מתלבטת לגבי הסרת משקפיים בלייזר-

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מתלבטת לגבי הסרת משקפיים בלייזר-
    רותם
    20/11/2011

האם יש סיבות מוצדקות לגבי "לקיחת סיכון" לביצוע הסרת משקפיים בלייזר?
    האם יתכן שהדבר יפגע בהווה או בעתיד בראייה?
    אני לפני כ5 שנים הושפזתי בבי"ח שיבא מאחר והיו לי סדקים בקרנית שנבעו מכך שישנתי עם עדשות רכות. מאז סבלתי מיובש לעיתים רחוקות אשר טופלו ע"י משחה או טיפות עיניים.
    הרופא דאז אמר לי שיש להמנע מהרכבת עדשות מגע על מנת שהקרנית תוכל לשקם עצמה ולהבנות מחדש ואולי אף לשקול בעתיד ניתוח להסרת משקפיים.
    מאחר ויצרתי לעצמי בלאגן סביב נושא העיניים קיים בי חשש גדול ללקיחת סיכון לגבי הניתוח אך בוער בי יותר הרצון להפתר מהרכבת משקפיים.
    כיום אני בת 25.
    אשמח להתרשמותכם מהמקרה ולהצעתכם.
    תודה מראש, רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי הסרת משקפיים בלייזר- - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    21/11/2011

רותם שלום,
    ראשית חשוב להבהיר - אכן אין כל סיבה מוצדקת לקחת סיכון הנוגע לעיניים.
    כעת נישאר לברר האם ביצוע ניתוח לייזר הינו בגדר "סיכון".
    ובכן, מועמד שנמצא מתאים להסרת משקפיים בלייזר, הניתוח אינו מהווה סיכון לגביו. מי שנמצא לא מתאים (לאחר בדיקת התאמה רצינית ועמוקה) אכן אני מסכים שאם יבצע את הניתוח - הוא בגדר סיכון עבורו.
    לגבי המקרה הספציפי שלך -
    בבדיקת ההתאמה הרופא יצטרך להסתכל על הקרנית שלך ולראות האם נשארו צלקות מהרכבת ע"מ שגרמו לאישפוזך. כמו כן הרופא יצטרך לאבחן טוב טוב את מצב יובש העיניים שלך, לפעמים המועמד נפסל לניתוח אך ורק מסיבה זאת.
    כמובן שיש את השיקולים הרגילים הנכונים לכל מועמד - עובי קרנית, חדות ראיה, מספר, צילינדר, קמירות קרנית ועוד עשרות נתונים כאלו ואחרים.
    אם לאחר בדיקת ההתאמה תקבלי תשובה שאת מתאימה לניתוח, את יכולה להיות שקטה ובטוחה בתוצאותיו.
    אין לאף רופא אינטרס לנתח עיניים שאינם מתאימות לניתוח, זאת הסיבה שכרבע מהמועמדים נפסלים במעמד בדיקת ההתאמה.
    מקווה שהצלחתי להפיג מעט מחששותייך.
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו