מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לבת דודתי 15.17/01/2013
היי
מה הכוונה סף תסכול נמוך ואם יש קשר אי שליטה עצמית ברגשות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבת דודתי 15 - תגובה
ד``ר עדי אדר20/01/2013שלום לך!
אני ממליץ לנסח את השאלה בצורה מפורטת יותר על מנת שאפשר יהיה להתייחס אליה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב.17/01/2013
שלום דוקטור אחרי חודשיים שהתרופה פעלה טוב, בעקבות עייפות שבאה בעקבות התרופה, נוסה מינון נמוך יותר ומינון גבוהה יותר אבל גם במינון שהוא גבוהה יותר עדיין יוצר עייפות ,
יש מצב לפי ניסיונך שאתה מתמחה בנושא שגם מינון גבוהה של la יוצר עייפות,ולמה
לפי ההגיון אמור לעשות פעולה הפוכה,כנראה?
אם השינוי לקונסרטה יכול להביא את השינוי המיוחל
נבדקו דברים אחרים אבל רק אחרי רטלין מרגיש עייפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב - תגובה
בדרך כלל מינון נמוך גורם לתחושת עייפות.
צריך גם להגדיר מה זה בעצם עייפות- האם יש תחושת מיקוד וריכוז עם תחושה של חוסר רצון לדבר, תחושת עייפות "אמיתית", קשיי מיקוד וריכוז עקב כך?
מכיון שלא פורטו נתונים כמו משקל ומינון קשה להתייחס באופן ספציפי.
יש לשקול במצב כזה עם הרופא המטפל החלפת תכשיר כאשר קונצרטה זו אפשרות סבירה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דויד.16/01/2013
בוקר טוב דוקטור
אם זה נכון ששפעת או אפילו היתקררות יכולה להשפיעה לרעה על יכולת הרטלין
להשפיעה לטובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דויד - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/01/2013שלום,
מצב של מחלה הוא סוג של סטרס לגוף. כל סטרס עלול לשנות השפעה של כל טיפול תרופתי כולל ריטלין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין לחיפוש עבודהאחד15/01/2013
שלום
אני מחפש עבודה זמן מה. מאד לא ממוקד. קשה לי. פעם רוצה את זה ופעם משהו אחר. דוחה כמעט כל מה שמציעים לי כי זה לא מתאים לי..
האם ריטלין ניתן במצב כזה? האם יכול לסייע להתמקד? לבצע הלכה למעשה ולהצליח ?
למי פונים? נוירולוג או פסיכיאטר?
אשמח לתשובה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לחיפוש עבודה - תגובה
אנשים בוגרים עם הפרעת קשב וריכוז(ויש כאלו לא מעט) סובלים בין השאר מאי יציבות במקום עבודה, בזוגיות וכו'.
אם זהו מצבך, לא מאוחר לעבור אבחון ולקבל טיפול בהתאם לממצאי האבחון.
פנה לרופא המשפחה שלך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- g.15/01/2013
שלום דוק
= מה הסיבה שבזמן השפעת הרטלין יש לי חולשה חזקה
=האם לכול מטופל ההשפעה של הרטלין זהה הרגעה ועוררות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר g - תגובה
לא אמורה להיות חולשה משמעותית.
מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלייר.14/01/2013
שלום רב
1 אם הרטלין יוצר שעה לאחר ,חום בפנים ובגוף
2 משקלי 70 אני לוקחת על פי הרופא 80 מג במנה אחת la וזה מאוד עוזר
השאלה מה רמת הסיכון שלוקחים במנה את המינון הזה ואם זה שכיח
3 בתקופה קצרה הגעתי למינון הזה ,יש מצב שבגלל שהמינון גדל מחליפים סוג תרופה ללא קשר למידת השפעתה הטובה
4ידוע לך על מחקר נוסף על רטלין בשנתיים האחרונות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלייר - תגובה
המינון נקע ע"פ התגובה האישית. משתמע שעלו אצלך במינון בהדרגה וכך צריך להיעשות.
תופעות לוואי קלות אינן סיבה להפסקת טיפול.
