מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לילה טוב.08/06/2013
היי דוקטור
מבוגר , למעשה יש לי רוב התסמינים המתישים האלה כולל את אי שקט
עד כמה שכיח ,וכשהבעיה היא רק מהפרעות קשב ,הטיפול רק עם ריטלין ,
או מוסיפים כדור נוסף אחר ,שמדובר באי שקט של מבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה טוב - תגובה
ד``ר עדי אדר09/06/2013שלום לך!
התיאור שלך , למרות שהוא לא מנוסח בצורה ברורה מדגיש את החשיבות של האבחון המלא כולל בדיקת תחלואה נלווית.
הכוונה היא שלא כל מה שנראה כמו הפרעת קשב, אי שקט וכ' נובעים מהפרעת קשב וייתכנו גורמים נוספים כגון חרדה, דיכאון ולכן חשוב לבצע אבחון ולשלול אפשרויות אלו או לכוון את הטיפול על פי הממצאים.
בסיכומו של דבר יתכן שילוב של תרופות כגון נוגדי חרדה וריטלין על מנת להשיג אפקט מיטבי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אריה בקלו טעות ניסוח.08/06/2013
שלום רב
כוונתי למינון של 3 כדורים של 36 קונצרטה במנה אחת ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר אריה בקלו טעות ניסוח - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/06/2013שלום,
אכן מדובר במינון שהוא מעט מעל המקסימום המותר ע"י משרד הבריאות שזה 90 מג ליום.
לרופא המטפל מותר לחרוג מתקרה זו באמצעות טופס 29 ג . בהתאם לשיקולים הקליניים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12 הפרעות קשב או משהו אחרשרית05/06/2013
שלום רב!
בני הבכור (מבין 5 ילדים) בן 12 לפני כ4 שנים עבר אבחון דידקטי ופסיכולוגי.
ולאחר מכן החל לקבל שעות מתי"ה בבית הספר.
מעולם לא עשיתי לו אבחון לבעיות קשב וריכוז אך מאחר ואני רואה ששעות המתי"ה ועזרה המרובה שאני נותנת לו לא עוזרת לו ולמעשה אני מרגישה כאילו מבית הספר הוא לא לוקח כלום והציונים היחסית טובים שלו מגיעים רק בזכות העזרה המרובה שאני נותנת לו לפני כל מבחן ,החלטתי שאולי כן כדאי לבדוק את העניין.
אני מבינה שמבלי לבדוק את הילד לא תוכלו לתת לי תשובה אבל בכל זאת אנסה לתאר את הבעיות שלו:
הוא ילד מאוד ביישן לא מרבה במילים מהמורה אני רוב הזמן שומעת שהוא לא מפריע בשיעורים, אבל הוא גם לא ממש נמצא שם ובטח שלא משתתף.
הוא לא ילד היפר והוא ילד צייתן שיודע לקבל מרות ואף פעם לא מתחצף
אבל מה שנרה לי לא תקין זה שהוא דיי מעופף ושמאוד קשה לו להתמקד ולהצליח לקלוט משהו ללא עזרה ותיווך, מאוד קשה לו בהבנת הנקרא והמון פעמים טועה מחוסר הבנת השאלה, בנוסף לכך גם בחשבון הוא מאוד מתקשה אפילו בחישובים פשוטים ביותר ואנגלית בכלל לא נכנסת לו לראש.
אני כמעט בטוחה שיש שם בעיה כלשהי העניין הוא שאני לא יודעת להגדיר אותה בכדי להבין אותה ואולי גם לטפל בה כמו שצריך.
כרגע אני נמצאת בקבוצה של הורים לילדים עם הפרעות קשב וכששמעתי את הסיפורים שלהם מצאתי את עצמי הרבה פעמים מזדהה והרגשתי כאילו הם מדברים על הבן שלי.
בקבוצה המליצו לי על ד"ר עדי אדר וככה הגעתי לכאן
לסיכום אשאל
האם לנוכח המידע שנתתי לכם אתם חושבים שיש מקום לעשות אבחון?
ואם כן איזה אבחונים בדיוק מומלצים לעשות?
ובכלל כל פרט נוסף שתוכלו לתת לי יעזור לי מאוד.
רוב תודות וסליחה על אורך השאלה.
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12 הפרעות קשב או משהו אחר - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/06/2013שלום,
אכן , הפרטים שאת מעלה, מכוונים לאפשרות של הפרעת קשב וריכוז.
לא חייבת להיות מלווה בהיפראקטיביות.
אני ממליץ לפנות לאבחון רפואי כגון זה שציינת ושם יוחלט מה צריך להכיל האבחון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
שרית06/06/2013חשוב לי לציין כי עניתי על השאלון לאיבחון עצמי שנמצא באתר של ד"ר עדי אדר ובסופו נכתב כי השאלון אינו תומך בקיום של הפרעת קשב.
אני יודעת כי השאלון הזה הוא רק בכדיי לתת אינדיקציה ראשונית ולא בכדיי לאבחן את הבעיה של הילד.
אך שמתי לב כי רוב השאלות בו מתייחסות למצב שבו מדובר על ילד היפר ורק 1-2 שאלות מתייחסות לצד השני (בעיית קשב ללא היפר)
האם הטיפול בשני המקרים הוא אותו טיפול -רטלין? או שיש גם טיפולים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/06/2013קשה להתייחס לסוגי טיפול לפני שמשלימים את האבחון.
בעקרון, זה לא תמיד זהה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדן.04/06/2013
שלום דוקטור
קראתי מאמרים באתרים של קונצרטה לגבי מינוני מקסימום , כשלוקחים קונצרטה
הבעיה שלי שהמינון שמתאים לי 36 כפול 3 ביום, על 70 קילו ,
אם זה מצב שכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/06/2013שלום,
אין מצב שאתה לוקח קונצרטה 3 פעמים ביום !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין 40LAקרן31/05/2013
אני מקבלת ריטלין LA40, הריטלין מזיק אצלי מעמד 8 שעות. עד היום עבדתי 9 שעות ביום, השעה הראשונה בעבודה הייתה קלה והסתדרתי עם הכדור, הייתי אוכלת בישיבת הבוקר ובסיום הישיבה לוקחת את הכדור. כיום לאחר הקידום יש יום בשבוע שבו אני עובדת 18 שעות ברצף ויום למחרת אני ביום חופש, רציתי לדעת האם ניתן לקחת באותו יום שני כדורים של ריטלין ויום למחרת לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין 40LA - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/06/2013שלום,
עלול להיות בעייתי עקב ההשפעה הממושכת, עד 16 שעות, מה שעלול לפגוע ביכולת השינה.
ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול שילוב אחר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלי.31/05/2013
היי דוקטור
לאחרונה אני לוקחת 45 מג אדרל , אני מרגישה חולשה ,אם הדבר מצביעה על מינון נמוך,מהתחלה אני מעוניית למינון הכי נמוך ,אבל זה לא הולך לי,
ומה גם שהוא מספיק ל-4 וחצי שעות ,ואני צריכה ליום שלם ,והמחיר רק עולה,
2 מקצועית ,מה ההבדל בין החומרים ב-אדרל לחומר בריטלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/06/2013שלום,
האדרל מכיל מלחי אמפטמינים , והוא דומה מאוד בפעולתו למתיל פנידט שבריטלין. סטטיסטית, לאדרל פחות תופעות לוואי מאשר לריטלין.
התאמת סוג הטיפול נעשית ע"י הרופא המטפל לפי הצרכים והתגובה האישית לטיפול.
מינון לא מתאים, כולל תת מינון ,עלול להשפיע לרעה על ההרגשה ולכן עדיף מינון גבוה יותר ,אם צריך.
ברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן RITALIN לפני מבחןשוש31/05/2013
שלום
בתי צריכה לעבור מבחן גדול. היא בריאה ולא היו לה הפרעות קשב וריכוז. היא בת 20 אחרי צבא. בזמן אחרון קשה לה להתרכז ולשבת מספר שעות. הריכוז שלה ירד.
אני רוצה לפנות לרופא משפחה כדי לקבל RITALIN אך רק לפני מבחן. כמה לתת וכמה זמן לפני המבחן. האם ניתן לתת רק בצורה נקודתית לפני מבחן והאם זה ישפיע או שצריך כמה ימים לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן RITALIN לפני מבחן - תגובה
לא ניתן לענות על שאלותיך . יכול לעשות זאת רק הרופא המטפל או הרופא המאבחן.
כעקרון , אינני ממליץ לתת תרופה למי שלא עבר אבחון ונמצא שצריך טיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאל חשוב.31/05/2013
שלום רב
אי שקט הוא אחד המאפיינים של הפרעת קשב וריכוז, שאינה קושי רגשי, אלא קושי
נוירולוגי.
1 אם הנתון הזה יכול לעזור, אני מדבר על תסמין אחד מסבל שלם שאני סובל ,
שהוא אי שקט ,כשאני לוקח רטלין ,הוא מבטל את אי השקט ,
אם רטלין ,שמבטל את אי שקט ,זה אומר שהתסמין, הוא כתוצאה מהפרעות הקשב ?
2 ושכדור הרגעה גם יכול לבטל את ה- אי שקט , מה זה אומר מבחינתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאל חשוב - תגובה
אי שקט יכול להגרם מהפרעת קשב וריכוז אך גם מגורמים אחרים.
אני ממליץ לפנות לנוירולוג להערכת מצבך ולשקול טיפול מתאים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בזמן הריוןמור24/05/2013
בוקר טוב,
אני בשבוע 13+1 להריון וסטודנטית שנה ג'.
אני לקראת תק' מבנים ונורא מתקשה להתרכז בלימודים-לא נוטלת את הכדור.
