מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי
    דקלה
    16/11/2011

רופאים נכבדים שלום,
    אני לפני ניתוח להסרת משקפיים. ערכתי בדיקות במספר מכונים,ברובם התאימו אותי לשיטת PRK ובאחד מהם (עיניים) לשיטת לאסיק.
    המספרים שלי הם בערך 7.50- עם מעט צילינדר, אני בן 19 לפני גיוס.
    ההמלצות של המכונים השונים לגבי סוגי ניתוחים שונים בלבלו אותי.
    אשמח לחווד דעתכם.
    אופיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    16/11/2011

אופיר שלום
    ניתוח PRK הינו השיטה המועדפת בנתונים כמו שלך: מספרים גבוהים, גיל נמוך, גיוס קרוב לצה"ל, ואני אסביר.
    בניתוח PRK מסירים את השכבה החיצונית של הקרנית - האפיטל, ואז מבצעים את הלייזר.
    במהלך הימים הראשונים (כשלושה ימים) שכבת האפיטל גדלה חזרה, אלו הם שלושת ימי ההחלמה בהם מרגישים חוסר נוחות ועיניים רגישות לאור ולכאב.
    לאחר מכן הראיה החדה חוזרת לאט לאט וכארבעה שבועות לאחר הניתוח מושגת חדות ראיה מקסימלית.
    בניתוח מסוג לאסיק, אנו עושים הפרדת שכבות בקרנית ואת הלייזר מבצעים בעומק הקרנית, דבר זה מביא להחלמה מהירה הרבה יותר אך ניתוח זה אינו מתאים למספרים גבוהים כשלך וגם אינו מומלץ לצעירים עקב החשש משינוי צורת הקרנית במהלך ההתבגרות שנשארה.
    לסיכום - במקרה ספציפי זה אני חד משמעית ממליץ על ניתוח PRK ולא לאסיק.
    יש לציין כי התוצאה הסופית בשני סוגי הניתוחים - זהה לחלוטין.
    המון הצלחה וגיוס נעים
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיי - תגובה

פרופ` אירית בכר
    16/11/2011

בגילך ובמספרים גבוהים כמו שלך המלצתי היא חד משמעית לניתוח A.S.A. / P.R.K.
    הקרנית נשארת חזקה ויציבה יותר . רגישות העיניים נמוכה יותר לפגיעה מכנית מאשר בלאסיק עובדה שחשיבותה רבה לאנשים צעירים וחיילים. כמו כן נשארת שארית גבוהה יותר של ריקמה לתיקונים עתידיים אם יתעורר בכך צורך. התוצאה הסופית של שתי השיטת היא דומה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו