מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת מינון תרופתי שאלוניםלני04/02/2013
שלום רב,
בני בן התשע נעזר ברטלין.
האם ישנם שאלונים המיועדים להערכת מינון תרופתי לאחר שימוש?
או שנהוג להשתמש באותם שאלונים שמשמשים לאיתור הפרעת הקשב?
אלה בעיני מתייחסים לקשיים שכבר כמעט נעלמו. המטרה היא לוודא שהטיפול הוא אופטימלי, לכן רציתי לבדוק אם יש שאלונים המתייחסים לדקויות של איכות עבודה ורמת ריכוז. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת מינון תרופתי שאלונים - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/02/2013שלום,
המעקב הוא של הרופא המטפל.
שאלות מכוונות לקבלת מידע מהילד וההורים עוזרים לקבל החלטות לגבי מינון טיפולי.
מקובל להשתמש גם בשאלון למורה בנושא התפקוד בכיתה לצורך מעקב.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי בן 4.5גלי03/02/2013
שלום, בני בן ה-4.5 ילד נבון, מתפקד יפה חברתית, מסודר, מפותח מבחינה מוטורית, אוהב ללמוד דברים חדשים, סקרן, יודע לפתור חידות בעברית ובחשבון. בתחילת השנה עבר לגן חדש. לאחרונה פנתה אלינו הגננת ואמרה לנו כי הוא מרבה לזוז בזמן מפגש - שם רגל על הכיסא שלו בזמן ישיבה, זז, נשכב על הספסל וכד'. מאוד הופתענו מדבריה שכן הוא ידוע כילד מרוכז מאוד בקרב כל מכריו. הוא מרוכז מאוד בזמן ציור (יכול לשבת זמן רב עם עצמו ולצייר)/עשיית חוברות הפעלה/משחק עם עצמו/צפייה בטלוויזיה/צפייה בהצגה ארוכה/השתתפות בשעת סיפור/שמיעת סיפורים וכד'. לעיתים כשאני הולכת איתו להצגה ויש ילדים שמתפרעים לידו אני חוששת שהם יפריעו לו אולם הוא כה מרוכז בתוכן ההצגה עד שהוא לא שם לב להפרעות מסביבו. בבית לאחרונה שמתי לב שהוא זז מעט בזמן האוכל, אולם הוא אוכל יפה וייחסתי את זה לכך שהוא יושב בכיסא של מבוגרים ויתכן שגובה הכיסא לא נוח לו. האם לאור מה שציינתי יש מקום לאבחון בעית קשב וריכוז כפי שהגננת טוענת שיש לו? אם כן - החל מאיזה גיל? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי גן
אלי04/02/2013ילד הוא ילד. אז הוא זז וקצר סבלנות למעגלי הריכוז המשעממים של הגננת שלו. טבעי. כל החתירה לתכנת את הילד להתנהגות רובוטית לא מקובלת עלי. הרי את בעצמך אומרת שהוא מרוכז, נבון, ןמבצע מטלות כנדרש וכנראה גם מבין מה קורה סביבו ומה מצפים ממנו. נא לא להתייחס לגננת שכל רצונה כפי הנראה, זה ילדים מתוכנתי מחשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת לגבי בן 4.5 - תגובה
ד``ר עדי אדר06/02/2013שלום לך!
במצב כפי שאתה מתאר- אני ממליץ בהחלט להקשיב לגננת (למרות עצתו של אלי- כנראה חבר חדש שהצטרף לצוות היועצים של הפורום).
עקרונית גם ילדים עם הפרעות קשב מסוגלים להיות ממוקדים היטב בתחומים שמעניינים אותם. הקושי התפקודי בא לידי ביטוי במצבי שעמום.
רצוי במצב כזה לערב את הפסיכולוגית של הגן אשר תתרשם אף היא מתפקודו.
בהמשך ניתן לשקול הפנייתו ליחידה לגיל הרך - אלו יחידות המיועדת לאבחון מצבים כפי שאתה מתאר בילדים מתחת לגיל 6 שנים. יחידות כאלה קיימות במספר בתי חולים בארץ וכוללות צוות רב מקצועי.
הערה - לא ברור אם אכן יש צורך לטפל במצב כפי שאתה מתאר אך אין הכוונה בהכרח לטיפול תרופתי וקיימות דרכי טיפול שונות כולל המלצות לגננת וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי סבלנות וריכוז מספקים ללימודיניר02/02/2013
שלום,אני מרגיש שאין לי סבלנות לשבת וללמוד..
אני מרגיש שאין בי יכולת ריכוז.. ואני מתעסק בשטויות במקום להתעסק בחומר הנלמד..
מה אפשר לעשות? איך אני יכול לטפל בבעיה?
אני בתקופת בחינות וקשה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי סבלנות וריכוז מספקים ללימודי - תגובה
ד``ר עדי אדר03/02/2013שלום לך!
מומלץ בהקדם לבצע אבחון בשאלה של הפרעת קשב וריכוז אפשרית.
כמובן ייתכנו גורמים נוספים כולל רגשיים למצב זה ולכן חשוב לבצע אבחון בהקדם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים תוך כדי השפעת התרופה.01/02/2013
ערב טוב דוקטור
אחרי שאני לוקח את הכדור קונצרטה , ובזמן שהוא פועל ,יש לי שינויים בין שהרטלין מורגש כלומר עושה את העבודה ,לבין כמעט חוסר השפעה
אי אפשר להסביר מצב זה ,ואם הוא שכיח , ומה הפיתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים תוך כדי השפעת התרופה - תגובה
ד``ר עדי אדר01/02/2013שלום לך!
לעתים ייתכן תקופות של ירידה בהשפעת התרופה במהלך שעות הפעילות של התכשיר.
צריך להתייעץ עם הרופא המטפל בסוגיה זו, לבחון את המינון ובמידה ויש בכך משום הפרעה משמעותית לשקול החלפת התכשיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דן.01/02/2013
שלום
1 בערך כמה חומר פעיל משתחרר בחלק הראשון של קונצרטה 54 וכן כמה בחלק השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן - תגובה
בערך שליש מהכמות משתחרר בכל אחת משלוש הפזות של השחרור.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jjjj.30/01/2013
שלום דוקטור
ציטוט לגבי קונצרטה מקפסולה שמורכבת משני חלקים: חלק אחד משחרר באופן מיידי כחמישית מהחומר
1 כשמצוטט שהחומר בחלק הראשון משתחרר מיידי , הכוונה תוך כמה דקות ,או ?
2 כמה זמן עובר עד שהחלק השני של הכדור מתפרק
3 אם גם אתה מסכים שקונצרטה 54 ,לפי הטבלה של קשובים שראיתי ,מתאים ל- 15מג רטלין רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר jjjj - תגובה
לקונצרטה יש שלוש שכבות המשתררות בהדרגה.
השכבה הראשונה מתחילה לבוא לידי ביטוי קליני תוך כמחצית השעה.
ניתן להתייחס לקונצרטה 54 כשווה ערך ל- 15 מ"ג ריטלין רגיל אך זוהי כמובן השוואה מתמטית ובפועל היא נתונה לשינויים אינדיבידואלים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם ריטליןל.מ30/01/2013
שלום,
בני בן 7 ביקר היום אצל נוירולוג בשל חשש להפרעות קשב וריכוז.
הרופא בדר אותו נוירולוגית, קרא את תלונות המורה ונתן מרשם לריטלין.
האם לא נהוג לעשות איבחון קצת יותר מקיף בטרם נותנים את הריטלין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם ריטלין - תגובה
איני יודע מה בדיוק כלל האבחון ואיני חושב שזה מקובל לבקר אבחון של קולגה ובוודאי מבלי לדעת את מלוא הנתונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשב וריכוזנויה30/01/2013
היי אני בת 23 ויש לי בעיות קשב וריכוז בעבר אובחנתי שיש לי בעיית קשב וריכוז ADHD
המליצו לי ללכת לנירולוג כדי שיביא לי ריטלין כדי לטפל בבעיות קשב וריכוז ולא לקחתי.
איזה עוד דרכים ניתן לטפל בבעיית קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב וריכוז - תגובה
על מנת להתוות דרכי טיפול צריך לעבור אבחון מסודר על מנת להתרשם מה טיב הבעיה, הם אכן מדובר בהפרעת קשב ואולי יש גם תחלואה נלווית כגון דיכאון, חרדה ועוד.
בהתאם ניתן יהיה לתכנן טיפול אשר יכול להיות בתחום הטיפול הפסיכולוגי, תגבור לימודי, אימון אישי וכן , על פי הצורך, טיפול תרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדי.30/01/2013
שלום
בטבלה של המרת מינון רטלין ,של בתי מרקחת קשובים ראיתי ש- קונצרטה שווה
15 מג רטלין רגיל 3 פיקים
כך שהחומר שלא פעיל בכדור הוא 9 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדי - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/01/2013ניסוח השאלה ממש לא ברור.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת הרטלין: חום דפיקות לב מתח.30/01/2013
שלום רב
1 אני מרגיש תחושות לא טובות , מספר שעות לפני מה שאמור להיות גמר השפעת הרטלין , כמו חום דפיקות לב מתח כלומר ריבאונד
סיום השפעה 3 שעות לפני אם שכיח מדובר בקונצרטה
2 שאלה לא לגביי , ידוע ששינויים אפילו קלים לכיוון מעלה ולמטה לא נכונים על ילדים , הם מרגישים סבל מתופעות הלוואי
האם אותו המשפט מתאים גם על מבוגרים כלומר בן דוד שלי מרגיש ש- la 40 פלוס 20 la ,הוא מרגיש שהמינון קצת יותר מדיי עליו, ולכן השאלה עם במקום ה- 20 מג la יחליף הרופא ל- 10 מג la
אם שינויים קלים במינון שעושה הרופא על מבוגר יכול לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר g - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/01/2013שלום,
אכן שינויים , גם קטנים,עלולים להשפיע על התגובה הטיפולית ועל ת. לוואי.
לכן חובת המעקב הטיפולי רק באמצעות הרופא המטפל .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהg - תגובה
ד``ר עדי אדר30/01/2013הניסוח שלך מעט לא ברור... אני ממליץ שפשוט תנסח את השאלות שלך מחדש.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה.27/01/2013
שלום דוקטור
האם קונצרטה מתחלקת לשלושה חלקים שווים
בנוסף אם 36 כפול 2 במנה יכול להתאים למשקל 70 מבוגר
לפי החישוב התאורטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/01/2013שלום,
הקונצרטה משחררת את התרופה לאורך 12 שעות שזה שווה ערך לכדור ריטלין רגיל הניתן 3 פעמים ביום כל 4 שעות.
התאמת המינון היא גם לפי משקל (והמינון שציינת הוא בטווח הטיפולי), גיל ובעיקר תגובה קלינית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישון ובעיות קשבממ26/01/2013
שלום, אני סטודנט בן 25 ומאובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז ונוטל קונצרטה לפי מרשם . לפני כ 5 חודשים הפסקתי לעשן בעזרת סדנה של כללית ויש לציין שהגמילה עברה בקלות יחסית וללא העזרות בתחליפי ניקוטין , ואילו עכשיו כאשר אני מנסה להתמיד ולהתרכז בלימודים (תקופת מבחנים) אני מרגיש ירידה משמעותית ביכולות הלמידה שלי ,לא מצליח להתרכז כלל ושקוע בסוג של יאוש וחוסר נחת מה שלא היה לי בעבר, ולצערי אני תולה זאת בסיגריות שכנראה חסרות לי. רציתי לדעת האם זה טבעי והאם קיים קשר בין גמילה מעישון לקושי בריכוז ולירידה בהישגים הלימודיים ? ומה מומלץ לעשות בנידון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון ובעיות קשב - תגובה
ד``ר עדי אדר27/01/2013שלום לך!
יתכן ויש קשר בין תחושותיך להפסקת העישון אך כמובן שאין זה מצדיק לחזור לעשן!!!
אני ממליץ שתפנה לרופא המטפל על מנת לטכס עצה כאשר ייתכן יש צורך לעשות שינוי במינון התרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!
ממ28/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AGNES.26/01/2013
Good Morning
בתור אחד שלוקחת רטלין ראתי היום באינטרנט על פסיכיאטר שמתנגד לרטלין
בטוחה ששמעתם עליו
1הוא טוען שאת כול המחקרים עושים רק חברות התרופות שמייצרות את הכדורים
שזאת בעיה בפני עצמה האם זה טענה נכונה
2הוא טוען שיש תופעות לוואי קשות שחברת התרופות לא מפרסמת
והחברה מפרסמת רק את הדברים לטובתה
3ו מי שלקח שנים ונגרם לו נזק הם אומרים מצטערים אתה באחוז הבודד שכן נגרם לו נזק
4תופעות שינויים אנדוקרינולוגית מטבולית
5לא הוכח שום בעיה פיזית עיצבית במוח
ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AGNES - תגובה
העולם הוא פלורליסטי ותמיד יהיו אנשים, חלקם מכובדים, שילכו נגד הזרם ויטענו טענות שונות ומשונות. על זה נאמר צדיק באמונתו יחיה.
טענות דומות אפשר להשמיע כנגד כל הפרעה או מחלה מרכזית כגון דיכאון, סכיזופרניה, כאבי ראש וכו'.
יש כיום מאות ואלפי מחקרים המוכיחים את ההפך מטענותיו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי בשנה האחרונה קבלתי.25/01/2013
שלוב דוקטור
בקצרה מאוד ,אחרי שנים רבות מדיי , התחלתי לקבל רטלין אחרי ההבחנה של הפרעות קשב כולל תסמינים לא קלים , בשבוע וחצי האחרון התסמין של אי שקט פנימי התחיל להתגבר האם זה מצב שקורה לעיתים ,אם ניתן למצא את הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי בשנה האחרונה קבלתי - תגובה
בהחלט תיתכן אפשרות כזו ובמצב כזה מומלץ לבחון מול הרופא המטפל את הסיבה לכך!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלומי ענת.24/01/2013
היי
אני מבקשת לדעת מה מינון המקביל ל- 60 la לכדור קונצרטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי ענת - תגובה
אין המדובר במתמטיקה טהורה כאשר משווים בין מינוני תכשירי ריטלין שונים אך המינון של 72 מ"ג קונצרטה פחות או יותר מקביל מינון שהזכרת.
הערה - על מנת להגיע למינון זה צריך לשלב בין שני כדורי קונצרטה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)