מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רן.20/02/2013
שלום רב
איזה מדינות מטפלים בתרופת קונצרטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/02/2013שלום,
אינני יודע.
תפנה לחברה המייצרת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמרים20/02/2013
ילד בן 7.5 התחיל ריטלין 20la בהשפעה טובה אבל יש צורך במשך פעולה ארוך יותר. האם ריטלין 30 יעזור או משהו אחר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/02/2013שלום,
במקרה כזה עדיף לעבור לקונצרטה הפועלת עד 12 שעות.
חובה להתיעץ בנושא המינון עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובל.18/02/2013
שלום רב
אם ניתן לענות לשאלה ,מעניין אותי אם הקומבינציה של קונצרטה 36 כפול 2 פלוס 18 מג קונצרטה , ייצא לך לתת לחולה , (השאלה לא מתייחסת למינון )
כמובן במנה
לא שאני חושב שהקומבנציה שאני רשמתי מיוחדת ,
בכול מקרה תודה על האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/02/2013שלום,
מדובר בס"ה ב 90 מג. קונצרטה שזה המינון המקסימלי המותר.
באיזו קומבינציה של כדורי קונצרטה מגיעים למינון הזה , זה חסר חשיבות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
.20/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון חוזר.... שאלה לד"ר אדרקלאו18/02/2013
ד"ר אדר שלום רב,
בתי בת 9 בכיתה ד'. עברה במרפאתך אבחון להפרעת קשב וריכוז לפני כניסתה לכיתה ג'. האם נהוג לבצע אבחון חוזר לפני סיום ביה"ס היסודי או רק לקראת חטיבת הביניים?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון חוזר.... שאלה לד"ר אדר - תגובה
ד"ר אדר בחופשה ולכן אני מנסה לענות במקומו.
בעקרון , אין צורך באבחון חוזר.
קיים צורך ואף דרישת משרד הבריאות למעקב רופא מורשה בתחום הקשב וריכוז , אחת ל 6 חודשים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילנה.17/02/2013
היי דוקטור
למעשה זה מספר חודשים מחפשים מינון רטלין ,מינון נמוך ,ומינון גבוהה ,
מנסים מינונים שונים כולל חזרה אחורנית,
מציאת מינון גרם לי סבל , אני מתחילה להיתייאש
1 יש אומרים שלא כדאי לעבור 20 מג למנה , אם זה מה שקורה לרוב גם במבוגרים.
2 מה שונה אדרל מרטלין
3 מה מרגישים שהטיפול עוזר , אם צריך גם להרגיש שינוי בהרגשה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה - תגובה
אכן ישנם מקרים בהם התאמת המינון אינה קלה ודורשת זמן וסבלנות.
ישנה אפשרות לעבור לקבוצת תרופות אחרת כגון האדרל (מלחי אמפטמינים) שלפעמים מתאימים יותר.
כמובן שיש להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מני.17/02/2013
שלום רב
מניסיונך איזה תופעות לוואי חוזרות על עצמם במינון נמוך ,
ואם ,חמור סבר ,דוחה מטלות ,ועצבים ,זה גם חלק מחוסר מינון,
מינון גבוהה גורם לסבל קשה , אם כך המצב גם במינון נמוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מני - תגובה
תופעות הלוואי המתלוות למינון נמוך או גבוה מידי ,משתנות ממטופל למשנהו ואינני יכול לציין אחת מהן באופן מיוחד.
המשותף לכולם או תפקוד לקוי, תחושות של דכדוך עד "זומביות".
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מחקת את ההודעה שלי???ניקול16/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה מחקת את ההודעה שלי??? - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/02/2013אולי בטעות.
כתבי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vova.15/02/2013
doctor Shabbat Shalom
אני בתהליך של מציא ת מינון וסוג תרופה , מספר ימים ראשונים המינון הנמוך הניב תוצאות, ולאחר השפעתו פחתה , הרופא ואני ממשיכים לחפש את המינון שיתאים לי,
קראתי שלא לכולם רטלין עוזר , אבל במצב כזה כמו שלי שהייתה השפעה ופחתה ,
לא יכול להיות שרטלין לא מתאים לי ??
