מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קוצר ראיה יכול להשתפר?יעקב02/08/2011
אהלן.
אני בן ~ 23 ושוקל לעבור ניתוח להסרת משקפיים. ידוע לי שכדי שהניתוח יהיה "שווה את הכסף" עדיף שהראיה תהיה מיוצבת הרבה זמן.
ובכן, אני מסתובב עם אותם משקפיים כבר 4 שנים ורואה איתם טוב. ממוצע העדשות הן 3D (יש לי קוצר ראיה)
הייתי במכון להסרת משקפיים ובדקו את הראיה שלי והם מצאו שהראיה שלי היא לא 3- אלא 2.5- .
הלכתי למכון האופטיקה ששם עשו לי את המשקפיים שלי ונבדקתי שוב והם גם אומרים שהראיה שלי היא 2.5-.
עתה יש שני אפשרויות:
1) כאשר התאימו לי את המשקפיים לפני כמה שנים פשוט טעו והתאימו לי מספר גדול מדי והעין שלי פשוט "מפצה" על זה כעת ע"י כווץ שלא לצורך
2) או שהראיה שלי "השתפרה" בחצי דיופטריה עם הזמן.
א) כיצד יכולה הראיה להשתפר עם הזמן? מעולם לא שמעתי על מישהו עם קוצר ראיה שהמספר שלו קטן עם הזמן.
ב) האם ייתכן שבעוד כמה שנים טובות הראיה שלי תשתפר עוד יותר?
ג) האם שווה לי לעבור את הניתוח (נניח בצד את הסיכונים הרפואיים והאי-נוחות והמחיר) ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קוצר ראיה יכול להשתפר? - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/08/2011יעקב שלום רב,
יתכן מאוד וחלה טעות בהערכת דרגת קוצר הראייה, ולעיתים עקב כיווץ שרירי העיניים מקבלים תוצאות שונות ב-0.5 דיאופטר.
לא סביר שהראייה השתפרה, יותר סביר להניח שהיו הבדלים בבדיקה עקב כיווץ השרירים הפנימיים של העין. ישנה דרך לנטרל כיווץ שרירים זה, ואצלך צריך להשתמש בשיטה זו לפני ההחלטה על ביצוע טיפול הלייזר. אנו משתמשים בשיטה זו במכון שבו אני מנתח-"עיניים".
קוצר הראייה לא ישתפר אצלך בעתיד.
כדאי לבוא למרפאתנו בעזריאלי ולעבור בדיקה בשיטה שלנו.
ניתן לקבוע תור במוקד שמספרו 3122*
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלנטרל כווץ שרירים
יעקב04/08/2011אתה מתכוון להרחבת אישונים, לא?
בדקו לי גם עם הרחבת אישונים וזה היה 2.5D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)