פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון הפרעות קשב אצל הילדה
    ל.
    02/04/2008

ראשית תודה על תשובותיכם הקודמות. אני מבולבלת. הילדה בכיתה א'. היינו אצל נוירולוג מהקופה ששלח לבדיקת טובה והפנה שאלונים למורה, לפסיכולוגית בית הספר ולנו ההורים. קבעתי תור לבדיקת טובה באחד המכונים שיש להם הסדר עם קופת החולים. ישנם פרסומים של בעלי מכונים אחרים שטוענים שבדיקה ממוחשבת לבד לא טובה ועלולה להביא לאבחון שגוי. במכונים אלה מעבירים את הילד הליך ארוך שנמשך מספר שעות. בשיחה עם המכון אליו נרשמתי לבדיקת טובה נאמר לי שטובה היא בדיקה מהימנה שמאבחנת הפרעה בקשב וריכוז, ויחד עם השאלונים ניתן להגיע לאבחון. ואם אנחנו חושבים שהבעיה היא קשב וריכוז אין צורך באבחון אחר. הנוירולוג מצידו לא ביצע בילדה כמעט שום בדיקה כי היא לא שיתפה פעולה.
    אני מבולבלת - האם עדיף לפנות למכון שעושה אבחון מקיף שאורך שעות ועולה אלפי שקלים? האם לסמוך על בדיקת טובה בלבד בתוספת להערכות של המורה והפסיכולוגית של ביה"ס (שאיני מכירה אותה ולא יודעת כמה היא טובה)? האם לעשות קודם טובה ורק אם התשובה תהיה שיש בעיה לפנות לביה"ס למילוי השאלונים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון בעלות של אלפי שקלים......

ד``ר עדי אדר
    02/04/2008

שלום לך!
    איכות של אבחון לא נמדדת במחיר הבדיקה....
    מבחן טובה מסייע לאבחן הפרעות קשב אך אסור להסתמך בלעדית על בדיקה זו. יתרה מכך, בשום הגדרה של אבחון הפרעות קשב לא מופיע הצורך לבצע מבחן טובה כחלק מתהליך האבחון! בישראל הבדיקה הזו רכשה פופולאריות רבה , הרבה יותר מאשר בארצות כגון ארה"ב.

איני מתכוון לייעץ איפה לבצע אבחון אך בהחלט ניתן לבצע אבחון מהימן במחיר צנוע יותר מאשר אבחון בעלות אלפי שקלים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא רגוע
    טלי
    01/04/2008

שלום רב, האם יתכן כי תינוק בן חודשיים יראה סימני היפראקטיבייות והפרעות ריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא רגוע

הוספת תגובה

• תינוק לא רגוע................

ד``ר עדי אדר
    02/04/2008

שלום לך!

נתיחס לשאלה הזו על פי התאריך שלה.... הראשון באפריל....

וברצינות, חלק מהילדים עם הפרעות קשב וריכוז היו בילדותם תינוקות רגיזים, המרבים לבכות ואף מאוד פעלתניים. לגבי קשב וריכוז בגיל חודשים.... נו......

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 4 וחצי,
    מישל
    30/03/2008

מגיל 3 ניתן היה להבחין שיש "בעיה"ישר אמרו לי נירולוג שבני סובל מבעיית קשב וריכוז למרות ש:
    מול הטלויזיה הוא יושב אפילו לסרט באורך 80 דקות!
    בהקראת סיפור הוא יושב עד הסוף
    אבל הבעייה היא התנהגותית כלומר הוא ילד נבון מאד המדבר לאנשים כמו מבוגר בגובה העיניים,
    בגן,לפני 3 חודשים החליטו להוציאו מהמסגרת בטענה שהוא מכה ילדים ואת צוות הגן,הילד כבר 3 חודשים בבית איתי,קשה לי ואני פניתי לכל הנוגעים בדבר ונאמר לי שאין מה לעשות עד שתמצא סייעת לגן(הצעתי אפילו את עצמי כסייעת ולא נתנו לי,
    הילד לא מטופל בשום תרופה כרגע ואני מבולבלת מאד כי יש זמנים שהוא יושב רגוע ויש ימים שהוא קצר סבלנות וסקרן יתר על המידה-מה לעשות במקרה כזה?
    אני לא בעד שימוש בתרופה(ריטלין)אבל איך מתמודדים?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4 וחצי,