אני נוטלת את הכדור מזה כשנה.
אשמח לדעת האם ישנה סכנה לעובר ומה ההשלכות.
מדובר בכדור 10 מ"ג, מה המינון שעליי לקחת ובאיזו תדירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בזמן הריון - תגובה
ד``ר עדי אדר26/05/2013שלום לך!
המינון יקבע לך על ידי הרופא המטפל אך לאחר הריון.....
לא מומלץ טיפול בריטלין במהלך ההריון!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vhh.23/05/2013
שלום רב דוקטור
אם יש חומר אמפטמין ,כמו בתרופת אדרל , (ולא מתילפנידאט ),
שנימצא בסל הבריאות, או בביטוח המשלים של קופת החולים,
אם יש תרופה שבנויה כמו אדרל עם אמפטמין ,מה שמה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vhh - תגובה
ד``ר עדי אדר26/05/2013שלום!
אין תרופה נוספלת להוציא אדרל המכילה אמפטמין אשר נמצאת בסל הבריאות.
קיימת תרופה נוספת בשם ויואנס אך גם היא לא נמצאת בסל הבריאות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור עדי אדר.19/05/2013
שלום רב דוקטור
אני אמור לקבל אדרל 30 מג
אני קראתי תשובה שלך ,שנכתבה לפני כמה שנים בתפוז קטע ממנה
עם זאת אני מוכרח לציין כי הדיווחים מקנדה (לגבי איסור שיווק עקב ריבוי מקרי מוות פתאומיים לאחר מתן אדרל) גורמים לי לאי נוחות מסוימת ולמחשבה נוספת לגבי מתן התרופה.
הנטייה שלי כיום היא לתת את התרופה (ואיני מרבה להשתמש בה) במקרים בהם אין שיפור או לחילופין לא .
1 בתור מבוגר ,מדאיג לקרא מרופא מומחה כמוך על דעתך על אדרל ,
אומנם לפני כמה שנים , האם המצב השתנה בייחס לידיעותך על התרופה,?
2 אם אפשר לחצות אדרל רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור עדי אדר - תגובה
ד``ר עדי אדר29/05/2013שלום לך!
ההתייחסות שלי הייתה נכונה לפרסומים אז וכמובן שהייתי חייב לנקוט זהירות לנוכח אי הבהירות בנושא .
כיום הנושא ירד מהפרק ובהחלט ניתן להשתמש בתרופה בצורה בטוחה.
אדרל רגיל ניתן לחצות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליהי.13/05/2013
ערב טוב דוקטור
1 האם 30 מג אדרל שווה ל- 30 מג רטלין בסיסי
2 המינון שלי , 36 כפול 2 ועוד 27 קונצרטה ביממה
לחלופה ,הרופא קבע לי מינון 30 מג של אדרל רגיל ,האם המינון מתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/05/2013שלום,
המינון של אדרל זהה בעיקרון לזה של ריטלין רגיל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין גורם ליתר תריסיותאדם11/05/2013
שימוש בריטלין גורם ליתר פעילות בלוטת התריס כולל כאבים בצואר תחתון ימני
הפסקת הריטלין מפסיקה את הסימפטומים
האם יש תרופות להפרעת קשב ללא השפעה על בלוטת התריס
מה הפתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין גורם ליתר תריסיות - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/05/2013שלום,
אני מציע להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עעע.10/05/2013
שלום רב דוקטור
לגבי תרופת אדרל שעדיין נמצאת בראש ,ל-הפרעות קשב באמריקה ,ובמדינות מתקדמות ,
רציתי את דעתך לגבי הסיבות שמשאיר כדור יישן ,עדיין בראש ,
והיתייחסותך (לכדור הספיציפי הזה) להשפעה שלה כנוגדת הפרעות קשב,
ואם יש סיכוי לפי המידע שברשותך ל,כניסה שלו לתוך סל הבריאות
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עעע - תגובה
ד``ר עדי אדר12/05/2013שלום לך!
אדרל היא תרופה מקובלת לשימוש בצפון אמריקה.
יש לזכור כי היא מאוד קרובה למבנה של ריטלין והיא מהווה תערובת של אמפטמינים. ההשפעה שלה וכן תופעות הלוואי דומות לשל ריטלין אם כי יש לה פחות תופעות לוואי. עם זאת ההשפעה אינדיבידואלית כלומר ייתכנו מצבים בהם הריטלין ישפיע יותר טוב מאשר אדרל.
איני יודע מה שהשיקולים להעדפת הריטלין על פנ יאדרל אבל סביר להניח שיש שיקולים כלכליים בבסיס החלטה זו.
בברכה,
דר' עדיאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ZOOM עם קלוניריטליאור09/05/2013
שלום רב,
בני בן ה 10 נוטל קלוניריט פעמיים ביום. האם שילוב של ZOOM אפשרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ZOOM עם קלוניריט - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/05/2013אפשרי.
ברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)