אם תוכל להוסיף מנסיונך לחולים שלא עוזר להם התרופה מה מרגישים תוך כדי
שעות פעילות התרופה בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vova - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/02/2013שלום,
לפעמים צריך גם סבלנות עם הטיפול.
אני ממליץ לרוב לנסות כל מינון חדש לפרק זמן של כשבועיים ורק אז להחליט אם צריך בשינוי.
במקרה שריטלין לא עוזר , אפשר לשקול שינוי סוג הטיפול ,אך בהתאם לממצאי האבחון, תחלואה נילווית, אישיות המטופל וכו'.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לודמילה.15/02/2013
היי דוקטור
אנסה להסביר את השאלה
זה דוגמא להבנת השאלה שלי , שחולה לוקחת la 20 פלוס 10 מג רטלין רגיל
אני מבינה שיש בגוף שלי =בבד אחת = פיק של כמות של חומר שמשתווה ל- 18 מג רטלין
לעומתו למשל דוגמא, הקונצרטה 36 פלוס 10 מג רגיל
פה אני מבינה שיש בבד אחת בגוף שלי 10 מג של הרטלין הרגיל
אבל ה-10 מג של הקונצרטה משתחרר בצורה איטית ולא בבד אחת לתוך הגוף שלי
השאלה שלי, היא להבדל הזה, בין la ורטלין רגיל לעומת קונצרטה ו-רטלין רגיל
אני מקווה שהשאלה מובנת ,ושזה מקור הבעיה ,איך אפשר לתקן מצב זה בייחס לקונצרטה (אם המינון שהרופא ישנה בקונצרטה יכול לפתור את הבעיה)
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לודמילה - תגובה
אנסה לעשות סדר.
LA משחרר כל 4 שעות מנה של החומר- במקרה של LA20 זה בערך 9 מג כל 4 ש.
CONCERTA36 משחרר כ 9 מג גם כן כל 4 שעות אך 3 פעמים ב 12 ש.
התוצאה מבחינת המינון תהיה זהה אך במקרה של קונצרטה זה יעבוד עד 12 שעות ובמקרה של LA זה יעבוד עד 8 ש.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמסרב לעשות בדיקת קשבניקול14/02/2013
הבן שלי בן שש וחצי בכיתה א׳ עוד מהגן נראו קשיים בהתנהגות
היום בכיתה קשה לו לשבת לאורך זמן, מרביץ לילדים מתקשה לבצע משימה לאורך זמן
מתקשה לקבל סמכות
האם רופא יכול לאבחן הפרעת קשב וריכוז ללא בדיקת tova? ואם כן איזה רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה לשתף מהנסיון שלנו
שירלי14/02/2013החזרת אותי כמה חודשים אחורה, כי גם שלי לא ממש רצה לעשות והאמת שגם אנחנו לא ממש לחצנו עליו. הוא בן 8, קצת יותר גדול משלך והחלטנו לנסות לתת צ'אנס לתוספי מזון לפני שמאבחנים ואז סביר שיעוטו עלינו עם טיפול תרופתי שאנחנו לא ששים לו. בנתיים הוא לוקח תוסף שנקרא פיקנוגנול של סולגאר, כבר כמה חודשים. לא התחולל נס, אבל הוא בהחלט יושב, לומד ונראה ומתנהל רגוע יותר. ניכר שמשהו השתנה ולטובה. אולי כדאי שתנסי לפני האבחון גם אצלכם את התוסף הזה, או תבדקי אחרים. בכל אופן, המון בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקי.13/02/2013
דוקטור שלום חוץ מאשר לכול אחד יש את המינון שמתאים לו ,רציתי לשאול,
בן דוד שלי ,לוקח למשך רוב שעות היום,מספר כדורי רטלין רגיל,
אם יש סיבות שחוזרות על עצמם בחולים שבגללם -sr -la -וקונצרטה ,לא התאימו לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקי - תגובה
השאלה לא ברורה.
בעקרון כל גוף יכול להגיב באופן שונה הן לסוג הכדור והן למינון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילך.13/02/2013
ליליה טוב
בעקבות בדיקה מקיפה הובחנתי בהפרעות קשב ,לפני חודשיים התחלנו לבדוק מינונים,מנסים למצא את המינון הנמוך ביותר ,שעדיין לא נימצא,
ביום ראשון הזה ,קבלתי מהרופא מינון של 54 ועוד 36 מ- התרופה שנקראת קונצרטה
1 אם זה מינון גבוה או נמוך משקלי 68
2 אני מרגישה כבדות כזאת,קצת מתעצלת ,וקצת עצבות , אם אתה יכול להסביר לי את פשר התופעות
3 אני מרגישה שינויים לטובה בהיתנהגות הרגועה,אבל זה בתוספת למה שאמרתי
בשאלה-2 אם זה נתון מעודד להמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך - תגובה
המינון המקסימלי המותר הוא אכן 90 מג ליום.
מקובל להתחיל במינון נמוך יותר פר משקל ולעלות בהדרגה, כך שאם ישנם תופעות לוואי שמטרידות אותך, עלייך לפנות לרופא המטפל לצורך בקרת מינון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שון התשובה מאוד חשובה.13/02/2013
היי דוקטור
לא קל למצא מינון הנכון , לא לגבי המינון או סוג הטיפול השאלה , אלה כזאת,
ברגע שהטיפול ברטלין כן משפיע על אימפולסיביות והיפראקטיביות ולא חשוב באיזה מינון ,
אם במצב כזה רק צריך למצא את הרטלין או קומבינציה בניהם למציאת המינון הנכון
ולא צריך לחשוב על סוגים כמו אדרל
זה חשוב מכמה סיבות ,שאני בסוג הנכון ,וכמובן החלפה לאדרל המשמעות פרצדורה נוספת ,וכן את העניין הכספי ,במיוחד שאני חייב וצריך את הטיפול לכול היום ,
אם החולים שמחליפים להם את סוג התרופה ,זה במצב שאין שום השפעה לא על אימפולסיביות ולא והיפראקטביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שון התשובה מאוד חשובה - תגובה
טיפול נחשב למוצלח אם הוא משפר את הקשב וכן מפחית אימפולסיביות והיפראקטיביות.
אם התוצאה הושגה ע"י אחד מסוגי המתילפנידט(ריטלין) אין צורך לחפש תרופות יקרות מחוץ לסל. הן מיועדות לאלו שלא הושגה התקדמות טיפולית או שישנם תופעות לוואי קשות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדן.13/02/2013
שלום , אם בקונצרטה ה-פיק השני מתחיל להשתחרר אחרי 4 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן - תגובה
כדור הקונצרטה מכיל מנגנון המשחרר מנת תרופה בהתחלה ולאחר כל 4 שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דינה ברזילי.13/02/2013
שלום דוקטור
כבר מספר חודשים מנסים למצא את המינון והתרופה שתעזור ,בהתחלה חשבנו שמינון קטן מאוד עוזר ,אבל בהמשך עלה המינון,היום עד לפני מספר ימים הייה ניסיון עם 54 פלוס 27 קונצרטה הייתה השפעה על היפראקטיביות ,ככול שעליתי במינון ההשפעה על היפראקטיביות הייתה יותר גדולה ,אבל היא באה עם רגש עצב,
בניסיון נוסך הייה להפחית 27 כפול 2 מספר ימים השפעה טובה
כנראה הרופא יתן לי רטלין רגיל עם זה כדי למצא את המינון המתאים
כמה שכיח 27כפול 2 למבוגר 70 קילו,אם שכיח במינונים גבוהים יש השפעה יותר טובה על
היפראקטיביות ,ושאר הממדים שקשורים ללימוד לא טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה ברזילי - תגובה
ד``ר עדי אדר13/02/2013שלום לך!
עקרונית איננו ממליצים טיפול תרופתי אינדיבידואלי בפורום אך ניתן לציין באופן כללי כי המינון המותר למבוגר הוא 90 מ"ג ובמצבים מסויימים רשאי הרופא המטפל לעלות מעבר למינון זה.
יש לקחת בחשבון ש10-15% מהמטופלים לא מגיבים טוב לתכשירים אלו ואז יש לשקול לעבור לתכשירים אחרים (כגון אדרל, סטרטרה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)