10 ימים לאחרPRKירידה משמעותית בראיה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• 10 ימים אחרי PRK

רפי
    29/10/2011

תודה רבה על תשובתך
    אמתין בסבלנות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחרPRKירידה משמעותית בראיה
    רפי
    28/10/2011

שלום לרופאים הנכבדים
    לפני כ 10 ימים ביצעתי ניתוח PRK ( מינוס 5 בשתי העינים, ללא צילינדר, עובי קרנית 510 מיקרון לפני הניתוח) .כעבור 4 ימים חל שיפור משמעותי בראיה ומרגע שהסירו את העדשה -לאחר שבוע מהניתוח, חלה התדרדרות משמעותית בראיה. כל יום ירידה נוספת בראיה והתדרדרות עדיין נמשכת (גם היום). הדבר מתבטא גם בראיה כפולה וטשטוש.
    לא ברור לי מדוע לאחר שהיה לי שיפור משמעותי חלה נסיגה כזו, על אף שקראתי בעיון את הפורום, קיימת נסיגה קלה מאוד לאחר הסרת העדשה.
    אני נוטל 4 פעמים ביום טיפות סטראואידים + אנטיביוטיקה, לא חש בכאבים.
    אני מאוד דואג למצבי , אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחרPRKירידה משמעותית בראיה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    28/10/2011

שלום רפי,
    ראשית, אין סיבה לדאגה. הניתוח שביצעת היה לפני כעשרה ימים, ומשך ההחלמה מ- PRK הדרגתי יותר לעומת ניתוח מסוג LASIK. בכל מקרה, מומלץ שתיגש לבדיקה אצל הרופא שטיפל בך כדי שיכול לעמוד מקרוב על הדברים שאתה מתאר.

בהצלחה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחר PRK

רפי
    28/10/2011

תודה על המענה.
    מהו הזמן הסביר עד לקבלת ראיה תפקודית (אינני מדבר על ראיה של 6/6)?
    והאם אני צפוי לעוד נסיגות? או שמדובר בקו ההתחתון שממנו ראיתי אמורה להשתפר?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחר PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    29/10/2011

בשיטת PRK הראיה משתפרת באופן הדרגתי ולא אחיד . כלומר יתכן מאד מצב בו תראה ביום מסויים פחות טוב מאשר יום קודם. בנוסף לתופעה זאת קצב השיפור אינו אחיד , לכל מטופל יש קצב שונה. גם לתרופות יש תופעות לואי שיכולות לעיתים לשנות את תהליך השיפור. לפיכך קשה לענות באופן מדוייק על שאלתך. בדיקת ראיה ראשונה בעלת משמעות נערכת כחודש לאחר הטיפול. עד אז הראיה תשתפר בהדרגה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו