עברית ואנגלית, כמעט באותה הרמה (בעלי דרום אפריקאי ככה שאנחנו מדברים לפעמים אנגלית בבית). עוד כשבוע היא תטוס איתי למשפחה שלי בצרפת ואני דואגת שאולי יותר מדי שפות יבלבלו אותה ויפגעו ביכולות הדיבור המצוינות שיש לה עכשיו. יש בסיס לדאגה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בכמה שפות

הוספת תגובה

• ידיעת שפות

אייל אליאש
    17/07/2007

לא ברור למשך הזמן שאת נוסעת אם זה לביקור קצר אני לא רואה בעיה בגיל זה.
    אם זה ביקור קצר לא הייתי מנסה ללמד אותה צרפתית. היא יכולה לנסות להבין את משמעות המילים שמדברים אליה אך לענות בצורה בנוחה לה בעברית או באנגלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיעת שפות

אייל אליאש
    17/07/2007

לא ברור למשך הזמן שאת נוסעת אם זה לביקור קצר אני לא רואה בעיה בגיל זה.
    אם זה ביקור קצר לא הייתי מנסה ללמד אותה צרפתית. היא יכולה לנסות להבין את משמעות המילים שמדברים אליה אך לענות בצורה בנוחה לה בעברית או באנגלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון בגיל מאוחר
    מודי
    15/07/2007

יש מסגרות שמאבחנות ליקויי למידה בגיל מאוחר (24)?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• אבחון למבוגרים

אייל אליאש
    16/07/2007

יש מסגרות שמאבחנות ליקויי למידה אצל מבוגרים
    השאלה איזה סוג ליקוי.
    בתחום של הפרעת קשב ולקויי למידה נילווים ניתן לפנות להדסה אופטימל . מרפאות בתל אביב ובירושליים . מספר הטלפון בראש העמוד.
    אם מדובר בליקוי למידה אחר את יכולה לפרט יותר ואנסה לעזור לך למצוא מסגרת לאיבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוח כפל
    אורנה
    12/07/2007

בני לקוח רטלין כשנתיים ואני לא מצליחה ללמד אותו לוח הכפל הוא מוכן ללמוד
    יש אולי איזה תוכנה שמלמדת או צריך פשוט ללמדו בע"פ

לקביעת תור
    סגירה
    לוח כפל

הוספת תגובה

• לאורנה

אייל אליאש
    16/07/2007

כדאי לבדוק האם הקושי בלימוד לוח הכפל הוא בגלל קשיי הקשב או שיש סיבה ספציפית בתחום החשבון. איבחון דידקטי בחשבון יוכל לתת מענה וכן לכוון לשיטת הלימוד הנכונה.
    במקרים רבים אם מתרשמים שההבנה החשבונית תקינה . עוברים לשימוש במחשבון ואת האנרגיה משקיעים בלימוד תכנים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון דידקטי.

אורנה
    15/08/2007

מזה? ואיפה מבצעים זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון דידקטי

אייל אליאש
    23/08/2007

האיבחון מבוצע על ידי מאבחנת דידקטית לרוב מורה שעברה הכשרה וקיבלה הסמכה כמבחנת דידקטית או מאבחנת כישורי למידה.
    ניתן לפנות ליועצת בית הספר ולשאול על מאבחנת באזור מגורייך. בנוסף בהדסה אופטימל יש מחלקה לטיפול בילדים עם הפרעת קשב שם ניתן לעשות גם איבחון דידקטי. יש סניף בירושליים ובתל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעה פנימה
    אושרית
    11/07/2007

בני בן 3, חכם, חברותי וסקרן, אבל מדי פעם הוא כאילו שוקע לעולם שלו, פשוט יכול לבהות באויר במשך דקות ארוכות בלי לעשות כלום, זה נמשך עד ש"מעירים" אותו מזה או עד שהוא יוצא מזה לבד. הוא לא יודע להסביר מה עובר עליו בזמן הזה. אני צריכה להיות מודאגת או שזה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה פנימה

הוספת תגובה

• בן 3

אייל אליאש
    16/07/2007

תופעה זו יכולה להיות תקינה בגיל זה. אך אם יש ספקות הייתי פונה לרופא הילדים המכיר את הילד להתיעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשה לילדה בת 5
    גלית
    09/07/2007

שלום רב,
    במכון להתפתחות הילד קבעה הנוירולוגית שלבתי בת ה - 5 ככל הנראה יש בעיית קשב וריכוז, מאחר שבזמן הפגישה היא קמה מספר פעמים מהכיסא , ומספר דברים שונים הסיחו את דעתה, אני מאוד מודאגת !!!! הנוירולוגית טענה שאם עד גיל שש המצב לא יישתפר יטפלו בה בכדורים.
    אני מאוד רוצה לטפל כבר בנושא, מה אני יכולה לעשות?
    יש מקרים שזה עניין של בגרות ובגיל שש או יותר המצב הזה מסתדר?
    לאן אני יכולה לפנות כדי לקבל ייעוץ מוסמך?

תודה רבה,
    גלית .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשה לילדה בת 5

הוספת תגובה

• בעית קשב בגן

אייל אליאש
    10/07/2007

לגבי אבחון .הייתי עושה איבחון יותר מקיף כמו איבחון נוירופסיכולוגי שיעריך באופן רחב את הקשיים
    ויבדיל בין החלקים של בשלות ריגשית לבין הסימפטומים של הפרעת קשב. אם היא מתחילנ שנה הבאה גן חובה אז את האיבחון כדאי לעשות לקראת כיתה א.
    אם יש צורך ניתן לפנות כעת להדרכת הורים לגבי דרכי טיפול בבעיות התיפקודיות אם הן ישנן כעת.
    ניתן לפנות לפסיכולוג הגן ולהתיעץ עימו לגבי אנשי מקצוע באזור מגורייך , כמו כן ניתן לפנות למרפאת הקשב בהדסה אופטימל. יש מרפאה בתל אביב ובירושליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטפטת
    ויוי
    09/07/2007

שלום בני עולה לכיתה א' ילד מבריק, מתוק וחברותי אך קשקשן גדול. בזמנו הגננת התלוננה שהוא לא מפסיק לדבר במפגשים שהיא עושה ופחדה שזה יפריע לו בבית ספר, כעת גם לחונכים בקייטנה זה מפריע. הוא ילד אהוד מאוד אך לעיתים הפטפטת שלו מתסכלת כשמנסים להעביר שיעור או משהו דומה. הוא יכול לשבת ולצייר שעות והגננת שלו מזה שנתיים התלבטה עם לאבחן אותו אך אמרה שאין לו את כל הסימפטומים. הוא גאון קטן ולפעמים הדיבור נובע גם מלשתף בידע שלו. אני חוששת שהמורה לא תאהב אותו אם הוא יפריע לה, מה עושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטפטת

הוספת תגובה

• לקראת א

אייל אליאש
    10/07/2007

אם הוא מתוק וחברותי לדעתי לא תהיה לו בעיה משמעותית עם המורה בכיתה א . כמובן אין על כך ביטוח
    אם אין בעיות נוספות חוץ מהפטפטת הייתי מחכה למחצית הראשונה של א לאחר שיתחיל בתהליכי רכישת הקריאה והכתיבה וואז מחליט אם יש צורך באבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בתפיסת מרחב
    דיינה
    08/07/2007

אני בת 23 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי קשיים בכיוונים ומרחב, אני לא מצליחה לדמיין מפה בראש וזה בלתי אפשרי בשבילי להבין תלת מימד אם זה לא משהו מוחשי מול העיניים שלי. אני יכולה ללכת לאיבוד בכל מקום שאני לא מכירה ממש טוב, כולל בתוך בתים. יכול להיות שזאת בעיה מעבר לסתם חוסר חוש כיוון? אם כן, יש טעם לאבחן את זה? יש פתרון לבעיה הזאת ברגע שהיא מאובחנת?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בתפיסת מרחב

הוספת תגובה

• לדיינה

אייל אליאש
    10/07/2007

אם זו תופעהה המלווה אותך מגיל צעיר אז זו כניראה בעיה. השאלה אם מחוץ לנושא התמצאות בכיוונים היא פוגעת בצורה משמעותית בחיי היומיום שלך.
    אם כן , כדאי לפנות לאבחון. תוצאות האיבחון יוכלו למקד את הבנת הקושי ועל פי ההמלצות תוכלי למצוא אסטרטגיות כיצד להתמודד עם הבעיה. אין אפשרות בדרך כלל לפתור אותה.
    אם זה לא מטריד אותך בחיי היומיום לדעתי אין טעם לפנות לאיבחון כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דיינה
    11/07/2007

תודה על התשובה.
    הבעיה הזאת מפריעה לי מאוד בחיים, קשה לי להגיע למקומות וכל מקום חדש מכניס אותי ללחץ כי אני פוחדת לעשות צחוק מעצמי (למשל אם אני נכנסת למשרד ויש יותר משתי פניות, לא בטוח שאצליח למצוא את דלת הכניסה בחזרה, אלא אם הצלחתי לשנן כיוונים בדרך בצורת הוראות). הזכרת שאפשר למצוא אסטרטגיות אבל לא לפתור את הבעיה. תוכל בבקשה לספר מה זאת אומרת אסטרטגיות כאלה ואם יש מקום שיכול ללמד אותן<

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיינה

אייל אליאש
    16/07/2007

מקום שיכול לאבחן את הבעיה ולעזור במתן כלים להתמודדות אם יש צורך הוא בהדסה אופטימל
    שם ניתן לערוך מבדקים נוירופסיכולוגים ולקבל הדרכה.
    יש מרפאות בתל אביב ובירושליים . מספר הטלפון נמצא בתחילת העמוד של הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לעשות אבחון?
    מיקה
    04/07/2007

שלום, בתי בכתה ו', מתקשה במקצעות מתמטיקה, הנדסה והמקצועות ההומניים (תנ"ך, ספרות והיסטוריה).
    הומלץ ע"י היועצת בבי"ס לערוך לה אבחון פסיכו-דידקטי. החופש הגדול זה זמן מצויין לעשות אבחון כזה וכן - היא תוכל להתחיל את כתה ז' על "רגל ימין".
    עד איזה כתה תוכלנה לשמש ההמלצות של אבחון פסיכו-דידקטי שנעשה בחופש הגדול - לילדים שעולים ל- ז'. האם משרד החינוך מאפשר לתת הקלות עקב האבחון הנ"ל עד י"ב? או האם צריך לעשות את האבחון רק לאחר תחילת שנת הלימודים (כתה ז')?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לעשות אבחון?

הוספת תגובה

• עיתוי אבחון

אייל אליאש
    04/07/2007

איבחון פסיכודידקטי שמבוצע בחופשת הקיץ בין ו' לז' שנערך על ידי פסיכולוג חינוכי או נוירופסיכולוג יהיה תקף מבחינת המלצותיו לחמש שנים. כך שבעיקרון מכסה עד י"ב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה