מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן החלמה אחרי PRKמתן19/10/2011
ד"ר שלום
אני מתכנן לעבור ניתוח PRK. עובי הקרניות שלי הוא בסביבות 560 מיקרון. אני מתאים לשני סוגי הניתוח אך הבחירה ב- PRK נובעת מעיסוק בספורט אתגרי מידי פעם (בנג'י, רפטינג וכ"ו) עם פוטנציאל לטראומה בעין. כמו כן אני סטודנט ואיני בטוח אם לוח הזמנים לניתוח ייתן לי זמן החלמה מספיק לפני חזרתי ללימודים. בין הניתוח לתחילת הלימודים ישנם 7 ימים בלבד ובנוסף ישנם מבחנים אליהם אני צריך ללמוד כבר 3-4 ימים לאחר הניתוח. אני מודע לזה שהראייה מגיעה לשלמות רק כמה חודשים לאחר הניתוח, אך האם אני יכול להניח שאחזור לראייה תפקודית כבר 3 או 4 ימים לאחר הניתוח? בראייה תפקודית אני מתכוון ללהיות מסוגל לקרוא ספר ולשבת מול מחשב כמובן עם הפסקות רבות? עף על פי אילוצי הזמן הללו אני מעדיף לעבור את הניתוח כעת כי מזה חודש שאני לא מרכיב עדשות מגע (בדר"כ באופן קבוע מרכיב) וכמה ששבוע נשמע קצת, זה הזמן הפוני היחידי שיש לי כרגע באופק.
שאלה נוספת: הומלץ לי על כדורים בשם Doxycycline 100mg אשר עשויים לעזור להחלמת שכבת האפיטל אחרי הניתוח. האם הדבר נכון? וכמה זמן אחרי לפני/אחרי הניתוח מומלץ לקחת אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה אחרי PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר20/10/2011מתן שלום רב
3-4 ימים לאחר נתוח PRK תיתכן עדיין ראיה מטושטשת. ייתכן מאוד שתתקשה בקריאה ובלימוד למבחן בטווח הזמנים שתיארת.
כדורי דוקסילין עשויים לעזור לריפוי, בעיקר במצבים בהם יש דלקת שפת העפעף ( בלפריטיס). רצוי להתחיל טיפול 2-3 שבועות לפני מועד הנתוח ולהמשיך כחודש לאחריו.
שיהיה בהצלחה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהברשותך שאלה נוספת
מתן20/10/2011תודה רבה על התגובה ד"ר.
מדבריך אני מסיק כי לוח הזמנים כפי שאני מתכנן עלול להשתבש ועל כן אני מעדיף לדחות את הניתוח, את הכדורים אני אכן אקח שבועיים לפני מועד הניתוח.
ישנם כמה עניינים אשר אינם נהירים עבורי לגבי ניתוח לייזר בעניים ללא דגש על שיטה מסוימת:
1)אני שומע ממ"ס אנשים שעברו את הניתוח בשני השיטות ובכמה מכונים שונים על תופעה של "הילות" או "נפיצה של אור" בלילה. האם הדבר מוכר ברפואה והוא אכן נקשר לניתוח?
2)לפי מה שאני יודע, ניתוחי הלייזר בעניים טרם נבדקו לטווח הארוך ולא ידוע ההשפעות בעוד 20 או 30 שנים מיום הניתוח, הטענה הזו נכונה? ז"א האם קוצר הראייה יכול לחזור או אף עלולים להתעורר בעיות הקשורות בעין אשר לא היו מתעוררות אלמלא הניתוח?
תודה מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)