הוספת תגובה

• בן ארבע וחצי

אייל אליאש
    31/03/2008

למישל
    חשוב להעריך את המקור לקשיים ההתנהגותיים ולקבל הדרכה כיצד לנהוג הן בבית והן בגן.
    בהדסה אופטימל. שר"פ של בית החולים הדסה ( סניף בירושליים ובתל אביב) יש מרפאה לטיפול בילדים עם הפרעת קשב. במסגרת המרפאה ניתנת הדרכה להורים ואם צריך אז גם הדרכה בגן לצוות החינוכי.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD - בני בן 5.5
    mom
    30/03/2008

שלום רב,
    חדשה בפורום זה וקצת חדשה גם בעולם ה "ADHD".
    בני בן 5.5 אובחן ע"י נירולוג שיש לו הפרעת קשב וריכוז. המליץ על ריטלין LA ובתחלנו טיפול לפני חודש.
    צוות הגן אומר שבשעות הבוקר הוא אפתי ולא משתתף בפעיליות.
    אחה"צ הוא מאוד עצבני, צועק, מדבר בטונים גבוהים ומתחצף - מה שלא היה לפני הטיפול.
    התאבון ירד בצטרה דרסטית ובלילות מתקשה להירדם.
    באופן כללי, אפשר להגדירו כ "חסר מנוחה " מהרגע שמגיע הביתה וכמובן שעות אחה"צ הפכו לסיוט עבורו ועבורי...
    מה מומלץ לעשות? ייתכן והמינון לא נכון -
    הוא שוקל 16.5 ק"ג והנירולוג אמר לי לחלק את המנה של ה LA לשניים, כלומר לתת לו 10 מ"ג ביום..
    האם תופעות אלו מוכרות וצריך לתת עוד זמן?
    שאלה אחרונה- מישהו מכיר קבוצת תמיכה להורים באזור חולון/בת ים?
    אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD - בני בן 5.5

הוספת תגובה

• ילד בגן

שרל'ה
    31/03/2008

שלום
    לי נראה כי האבחון שנערך לילד הינו רשלני במידה רבה.
    לא נראה לי , בתור אמא , שלא נתנו לך תשובה ברורה ומשחקים בילד שלך בנסיונות.
    תלכי למומחה בקשב וריכוז - כן! יש התמחות כזו בארץ - חדשה
    לבנך אין כל בעיה נוירולוגית ולכן כדאי לפנות למומחים שמשרד הבריאות הכשיר בדיוק לכך

אני בטוחה שמומחה מתאים ימצא את האבחנה הנכונה וכן את הפתרון המתאים.

בהצלחה ואל תוותרי
    את הצודקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב בגיל הגן

אייל אליאש
    31/03/2008

שלום לאמא.
    בנושא הטיפול התרופתי יש להתיעץ עם הרופא המטפל. התופעות שאת מתארת מוכרות וחשוב לעקוב אחר את המינון הניתן ואחר תופעות הלוואי . ולקבל החלטות על פי הנתונים.
    חשוב שתקבלו הדרכה במסגרת פרטנית או במסגרת קבוצתית.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    אלמוני
    28/03/2008

שלום אני נער בן 15 ואני ממש עוד מעט מתחיל את הבגרויות יש לי בעית קשב וריכוז הייתי אצל מאבחנת וכול זה אבל בסוף תמיד אומרים לך לקחת רטלין ואני לא רוצה לסכן את הבריאות שלי בשביל הבגרויות אז רציתי לדעת אם יש לכם אולי כול מיני אצות מה אני יכול לעשות בקשר לבעיה הזאת

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• נער בן 15

שרל'ה
    31/03/2008

גם לך אני מציעה כמו לבני
    אימונים נוירוקוגנטיביים.
    זהו אימון אישי ממוחשב מאד מרתק (ככה לפחות אומר בני)

תתקשר ולא תתאכזב
    04/6821222

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

אייל אליאש
    31/03/2008

ראשית, מתן רטאלין לאחר אבחנה ומתוך מעקב טיפולי ,אינו מסכן את הבריאות שלך . אתה יכול להחליט אם ליטול תרופה או לא אך חשוב שתדע את העובדות.
    חשוב בכל מקרה לארגן את הלימודים לקראת הבחינות באופן שיטתי ואם יש צורך לקבל עזרה בכך. חשוב להכיר אסטרטגיות למידה המתאימות לך ולישמן.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין למבוגרים עם ADHD
    מדי
    27/03/2008

ריטלין ADHD

27.03.08
    שלום רב,

בני הצעיר היה מטופל בריטלין מגיל 6 .

בגיל 14 הוא היה בטיפול במחלקה נוירולוגית בבית חולים שניידר.(אחרי שאובחן ב"ניצן" אבחון דידקטי ופסיכולוגי והוכרז כסובל מADHD

בכתה י"א הוא עבר אבחון מחודש במרפאת "אורלנסקי "בפתח תקווה שמתמחה בADHD

בזמן הצבא הוא החליט להפסיק בשלב מסוים את הטיפול התרופתי.

לא מזמן הוא התחיל ללמוד קורס.

לכן הוא זקוק שוב לריטלין

מכיוון שהוא כיום מבוגר (מעל גיל 18 ) אמרו לי בבית מרקחת של קופת חולים כללית שהוא חייב אישור "ממשרד הבריאות " שהוא זכאי לקבל ריטלין.

כל ניסיונותיי לברר מה הפרוצדורה לקבל הפניה מנוירולוג מבוגרים למשרד הבריאות ,בכדי לקבל את האישור המיוחל "נכשלו."

אודה מאד ,מאד , למי שיוכל להדריך אותי כיצד אפשר לקבל "אישור " כזה.

דרך הגב בבית מרקחת אמרו לי ........הוא אומר שהוא זקוק לריטלין אבל אנחנו לא יודעים.
    הוא היה זקוק שהיה ילד.
    הלואי שADHD היה משהו שנעלם בבגרות אבל המצב הוא לא כך.

תודה מראש
    Medy

,

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין למבוגרים עם ADHD

הוספת תגובה

• רטאלין במבוגרים

אייל אליאש
    31/03/2008

שלום מדי.
    בהדסה אופטימל. שר"פ של בית החולים הדסה ( סניף בירושליים ובתל אביב ) יש מרפאה לאיבחון וטיפול בהפרעת קשב במבוגרים. ניתן לפנות עם כל המסמכים מהעבר. לעבור איבחון אצל רופא מומחה ובמידת הצורך לקבל מירשם לרטאלין .
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לבעית התנהגות
    שחף
    27/03/2008

שלום
    יש לי ילדה בת 13 מאובחנת עם adhd היא מסרבת להגיע לפסיכיאטר ילדים לצורך איבחון והתאמת מינון נכון של ריטלין . נטלה עד כה מינון נמוך שלא עזר .
    היא עם הרבה בעיות בעקבות חוסר האיזון שלה ובנוסף לגיל ההתבגרות היא לא מעוניינת להגיע בכלל לרופא על אף שהיא יודעת שזה יעזור לה , היא מיואשת מאוד .
    שאלתי היא מה עלי לעשות כהורה ?כי אין באפשרותי לקחת אותה בכח לרופא , ניסיתי להסביר את חשיבות היותה מאוזנת , היא חכמה מאוד אבל כבר לא רוצה לשנות כלום מיאוש .
    האם איש מקצוע יכול להגיע אלינו הביתה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לבעית התנהגות

הוספת תגובה

• תשובה בנוגע לסמכות הורית!

ד``ר עדי אדר
    31/03/2008

שלום לך!
    אני אישית לא מכיר אנשי מקצוע שעושים ביקור בית ואיני משוכנע שזה טיפולי לנקוט בשיטה כזו.
    קיים מושג של סמכות הורית ומצופה כי ילדה בגיל 13 שנים תנהג ותקבל את סמכות הוריה במיוחד שבסירובה לעשות זאת היא מקשה על עצמה ומחמירה את תפקודה.
    אני חושב שאתם צריכים למצוא כהורים את השיטה הנכונה לשכנע ואם צריך לכפות את דעתכם עליה ולהביא לבדיקה רפואית כמקובל. זה מהווה גם אבן בוחן לסמכותכם בסיטואציות שנות ובאתגרים שונים העומדים לפניכם כהורים לנערה מתבגרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת קשב וריכוז
    אפרת אסף
    27/03/2008

יש לי ילדה בת 9 וחצי, לומדת בכיתה ד'.

נערך לה אבחון דידקטי והיא אובחנה כסובלת מבעיית זיכרון וכן הפרעת קשב.
    היא לא מסוגלת להתרכז יותר משעה ביום.
    המאבחנת הפנתה אותנו לייעוץ אצל ניאורולוג.
    לאחר בדיקה אצל הניאורולוגית, היא המליצה על מתן ריטלין לחודש נסיון ולאחר מכן לראות עם זה עוזר וכו'...

השאלה שלי האם יש תחליפים טבעיים שעושים את אותה הפעולה כמו ריטלין?
    הפחד שלי הוא מתופעות הלוואי של הריטלין.

אודה על תשובתכם.
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• רטאלין

אייל אליאש
    31/03/2008

אפרת שלום
    אני ממליץ לך לקרוא את ההסבר של דר עדי אדר בפורום בדפים הקודמים על הטיפול התרופתי ברטאלין.
    לגבי תחליפים טבעיים אין על פי הידוע לי מידע מבוסס על מחקר ארוך טווח.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחונן היפראקטיבי...
    רותי
    26/03/2008

בס"ד

שלום לכל הצוות

הבן שלי כמעט בן 12 ילד מחונן, אבל היפראקטיבי.
    לדעתי הוא קצת פחות ממה שהיה.
    הוא לוקח ריטלין מגיל 8 בערך.
    אבל השנה, יש לנו איתו עימותים, הוא לא מוכן לקחת ריטלין. למרות שהוא ממוקד.
    את האמת גם אני לא כל כך מתלהבת למרות שאני יודעת שזה עוזר לו להיות ממוקד.
    האם יש משהו אחר שיכול לעזור לנו לעזור לו?? מלבד הריטלין.
    הרי בסופו של דבר הריטלין לא עוזר בבעיה עצמה, אלא רק על פני השטח. זה עוזר ל=3.5 שעות בריטלין של 10 וב=20 לשמונה שעות. אז מה עם הבעיה עצמה??
    תודה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    מחונן היפראקטיבי...

הוספת תגובה

• מחונן פעלתן......

ד``ר עדי אדר
    27/03/2008

שלום לך רותי!

הטיפול בהפרעת קשב הוא טיפול רב תחומי הכולל סיוע לימודי (במידת הצורך), עיצוב התנהגותי ותמיכה רגשית וכן טיפול תרופתי בחלק מהמקרים.

אכן הטיפול התרופתי הוא לא מסייע בריפוי או בהעלמות הבעיה אלא מטפל בסימפטומים השונים ומקל על איכות החיים והתפקוד בשעות בהן הילד נמצא תחת השפעת התרופה.
    הטיפול הפסיכולוגי/עיצוב התנהגותי יותר מכוון לשורש הבעיה ומטרתו לעדן דפוסי התנהגות, להפחית התנהגות אימפולסיבית, קושי בדחיית סיפוק ועוד תחומים נוספים.
    אם הייתי צריך לבחור בדרך טיפול אחת בלבד אז הייתי בוחר בטיפול התרופתי אשר הוכח כשיטה היעילה ביותר לטיפול בהפרעות קשב. עם זאת רצוי לשלב בין שתי השיטות.

ברצוני להדגיש כי גם אם הטיפול התרופתי הוא למעשה טיפול סימפטומטי , כלומר מטפל בתסמינים ולא מרפא או מעלים אותם לתמיד, הרי שבשיטה זו אנחנו "מרוויחים זמן" ומאפשרים איכות תפקוד טובה יותר למשך זמן עד שמנגנוני ויסות פנימיים מבשילים ולעתים אף מאפשרים בהמשך להפסיק את הטיפול התרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחונן ומתבגר

שרל'ה
    31/03/2008

שלום
    בנך, כבני, עבר מתקופת הילדות לגיל הנעורים המתאפיין בהתנגדויות רבות, בעיקר מה שהסכים להם כילד.
    אחת מהן - הריטלין.
    לכן, אני חיפשתי ומצאתי אימונים אישיים נוירוקוגנטיביים, מאד מאד מוצלחים, ללא ריטלין כלל, אשר קידמו את בני (היום בן 15) ולימדו אותו להתמודד עם הבעיה , לימדו אותו כישורי למידה וקשב שלא היו לו. בקיצור - נתנו לו "כלים לחיים".

מאד ממליצה.
    מכון "ענבר" .
    יש להם כמה סניפים בארץ
    המרכז שלהם בצפון
    04/6821222

ושיהיה לך בהצלחה כפי שהיה לי
    :)
    שרל'ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטל ריטלין מרגיש "זומבי"
    טל פנטי
    26/03/2008

שמי טל אני בן 13 ונוטל ריטלין מכיתה ב לאחרונה אני מרגיש תחושה של "זומבי " כאשר אני נוטל את התרופה
    פניתי לרופא הוא שינה את המינון ועדיין התחושה הזו לא עברה ולכן בתקופה האחרונה אני לא מוכן לקחת את הריטלין ומאוד קשה לי בבית הספר מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    נוטל ריטלין מרגיש "זומבי"

הוספת תגובה

• ל"זומבי" שלום!

ד``ר עדי אדר
    26/03/2008

שלום לך טל!

ראשית אני מאוד מעריך את העובדה שאתה מתנהג בצורה בוגרת, נכנס לפורום ושואל שאלה. עם זאת הייתי שמח אם היית מפרט למה אתה מתכוון תחושה של "זומבי". האם אתה עייף? האם אתה אדיש? האם אתה מרחף? האם אתה מתקשה להתרכז?
    כמו כן מה המינון של התרופה? מה נטלת עד היום? ומה אתה מקבל כיום?
    לעתים קיימת תחושה של עייפות או אפילו אדישות כאשר מטפלים במינון נמוך. יתכן וזה המצב. גדלת, עלית במשקל וכיום המינון נמוך למשקלך..
    ברור כי איני יכול לענות מעבר לכך כי צריך פרטים נוספים.
    יש מקום לדבר עם הוריך ולבקש הערכה חוזרת של המומחה המטפל בך בנושא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בריכוז
    רחלי
    25/03/2008

שלום,
    אני סטודנטית שמזה כשנה וחצי מתקשה להתרכז.
    בתיכון לעיתים היו בעיות בריכוז בעת לימוד למבחן וכד', אך ללא טיפול.
    מה שכן, לא הייתה לי בעיה בריכוז בשיעורים עצמם ובהבנה של רצף השיעור
    ומעקב אחרי הדברים. סיימתי את התיכון בציונים גבוהים מאוד.
    גם לאחר מכן, כשלמדתי לפסיכומטרי, הייתי סגורה ימים שלמים בחדר ולומדת
    מבוקר עד ערב מבלי כל קושי להתרכז אפילו במשך שעות ארוכות. גם כאן הציון
    היה גבוה, ובזכות כך הגעתי לפקולטה יוקרתית באוניברסיטה.
    מהזמן שנכנסתי לאוניברסיטה יש לי בעיות להתרכז בשיעורים עצמם, קשה לי
    לעקוב אחרי מהלך השיעור ואני מהר מאוד נכנסת למצב של חולמנות והרהורים,
    גם אם אני מאוד מתאמצת להקשיב. למבחנים- אני לא מצליחה ללמוד. לא מצליחה
    להתרכז יותר מכמה דקות ברצף בעת קריאת החומר וזה מאוד מקשה עלי.
    מהר מאוד אני בורחת למחשבות, קמה להסתובב, אוכלת, חוזרת, רואה טלויזיה, חוזרת,
    בורחת לאינטרנט, חוזרת וחוזר חלילה...
    ממה יכול לנבוע השינוי? האם זה קשור למשהו רגשי/ חברתי/ או אולי לזה שיש אינטרנט זמין?
    האם זה קשור למשהו פיזי?
    האם יכול להיות קשור לכך שאני לא מסכמת וכותבת עקב בעיה כרונית ביד?
    איך ניתן לטפל?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בריכוז

הוספת תגובה

• תוספת

רחלי
    25/03/2008

שכחתי לציין שהבעיה קיימת בעיקר בלימודים,
    למרות שלאחרונה זה מתחיל להתבטא גם בקריאת ספר, בעבודה,
    בשיחה טלפונית וכו'. מהר מאוד אני נהיית עייפה ומהורהרת.
    מבחינה בריאותית- אין כל בעיה. עשיתי בדיקות דם, לא חסר
    ברזל ולא ויטמינים. הכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

רחלי
    31/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בריכוז.....

ד``ר עדי אדר
    02/04/2008

שלום לך!

על פי התיאור שלך יותר קל לי לענות מה אין לך ולא מה יש.... התאור לא מתאים להפרעת קשב וריכוז.
    הפרעות אלו מתחילות מגיל צעיר ומתאפיינות במספר תסמינים שלא מופיעים בתאור שלך.
    קשה כמובן לענות מבלי לקבל מידע מדויק מה הגורם לקשיי הריכוז שלך. יתכן עומס לימודי, קשיים רגשיים, בין-אישיים.

מומלץ להגיע לאבחון מסודר אצל פסיכולוג או פסיכיאטר על מנת לנסות ולאתר ולאפיין את הגורמים לקשיים שלך וכמובן להתוות דרכי טיפול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי הצורך באבחון
    קרן
    24/03/2008

בני בן 7 . השנה החל את כיתה א' (בספרד שכן אנחנו נמצאים מטעם העבודה של בעלי כאן. נמצא בכיתה של 15 תלמידים )) עם השגים לימודיים טובים מאוד, ללא תלונות על בעיות קשב וריכוז מצד ביה"ס. גם בגן לא היו תלונות בנושא. הוא ילד חכם. בבית אני רואה חוסר שקט גדול, מדבר המון, נוגע בדברים, מתקשה לשבת בשעורי בית, עושה המון שטויות ולא יודע מתי להפסיק. מציק המון לאחותו, גם בביה"ס המורה אמרה שהוא מתבדח עם חברים וכשהם משדרים לו שהם לא רוצים להמשיך בבדיחה - הוא עדיין ממשיך. אני יודעת שקושי בלקרוא סיטואציות חברתיות הוא חלק מתסמינים של ילדים עם קשיי קשב וריכוז. שאלתי היא האם יש מקום לאבחון בשלב הזה ? למרות שמצד ביה"ס אין תלונות. אני רואה החמרה בסימפטומים שציינתי בשנים האחרונות. תודה . קרן

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי הצורך באבחון

ד``ר עדי אדר
    26/03/2008

שלום לך!
    יש לנקוט משנה זהירות כאשר רוצים לייעץ באופן ספציפי ועל פי תאור ללא קבלת נתונים נוספים.

עם זאת ולפחות על פניו לא נראה כי בשלב הנוכחי יש צורך לבצע אבחון (ואגב איפה תעשו אותו בספרד? בספרדית?). על פי תאורך הילד מתפקד היטיב בבית הספר , אין תלונות מיוחדות בתחום הריכוז. בבית הוא אמנם פעלתן אך תאור תפקודו לא חריג מהמצופה לילד בגיל 7 שנים.

אני מכבד אינטואיציה אימהית ועם זאת נראה כי ניתן להתאזר בסבלנות לפני ביצוע אבחון. אין זה מונע בינתיים במסגרת הביתית הגברת הסמכות ההורית, הצבת גבולות וכדומה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב
    יוני
    23/03/2008

שלום רב, כיצד אפשר לזהות הפאעת קשב בגיל צעיר (4) האם סוג של היפר אקטיביוךת, רצון להיות בתנועה, חוסר יכולת לשבת במקום מעידים על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    קשב

הוספת תגובה

• הפרעת קשב בגיל 4

אייל אליאש
    23/03/2008

שלום יוני
    תסמינים של היפראקטיביות עשויים להעיד על קיום הפרעת קשב אך גם יכולים להיות חלק מתסמונת אחרת או לא משמעותיים. כדי לפנות לרופא המטפל המכיר את הילד ועל פי שיקול דעתו למכון להתפתחות הילד לצורך הערכה.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרוכזת
    יפית
    18/03/2008

שלום, לפני מספר ימים פתחתי את מחברתה של בתי (בת 15) והכל שם היה ציורים וקשקושים, כנל לגבי כל המחברות האחרות שלה, היא מעבירה את השיעורים בשרבוט, ציור וחלימה. היא לא מכינה שעורי בית ולא משתתפת בשיעורים ואיני יודעת אם זו יכולה להיות הפרעת קשב, או משהו אחר, יש לכם עצה עבורי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרוכזת

הוספת תגובה

• בעית ריכוז

אייל אליאש
    23/03/2008

שלום יפית
    כדי לשאול את המורה לגבי תפקודה הלימודי וכן חסר מידע לגבי תפקודה בשנים הקודמות.
    אם זו תופעה שנמשכת זמן רב או תופעה חדשה המשפיעה באופן משמעותי על תפקודה , בהתיעצות עם המורה ובחשיבה משותפת עם הבת כדאי לערוך איבחון מתאים.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב וריכוז
    ל.
    18/03/2008

יש לי ילדה בכיתה א'. אני מבחינה אצלה בסימנים לבעיות קשב וריכוז, (הסחות דעת, לא עונה כשפונים אליה) אך יחד עם זאת היא מסתדרת לא רע. מתקדמת יפה בלימודים, מכינה שיעורי בית, מקבלת את הנורמות במסגרת בית הספר, מנומסת וחברותית.
    אני מתלבטת האם במצב זה כדאי להתחיל הליך אבחון. ההתלבטות שלי קשורה לעלות הגבוהה של אבחון מקיף וכן לחשש שילחצו עלי לתת לה ריטלין.
    שאלותי:
    האם ממליצים לתת ריטלין לכל ילד המאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז או רק למקרים בהם הילד ממש לא מסתדר? האם בעקבות אבחון נוכל לקבל כלים אחרים להתמודדות, כולל המלצות למורה?
    בנוסף אני חוששת שלאחר שיהיה לי אבחון ובית הספר ידע, ישתנה היחס אל הילדה שלי וילחצו עלי לתת לה ריטלין.
    אודה על כל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מבקשת להוסיף בקשר לקשיים בבית הספר

ל.
    19/03/2008

המורה מציינת שהילדה חולמנית, לפעמים שקועה בעולמה בזמן שהיא מסבירה משהו, לפעמים מתעסקת בדברים באמצע השיעור. אני יודעת שלוח לה יותר זמן מאחרים להעתיק מהלוח ולהכין שיעורי בית. כשמקבלת מספר תרגילים בחשבון טועה בחלקם, וכשמחזירים לה לתיקון מתקנת נכון. אלה פחות או יותר הקשיים שלה בבית הספר. מן הצד השני יש לה הבנה טובה בחשבון וקוראת מאד יפה, ו כפי שכתבתי היא מנומסת, אהובה ואוהבת. הולכת בשמחה לבית הספר.
    אשמח לתגובתכם - האם עלי ללכת איתה לאבחון, האם נהוג במצב כזה להמליץ על ריטלין, ואם לא האם כדאי בכל זאת ללכת לאבחון על מנת לקבל כלים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב

אייל אליאש
    23/03/2008

שלום
    כדאי לערוך איבחון כאשר יש פגיעה בתפקוד. אם לילדה שלך אין קשיים בתפקוד הלימודי והחברתי אין בעיקרון צורך לבצע איבחון. אך חשוב לעקוב אחר תפקודה לראות שהיא לא חווה תיסכול שכן יכול להיות שיחסית לנורמה אין קושי משמעותי אך היא יכולה לחוות פער בין יכולותיה לבין תפקודה בפועל . לכך צריך לשים לב.
    בכל מקרה אף אם ילד מאובחן לא מכריחים את ההורים לתת לו טיפול תרופתי. זו החלטה של ההורים והילד /ה או הנער/ה.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. אם יאבחנו שיש לה

ל.
    24/03/2008

בעיות קשב - האם ההמלצה בכל מקרה תהיה ריטלין, או שייתכן שימליצו על פרתונות אחרים? ייתכן שהיא לא ממצה את הפונטציאל שלה בלימודים, אך נראה לי שמכאן ועד לתת תרופות באופן קבוע ארוכה הדרך. יחד עם זאת אם יתנו לנו כלים אחרים לעזור לה, אולי זה כשלעצמו שווה את האבחון. לכן שאלתי - האם בכל מיקרה של אבחון חיובי נקבל המלצה על ריטלין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילדה בכתה א

שרל'ה
    31/03/2008

שלום
    אני חושבת שכדאי לאבחן כמה שיותר מוקדם.
    הילדה כעת "מסתדרת" אך עם עליה בגיל ובהיקף המשימות בביה"ס היא כבר לא תסתדר ואז לקושי בקשב יתווספו אולי קשיים חברתיים והילדים בכתה יצחקו עליה כי היא תהיה גם חולמנית וגם אחרונה בכתה ובמבחנים.
    ככל שהאבחון מוקדם יותר הטיפול קל יותר ויש יותר שיתוף פעולה מהילדה.
    אבחון נכון = פתרון נכון.
    לא תמיד מחייבים ריטלין
    יש פתרונות אחרים

כמו שאם חלילה הינך חוששת למחלה , תגשי לרופא כך גם עכשו - גשי למומחה בנושא.
    לא להתפטות לשרלטנים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות בעקבות אבחון

אייל אליאש
    31/03/2008

במידה שביתך תאובחן כסובלת מהפרעת קשב. חשוב יהיה לבדוק את מידת ההשפעה על התפקוד וההמלצות צריכות להיות מושתתות על כלל ממצאי האבחון. בינהן יכולה להיות המלצה על טיפול תרופתי. אך צורת ההתיחסות צריכה להיות רחבה וכוללת.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה