מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונצרטהטלי12/02/2013
לפני כשנה וחצי הבת שלי,אז בת שמונה וחצי, עברה אבחון BRC אצל פסיכולוג, פנינו מכיוון שהרגשתי שהיא מפוזרת, לא מרוכזת בבית, יכולה לשבת שעות על שיעורים. בבית הספר ובגן המחנכים דיווחו שהיא מקסימה ושאין כל בעיה, ציונים טובים ופעילה חברתית. האבחון הראה כי היא סובלת מADD , במשך שנה נמנעתי מטיפול תרופתי ועבדנו אצל פסיכולוג. השנה בכיתה ד' חלה מעט ירידה בלימודים, ללא תלונות מצד מהמורים. היו לי פערים בין מה שקורה בבית הספר לבין הבית. הגענו לנוירולוג שעל סמך שיחה איתה ותוצאות האבחון נתן לה קונצרטה. התחלנו את הטיפול לפני מספר ימים. מאז היא משעות הצהריים מאוד עצבנית, רבה עם חברות, בוכה המון, מאוד רגישה (גם קודם היתה אך כעת זה התגבר מאוד). אני תוהה האם היא בכלל צריכה את הטיפול התרופתי? כל בוקר אני נותנת לה את הכדור עם מועקה כבדה. האם התופעות הללו חולפות? האם תתרגל? אולי אפשר לוותר על הטיפול? אני אובדת עצות...
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר עדי אדר13/02/2013שלום לך!
הערה - אבחון BRC לא מאבחן הפרעת קשב. זוהי בדיקת עזר הנותנת אינדיקציה בלבד.
כמובן שאבחון נוירולוגי מאבחן הפרעה זו.
קשה לענות על שאלה האם בכלל צריך את הטיפל כי זה מחייב ידיעת נתונים רבים ולמעשה ביצוע אבחון מלא....
כמו בכל טיפול רפואי השאלה הבסיסית היא מה עדיף על מה - האם המצב הבסיסי בגינו הוחל בטיפול או המצב הנוכחי. יש לקחת בחשבון כי לעתים ייתכנו תופעות לוואי בתחילת טיפול המתמתנות בהמשך.
במידת הצורך יש צורך לחזור לרופא המטפל ליעוץ נוסף.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה ותופעות הלוואיטלי12/02/2013
שלום רב
ביתי בת ה10, ADD, החלה ליטול קונצרטה 36MG לפני כ 4 ימים, כל יום משעות הצהריים הילדה עצבנית, מרבה לבכות, באי שקט. אני מניחה שהתופעות עקב התחלת הטיפול בקונצרטה. האם תופעות אלה חולפות? הילדה מאוד חברותית ופעילה ופתאום העימותים עם חברותיה לא מסתיימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה ותופעות הלוואי - תגובה
סביר להניח כי אכן מדובר בתופעות לוואי של התרופה . אם התופעות מופיעות בשעות יותר מאוחרות לאחר שההשפעה חולפת זה מכונה רבאונד.
בדרך כלל תופעות אלו מתמתנות לאחר כשבועיים-שלושה.
במידת הצורך יש להתיעץ שוב עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום התרופה סטרטרה בישראלמישהי12/02/2013
שלום, ידוע לכם האם הוגשה בקשה לרישום התרופה סטרטרה בישראל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישום התרופה סטרטרה בישראל - תגובה
אני מניח שכן.
ניתן לברר את הנושא בבית מרקחת שור טבצ'ניק , ת"א
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חליפי לריטליןרונית12/02/2013
רציתי לדעת האם ידוע לך על טיפול טבעי להפרעת קשב וריכוז בילדים?
יש לי ילד בן 8 שאובחן ואני מאוד לא רוצה לתת לו ריטלין. לכן רציתי לדעת האם ידוע על תחליף טבעי מוכח שעוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חליפי לריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/02/2013שלום,
אין למעשה טיפול "טבעי" שיעילותו הוכחה לפי פרמטרים רפואיים.
יש בשוק המון תרופות המתיימרות להיות תחליף, עלותן לרוב גבוהה אך כאמור לא נמצאו כתחליף ראוי לטיפול תרופתי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופאה
אביבית13/02/2013אבל מנסיוני כאמא אני יכולה להגיד לך שאני לא בחרתי בריטלין והעדפתי ללכת לכיוון הטבעי! אני התחלתי לתת לו תוסף טבעי שנקרא פיקנוגנול ורוב התסמינים נעלמו! הילד בעצמו אומר לי שהוא מצליח להתרכז וראיתי זאת גם לפי הציונים בתעודה שהוא הביא עכשיו! אז אולי אין מחקרים שהוכחו לפי פרמטרים רפואיים אבל אני חושבת שאין חכם כבעל נסיון! לשיקולך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזgf08/02/2013
אני לוקח רסיטל 20 מ"ג ויש לי חלק מבעיות הקשב והריכוז. מבלי להתייחס למקרה הזה באופן פרטני, האם מותר ומומלץ ליטול גם ריטלין או קונצרטה או שמעדיפים להימנע מזה, כי זה גם יוצר תופעות לוואי נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/02/2013שלום,
ברמה העקרונית , אין מניעה לשלב בין 2 קבוצות התרופה.
הכל בכפוף לאבחון והחלטה של הרופא המטפל שמכיר אותך אישית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמודי emergency.08/02/2013
שלום רב
1 מה הסיבות לפי דעתך ש- 27כפול 2 של קונצרטה יותר מועיל מקונצרטה של 54
וזה לאחר ניסיונות לא מעטים
2 אם קורה להרבה חולים ,שצרכים לשלב רטלין קצר מועד,בגלל כישלון להתאים
סוג אחד של תרופה (הכוונה שלי לא מתייחסת לסוף השפעת התרופה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודי emergency - תגובה
עקרונית ,לא אמור להיות הבדל בין 2 כדורים של 27 מג. לבין כדור 1 של 54 , ואין לי הסבר מניח את הדעת פרט לעובדה הידועה שלכל מטופל מתאימים את התרופה והמינון בהתאם לתגובתו האישית, וזה כולל את שאלתך השניה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שיעורי ביתאליאור07/02/2013
שלום,
הבן שלי, בכיתה ד', אובחן עם הפרעת קשב והוא לוקח רטלין מתחילת שנת הלימודים. בדרך כלל אין לו הרבה שיעורי בית. בימים שיש לו הוא מיד נלחץ ומגיע לבכי. הוא דוחה את ההכנה שלהם, מה שמעורר חיכוכים ומריבות בינינו. השאלה שלי - עד כמה להילחם איתו. ברור לי שהוא בלי השפעת הרטלין אחה"צ ויותר קשה לו. מצד שני אני יודעת שאם הוא ניגש לשעורים הוא בדרך כלל גומר אותם בזריזות ובלי בעיות ועצם זה שהוא דוחה את ההכנה מעצבנת אותי ולא ברורה לי. גם נראה לי שהוא מיד מוותר לעצמו ולא מוכן לאתגר את עצמו בכלום (זה נכון לכל תחום) וזה עוד יותר מרגיז אותי.
אשמח להתייחסותכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שיעורי בית - תגובה
דחיינות, בעיקר של משימות הדורשות מאמץ מחשבתי מתמשך או של נושאים לא מעניינים, מאפיינות מאוד את הלוקים בהפרעת קשב וריכוז.
לכן, או שתתנו להם טיפול המכסה גם את שעות אחר הצהריים או שתוותרו מראש על המאבק. בכל מקרה חשוב שתבינו אותם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופין.06/02/2013
היי
1 מה שונה אדרל , מהרטלין הרגיל ,la , קונצרטה , מעניין גם מה הסיכוי שאדרל יכול לעזור ,במה שרטלין נכשל
2 אם יכול להיות מצב,של הרגשת עצב ,בין פיק הראשון , ועד שהפיק השני ,מתחיל להשפיע (רטלין la) ומה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופין - תגובה
ד``ר עדי אדר06/02/2013שלום לך!
אין שוני משמעותי בין אדרל לתכשירי ריטלין כאשר אדרל הוא תערובת של אמפטמינים וקיימת קרבה כימית בין אדרל לריטלין.
עם זאת לאדרל יש יחסית פחות תופעות לוואי שהן דומות מאוד לאלו של ריטלין.
לדבי נושא פער בין "פיקים" של התרופה רצוי לבחון את הדבר עם הרופא המטפל וניתן במצבים כאלה לשקול מתן ריטלין קצר טווח כתוספת לריטלין LA או כמובן לשנות תכשיר או מינון
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רון.06/02/2013
שלום רב
ניסיתי את ה- 40 פלוס 30 la כבר מספר ימים ,אבל יש לי הרגשה רעה במשך היום
כוונה פסיכולוגית , לעומת זה 30 פלוס 30 la פלוס 10 מג רטלין רגיל ,אין את ההרגשה הלא טובה,
למה לפי דעתך,
אם אני יקח מספר שבועות את 30 כפול 2 la , ואז אולי לנסות לעבור ל- 40 פלוס 30 la , יש אפשרות שהמעבר יהיה ללא תופעות לוואי, לא רוצה לסבול מעוד תופעות לוואי הייה לי מהם לא מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/02/2013שלום,
מעבר לעובדה שהשאלה מנוסחת באופן לא ברור, אין באפשרותנו לתת יעוץ תרופתי פרטני.
במקרים של תופעות לוואי , חובה להתייעץ עם הרופא המטפל שיחליט על השינויים המתבקשים בטיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסטפה.05/02/2013
צהריים טובים
אני בחודשים האחרונים קבלתי מינונים שונים של מתילפנידאט רגיל וארוך טווח
1 היום קבלתי את המינון 30 כפול 2 la רציתי לדעת אם זה גבוהה או נמוך למבוגר קרוב ל- 70 קילו,
2 קראתי אצלכם שלפחות צריך לתת צאנס מספר ימים לתרופה
3 בנוסך אמרו לי שבכדור הראשון יש הרגשה טובה, או אחרת ,
אם אין מה זה אומר אם בכלל
שוב אם 30 כפול 2 שכיח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסטפה - תגובה
המינון שציינת בהחלט סביר למבוגר כאשר יש אנשים שמגיבים רק למנות גבוהות של התכשיר.
אכן מומלץ להמתין כשבועיים שלושה לפני "שמכריזים" שאין תגובה לתרופה.
לעתים תכופות התגובה יותר ברורה בימים הראשונים כאשר הגוף מגיב יותר לתרופה אם כי גם כאן ייתכנו שינויים.
כלומר - סבלנות.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איגור.04/02/2013
שלום רב,אחרי ניסיונות עם רגיל ו-la , קיבלתי בשבועיים האחרונים
קונצרטה 54 פלוס 36 שעוזר אבל עדיין לא מספיק,השלב הבא כנראה קבלה מהרופא מינון של 54 כפול 2
במצב הזה אני עובר את ה-90 שמותר, מה דעתך מה יכולה להיות הסיבה
למינון כזה שהמשקל 69 ואם זה לא גבוהה מדיי
עצם העובדה שרטלין יוצר שינוי ,זו סיבה מספיקה לרופא כדי לקבוע שלא צריך לעבור לסוג אחר מרטלין, כמו אדרל והלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איגור - תגובה
התגובה לטיפול התרופתי היא אינדיבידואלית ויש הנזקקים למינון יחסית גבוה יותר.
איני יודע כמובן את השיקולים של הרופא אך בהחלט מקובל לנסות "למצות" את הריטלין ובמידה ואין תגובה נאותה לעבור לתכשירים אחרים כגון אדרל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה יכול להיות שואל נתן.04/02/2013
שלום רב
כמה שכיח השילוב בין קונצרטה לכדור רגיל במנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה יכול להיות שואל נתן - תגובה
ד``ר עדי אדר06/02/2013שלום !
השאלה לא ברורה-
ניתן לשלוב במצבים מסויימים בין שני התכשירים כדי להשיג אפקט טיפולי חזק יותר בשעות מסוימות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימרוד.04/02/2013
היי
בקונצרטה החומר שמיועד לשחרור בכול פיק יוצא באופן איטי מהכדור , בניגוד לרגיל שכל החומר משתחרר לתוך הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימרוד - תגובה
ההערה שלך אכן נכונה...כלומר השחרור של החומר יותר מבוקר.
האם רצית לשאול בנושא משהו נוסף?
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות העקבות נטילת ריטליןאלי04/02/2013
היום נטלתי ריטלין בפעם השניה בחיי. אני בן 46. לקחתי כדור אחד מהמרשם שניתן לילד שלי (30 מ"ג) אבל הוא הפסיק ליטול אותה (מתוך רצון להמנע מסמים!).
לקחתי כדור אחד כדי לבחון איך זה יוכל לעזור לי בעבודה. לדעתי, לאחר שלמדתי את הנושא עם הבן, אני גם סובל מהפרעות קשב וריכוז. שמעתי שגם סטודנטים ואחרים נוטלים ריטלין כדי לשפר את הביצועים המחשבתיים.
אז לקחתי את הכדור ואז התחילו לי סחרחורות וכאבי-ראש, עייפות (מעניין כי אחת ההתוויות של ריטלין היא לעורר) וקצת חרדה בגלל כל אלו. גם בפעם הראשונה לפני שנים, הרגשתי עייפות עם כדור של 10 מ"ג.
עם זאת לא הרגשתי שיפור ניכר בריכוז או ב"שכל" שלי בעבודה.
קראתי הרבה בפורומים ולתדהמתי מעט מאוד, אם בכלל, התלוננו על תופעות לוואי כמו שיש לי.
אז אני יודע שהתשובה תהיה "לך לנוירולוג לאבחון". אז כבר קבעתי תור.
השאלה אם כן, האם קונצרטה יכולה להוות תחליף ראוי? האם תופעות הלוואי שונות בין ריטלין לקונצרטה? האם משהו אחר חווה תופעות לוואי כאלו? האם אני חסין בפני הפעולה של הריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות העקבות נטילת ריטלין - תגובה
ריטלין הוא לא סם! זוהי תרופה לכל דבר ולענין.
לתרופה יש פוטנציאל להתמכרות בשימוש לא נאות (מינון לא נכון או נטילה שלא בדרכים המקובלות( ולכן כדי למנוע מצבים אלו היא בפיקוח.
לשאלתך השנייה - התופעות שהזכרת אכן מופיעות לעתים ובמיוחד שצריך לבדוק אם אין גורמי רקע נוספים כגון מצב רגשי, הפרעות קשב, לחץ דם וכו'.
נושאים אלו חשובים שבעתיים להערכה במבוגרים.
ואני אכן מסכים לגישתך כיום- תעשה אבחון מסודר, תהיה בפיקוח רפואי ונקווה לטוב.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין זה לא סם?
אלי06/02/2013על זה נוכל להתווכח. לדעתי, כל תרופה היא סם. לכן באנגלית השמות זהים - DRUGS.
אחד המאפיינים זה אדפטציה, שאומר שכדי להמשיך ולקבל את אותה השפעה אחרי זמן של נטילת התרופה, צריך להגביר את המינון. כך גם במקרה של בני - הוא נטל 20 מ"ג ואחרי כמה חודשים וירידה באפקט, הרופא רשם לו 30 מ"ג. זה היה בשבילנו תמרור אזהרה וההחלטה להפסיק את הטיפול בעקבותיה.
תודה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהההלי04/02/2013
שלום...ניתן לשלב תכשיר הומיאופתי ללחץ עם קונסרטה 26 מג ? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובההה - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/02/2013שלום,
לא ידוע לי על מניעה לשילוב כזה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)