מחקרים רבים נעשו וממשיכים להיעשות בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכיתה בליאור14/01/2013
שלום , בתי בת 8 לומדת בכיתה ב. המורה מתלוננת כי הילדה מדברת המון,לא מאורגנת,שוכחת ציוד. הילדה מתקשה לשבת לאורך זמן,זזה כל הזמן על הכיסא.קוראת יפה מאוד , מבינה את החומר הנלמד בעברית.בחשבון מבינה היטב את החומר אך טועה לעיתים קרובות כיוון שמבלבלת בין סימני חיבור וחיסור, מעתיקה לא נכון למחברת אחרי שפתרה נכון בדף טיוטא. מצד שני - הילדה משתתפת בחוגי יצירה שדורשים ישיבה לאורך זמן וריכוז ושם אינה מגלה חוסר שקט ותזזיתיות כמו בכיתה. הילדה חברותית מאוד,מקובלת .
האם כדאי לבדוק את הדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בכיתה ב - תגובה
בהחלט כדאי לבדוק את הנושא.
כלל ידוע הוא שילדים אלו יכולים להתרכז היטב בתחומים המהווים עבורם גורם עניין ואין בכך להשליך או להסביר את תפקודם בסיטואציה משעממת עבורם כמו לימודים...
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי קונצרטהחן13/01/2013
עשיתי במכון שלך אבחון לפני כשנתיים, והוגדרתי כסובלת מהפרעות קשב וריכוז.
אני נוטלת קונצרטה כמעט שנתיים מידי יום, והתרופה פתאום משפיעה עלי במידה נמוכה יותר לעומת פעם, האם זה כי הגוף שלי התרגל לכדור? האם אני צריכה להעלות את המינון כדי לפתור את הבעיה או שיש פתרון אחר?
בנוסף קראתי במאמר מסוים שבו היה כתוב שריטלין פוגע בצמיחה לגובה, האם זה נכון ?
תודה מראש, והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי קונצרטה - תגובה
ד``ר עדי אדר13/01/2013שלום לך!
מקובל לעשות מעקב אחת לחצי שנה (עפ"י הנחיות משרד הבריאות) על מנת לבחון הבטים שונים של הטיפול כולל מינון.
ריטלין לא פוגע בצמיחה לגובה - קיימת ירידה בתאבון אך לא בגובה הסופי (יתכן אולי שינוי מזערי).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דן.13/01/2013
שלום
אם שוקולוד או אפילו ממתקים עם שוקולד מחמירם הפרעות קשב או לרטלין
או לשניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן - תגובה
ד``ר עדי אדר13/01/2013שלום לך!
מזון או תוספי מזון מסוימים נחשבים עד עתה כאחת הסיבות ל- ADHD. אחת השיטות המקובלות עד היום היא לנסות דיאטות שונות ובעיקר דיאטות נטולות סוכר.
במאמר סקירה מסכם נדון הנושא כאשר נדונו שיטות השונות שהומלצו כולל הפחתת סוכר, דיאטה ללא חומרים משמרים, תוספי מזון מלאכותיים, דיאטה אוליגו-אנטיגנית וכן מתן אומגה 3.
כיום ההתלהבות שהייתה בעבר לדיאטות כמו דיאטת פיינגולד תה פופולרית בשנות ה- 70 של המאה העשרים וכללית הפוחתה או הוצאה של חומר צבע מלאכותיים, חומרים משמרים, אספרטם, סליצילטים וכן חומרים נוספים) דעכה.
יש עדויות חיוביות למעבר מתזונה "מערבית" (עשירה בשומן, סוכרים) לתזונה בריאה, המזכירה את הדיאטה המזרח תיכונית הנמוכה בתכולת סוכרים, עשירה בסיבים, אומגה 3 עשויה לשפר חלק מהתסמינים של הפרעת קשב.
החוקרים מציינים כי נסיון לבצע דיאטה הכוללים הפחתה משמעותית של מוצרי מזון שונים קשה לביצוע במיוחד בילדים ומעשית מסייעת רק לחלק קטן מהילדים. כלומר ישנה כנראה רק תת קבוצה של ילדים עם ADHD אשר עשויה לההנות מתזונה בריאה ובחלק גדול מהילדים לא נצפה בשיפור מעשי.
ההמלצות לדיאטה כוללים כישלון לטיפול תרופתי, התנגדות לטיפול תרופתי.
לסיכום נושא זה : אין הוכחות חד-משמעיות ליעילות דיאטות דלות סוכר, חומר צבע או חומרים משמרים על שיפור סימפטומים של קשב, ריכוז ואימפולסיביות בילדים אלו. עם זאת מכיוון שטיפול זה (במידה ונעשה עם הדרכה מקצועית מתאימה) לא מזיק ניתן לנסות אותו לפרק זמן מוגבל (3-2 חודשים). במידה ואין שיפור ברור אין צורך להמשיך בשיטה זו ולבטח לא להתבסס עליו כשיטת טיפול בלעדית.
בברכה,
דר' עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למבחן הפסיכומטריערן12/01/2013
אני לא מבין - למה מבחנים הבודקים רמת חשיבה (כמו המבחן הפסיכומטרי) נמדדים בעיקרון על פי ההתמודדות של הנבחן עם הזמן הקצוב במבחן(הרי כל המבחנים האלה בודקים עד כמה הנבחן מצליח להתמודד עם הזמן שהמבחן קצוב לו - המבחן בודק כמה שאלות הנבחן יכול לענות נכונה בזמן הקצוב).
מה, אנשים שמתומדדים עם זמן טוב והם "מהירים" במבחנים זה אומר שהם גם חכמים יותר? ומה זה אומר על אדם כמוני שיש לו הארכת זמן -שאני טיפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למבחן הפסיכומטרי - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/01/2013שלום,
שאלה לגיטימית ומעניינת(מוכיחה בין השאר שאינך טיפש...).
זה פשוט לא הפורום המתאים לסוג זה של שאלות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה רמה נותניםמיכל12/01/2013
שלום דוקטור
לפני כשבועיים בני בן 13 אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז
לאחר האבחון הומלץ לנו להתחיל לתת לבני ריטלין
אני חייבת לשתף שאני די פוחדת מכל " מעגל ההתמכרות " הזה שקרא ריטלין
הביקורות ע"פ מה שאני שומעת לא טובות ,מדברים על זה ממש כמו לסם .
השאלה שלי מתחלקת לכמה סעיפים
1- האם לכל אחד עם הפרעת קשב ורכוז נותנים להתחיל בטיפול תרופתי ?
2- האם רק כאשר הפרעת הקשב והריכוז " חריפה" לוקחים ?
3- מתי יודעים שבאמת השלב להתחיל לקחת את התרופה
אני חייבת לציין שאני אמא די מוטרדת ואולי יש כאן כמה אמהות שיכולו להזדהות איתי
אנחנו עומדים כרגע על פרשת דרכים מפני שמצד אחד רוצים לאפשר לבני חיים טובים וכייפים בכל המובנים ,ומצד שני דיי מפחדים
תודה לך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה רמה נותנים - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/01/2013שלום,
קיימת בציבור, לצערי, תופעה המכונה ריטלינופוביה, פחד דמוני מתרופת הריטלין.
כמה עובדות: התרופה(מתיל פנידט) נמצאת בשימוש הרפואה מעל 60 שנה, היא אחת התרופות היותר נחקרות בהיסטוריה הרפואית. התרופה לא ממכרת ואין בעיה להפסיק את השימוש בה. היא עוזרת בצורה משמעותית ל 80-85 מהילדים עם בעיית קשב וריכוז ולרוב הילדים אין כמעט תופעות לוואי משמעותיות ולאחרים יש ת. לוואי כגון כאבי ראש ,בטן שנוטים לחלוף תוך שבועיים שלושה.חוסר תאבון מאפיין את רוב נוטלי התרופה ולכן חשוב להקפיד על ארוחת בוקר טובה ומזינה והשלמת האכילה עם סיום השפעת הכדור.
התרופה אכן רשומה תחת פקודת הסמים עקב שימוש פוטנציאלי שלילי. היא לא פועלת כסם על מי שנוטל אותה תחת הוראה והשגחה רפואית.
ההחלטה על תחילת טיפול היא לפי שיקולו של הרופא המטפל ובהתאם לממצאי האבחון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על ZOOMאייל11/01/2013
רציתי לשאול אני בן 30 בעל הפרעות ADHD , לקחתי בעבר ריטלין אך מכיוון שהרגשתי איתם לא טוב (רעידות בגוף , בידיים , קצב הלב פעם במהירות ), הפסקתי לקחת . מאז מקרה זה הפסקתי לקחת מעל שלוש שנים.
לאחרונה שמעתי בפרסומות על טבליות צמחיות שנקראות ZOOM , ראיתי על האריזה שזה רק לילדים ,
האם מבוגרים יכולים להשתמש בזה , האם זה יעיל כמו הריטליין, רק לא כימקלי ?
האם זה יכול להיות כתחליף לריטליין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על ZOOM - תגובה
ד``ר עדי אדר11/01/2013שלום לך!
ניתן לנסות טיפול באמצעות תוסף מזון – ZOOM - זהו תוסף מזון המורכב מאומגה 3 וכן פוספטידיל סרין. על פי מחקר (יחיד בשלב זה) אשר בוצע בארץ נמדד שיפור (בהתבסס על שאלוני קונרס ושאלון איכות חיים) בתסמיני פעילות יתר (אך לא מיקוד וריכוז). שיפור זה עשוי לבוא לידי ביטוי לאחר כחודש של נטילה סדירה של התוסף ועשוי להמשך לאורך כל שעות יממה! המינון הוא 2 קפסולות ליום אחרי האוכל. ניתן לפתוח את הקפסולות למרוח על מזונות או בשתייה לא חמה מאוד.
יש לנקוט בזהירות בילדים הרגישים למוצרי דגים או ג'לטין. התוסף לא כשר ולכן יש לנהוג בהתאם ולהתיעץ עם רב במידת הצורך.
יש להדגיש כי השפעת תוסף מזון זה לא זהה לריטלין! יעילותו פחותה מריטלין והיא לא משפיעה על תסמיני מיקוד וריכוז אלא בעיקר על פעילות יתר וזאת על פי מחקר יחיד ועל פי דיווחי החברה המשווקת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אייל11/01/2013האם זה טוב גם למבוגרים או רק לילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך בבקשה ייעוץירון10/01/2013
שלום, שמי ירון בן 18 תלמיד כיתה יב' , לאחרונה הובחנתי בבדיקת TOVA כסובל מהפרעת קשב וריכוז בדרגה מינורית ביותר!. אני מאוד מאוכזב מן התוצאות כי אני סובל מאוד מההפרעת קשב וריכוז במהלך היום , הקשבה בשיעור , למידה למבחן. אני חושב שההפרעה שלי הרבה יותר חמורה, אני מטיל ספק בבבדיקת TOVA להפרעת קשב וריכוז באופן מלא ורציתי לשאול אם זה ייתכן כי יש אנשים מסויימים שבדיקת TOVA אינה משקפת את הפרעתם באופן מלא? ואם כן איזה בדיקה כן משקפת ? אשמח אם תעזרו לי.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך בבקשה ייעוץ - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/01/2013שלום,
אתה בהחלט צודק. בדיקת TOVA איננה אבחנתית אלא רק בדיקת עזר .ונכון, ישנם מקרים בהם מבחן זה שלילי למרות שיש הפרעת קשב וריכוז.
יש צורך באבחון קליני מלא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב.10/01/2013
תודה לכם
בת דודתי מציינת שהרטלין עוזר לה גם בלימודים וגם אחרי אבל מה שמפחיד אותה
שהיא מקבלת מהרופא את מינון המקסימום בארץ של התרופה הינו 90 מג
ואמר לה יכול להיות שהמינון יעלה במידת הצורך משקל 70 על 1.80
אם המינון הזה לא גבוהה מדיי
אם יש מצב כזה שלמרות שהתרופה עוזרת כדאי להחליף סוג בגלל גודל המינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/01/2013שלום,
המינון נקבע ע"פ גיל, משקל ותגובה קלינית לטיפול.התגובה שונה מאדם לאדם.מקובל לעלות במינון באופן הדרגתי עד לקבלת תגובה מייטבית.
אכן, המינון המקסימלי הוא 90 מג. ליום.במקרים חריגים ניתן לעבור מינון זה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעבר יכולה להיות שלמה זח.09/01/2013
שלום דוקטור
חבר שלי הראה לי מאמר של רוקח וותיק שכותב על רטלין
במהלך שנים אלה חזיתי בעלייה תלולה ביותר ברישום סמי מרץ לילדים ומבוגרים (כדוגמת ה'ריטלין'). הדבר מאד הפריע לי כיון שהיו ידועים לי הנזקים שהם גורמים. מקובל לחשוב שאין פתרון אחר לבעיה, ושאין ברירה, אולם נוכחתי בוודאות שזה לא נכון.
במאמר זה תגלה:
1. למה גורמים סמים ממריצים?
2. ל'הפרעת קשב' ו'היפראקטיביות' אין כל בסיס רפואי מוכח!
3. כל תופעות הלוואי של הריטלין.
4. איך קרה שפתאום ל'כולם' יש 'הפרעת קשב'?
5. חשוב ביותר! פגיעה בזכויות הילד וההורים!
6. יש פתרון!
אגב:
חומר זה הינו בגדר המלצה, ואין בו התחייבות או אחריות לתוצאות. ברוב המקרים ההחלטה לרדת מ'ריטלין' איננה החלטה רפואית, כיון שמדובר בהתנהגות ולא בבריאות, אולם למען הסדר הטוב יש לתאמה עם רופא.
1. למה גורמים סמים ממריצים ?
א. 'ריטלין' או 'קונצרטה' הינם 'אמפטמין', סם ממריץ שזהה במבנהו הכימי לסם ה'אקסטזי' כמעט לחלוטין. ה'ריטלין' מוגדר כ"סם מסוכן" על פי התקנות בכל העולם המערבי, והוא מוחזק בכספת של בית המרקחת עם רישום ודיווח קפדניים על כל כמות שנקנית או נמכרת. בארה"ב יש דירוג של סמים מסוכנים והריטלין מדורג שם בקבוצה 2 יחד עם...קוקאין!
כיום תרופות פסיכיאטריות רבות הן , למעשה, סמים. סמים תמיד שימשו במהלך ההיסטוריה להקלה על כאב ומצוקה נפשית. אולם תמיד גרמו בסופו של דבר למצבים של דיכאונות, מכאובים ותלות. שנים רבות של עבודה כרוקח המחישו לי את זה.
ב. ה'ריטלין' מרסן התנהגות 'היפראקטיבית' באמצעות הרעלה.
כיצד יכול סם ממריץ להרגיע 'היפראקטיביות'? זה פועל בדיוק כמו יין: יין בכמות קטנה ממריץ ומעורר את האדם, אולם יין בכמות גדולה מרעיל אותו וגורם להאטה ודיכוי בפעילותו. למרות משקלם הנמוך ביחס למבוגרים ,ילדים מקבלים מדי יום כמות 'ריטלין' שעולה על מה שמקבל אדם מבוגר, וזה מה שמרסן אותם. זהו ריסון כימי. כמות כזו של 'ריטלין' היא ממש מרעילה. תופעות ההרעלה ניכרות גם בתופעות הלוואי המוכרות של ה'ריטלין': ירידה במשקל, האטת הגדילה, חוסר תיאבון, כאבי בטן ובחילות.
בשימוש ב'קונצרטה', שהיא 'ריטלין' שמשתחרר לאורך כל היום, כמות הסם הממריץ שמקבל הילד גדולה לעיתים פי שלוש, כיון שהוא ממשיך לקבל את החומר גם בשעות הערב.
ג. ה'ריטלין', כמו סמים רבים, מצטבר ברקמות השומן של הגוף, במוח ובמערכת העצבים. סמים אלה ממשיכים לפגוע בצלילות, בשמחת החיים, במרץ, ובשלווה גם שנים רבות לאחר הפסקת השימוש בהם. בספרות
אני חצי שנה לוקח רטלין ,הוא קובע דברים על סמך ניסיונו איך אפשר לשלול את דבריו
הוא גם טוען שאחרי תקופה שלוקחים רטלין הוא יפסיק לפעול, האם זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעבר יכולה להיות שלמה זח - תגובה
ד``ר עדי אדר09/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)