רציתי לדעת

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• רציתי לדעת
    ניסים
    08/09/2011

רציתי לדעת אם בראייה בין הערביים הרגישות לניגודיות חוזרת מעבר לתחום התדירות המרחבית בתוך שלושה חודשים לאחר לאסיק?זה לא נכון ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    רציתי לדעת

הוספת תגובה

• רציתי לדעת - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    08/09/2011

מצטער
    לא מבין את השאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא מבין את זה

ניסים
    08/09/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא מבין את זה - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    08/09/2011

מניין הביטויים שכתבת? באיזה הקשר? אני ממש לא מכיר את הביטויים ולא את משמעותם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בלפר כיוון שבחרת לדעת אז אפרט

ניסים
    08/09/2011

שאלה : איזו אמירה נכונה ?
    תשובות : א. הראייה התיפקודית חוזרת באותו יום לאחר ניתוח לאסיק.
    ב. בראייה בין הערביים ה CONTRAST SENSITIVITY חוזר מעבר לתחום התדירות המרחבית בתוך 3 חודשים שלאחר ניתוח לאסיק.
    ג. נסיגה רפרקטיבית יותר שכיחה לאחר ניתוח לאסיק לתיקון +4.00 מאשר לתיקון -4.00 .
    ד. כאשר מטפלים בקוצר ראייה נמוך ובינוני , התוצאות של ADVANCED SURFACE ABLATIONS ניתנות להשוואה עם לאסיק סמוך לחודש לאחר הניתוח.

*ידוע לי ש ג' ו ד' לא נכונות . מה נכון יותר א' או ב' ?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בלפר כיוון שבחרת לדעת אז אפרט - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    08/09/2011

אני לא מבין את הביטויים
    הם לא ממש בהשראת המקצוע שלי
    ננסה לשמוע אם יש תשובה מפי חכם אחר
    מצטער

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו אחר רוצה לענות ?

ניסים
    08/09/2011

לענות פירושו לא לומר שזה לא בתחום שלנו (אין לי חס וחלילה שום דבר נגד ד"ר בלפר שבתמימות לא ידע לענות על השאלה).

כיוון שהשאלה עוסקת בניתוח תישבורתי אני כן סבור שזה בתחום שלכם.

אני מאד מודה לעונה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

פרופ' אור קייזרמן
    09/09/2011

השאלות הללו הן מצוינות ואשמח לענות עליהן:
    1. הראייה התיפקודית חוזרת באותו יום לאחר ניתוח לאסיק - לרב זה מאד נכון. חולים שאני מנתח בלאזיק רואים טוב כבר בסוף הניתוח (אם כי מעט חלבי) ויש להם ראיה תפקודית כבר באותו יום או מקסימום למחרת.
    2. 3 חודשים אחרי ניתוח לאזיק הראיה לניגודיות (contrast sensitivity) לרב חוזרת. אני עשיתי בדיקה נרחבת של טייסים שעברו לאזיק ואלו שעברו PRK. בלאזיק הראיה לניגודיות חזרה מהר יותר וטוב יותר. גם ב PRK היא חוזרת אבל לאט יותר ויש מקרים שראיתי ראיה לניגודיות מעט ירודה אחרי ניתוחי PRK. בשאלה יש טעות במילים "מעבר לתחום התדירויות" כי אין מצב שאדם יתחיל לראות פתאום דברים שהם "מעבר" לתחום התדירויות שהעין האנושית יכולה לראות. אני מניח שהכוונה היתה "בכל תחום התדירויות"
    מהניסיון שלי החזרה היא במרבית התדירויות אם כי בתדירויות המרחביות הגבוהות תיתכן התעוששות איטית יותר.
    3. אין ספק שנסיגות רפרקטיביות יותר שכיחות בטיפול במספרי פלוס (היפראופיה) דהינו יותר ב +4
    4. תוצאות של ASA לא ניתנות להשוואה עם לאזיק חודש אחרי הניתוח - לאזיק יותר טוב. 3 חודשים אחרי הניתוח התוצאות אותו דבר (זה הניסיון שלי).
    אשמח לענות על שאלות נוספות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעריך את זה מאד פרופ' קיזרמן

ניסים
    09/09/2011

תודה רבה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו