עיניים יבשות לאחר ניתוח להסרת משקפי

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• עיניים יבשות לאחר ניתוח להסרת משקפי
    אריאלה גרשון
    21/11/2011

לפני 9 חודשים עברתי ניתוח להסרת משקפיים במכון ידוע . עין אחת נותחה שאראה למרחק ואחת לקרוב. הבעיה לא כל כך נפתרה כי מקרוב קשה לי להתמקד ולקרוא ולכן יש כאבים בעיניים הרחוק קצת יותר טוב אבל בלילה לא יכולה לנהוג כי לא רואה ברור. בגלל היובש בעיניים מהניתוח וגם שלא ראיתי היטב טופלתי בטיפות של הילוקומוד, הילוג'יל והילוקאר. עכשיו קבלתי מרשם להילורוניקס. מה שקורה שהעיניים יותר יבשות והן נדבקות וצורבות וגם אני חשה עייפות רבה מה שלפני זה לא חשתי. אני חזרתי לטיפות הילוקומוד וג'יל שיש לי והפסקתי עם הרוניקס. האם ידוע על תופעות לוואי אלו לטיפות רוניקס? אני כמובן במעקב וצריכה לחזור למכון לבדיקה אבל אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיניים יבשות לאחר ניתוח להסרת משקפי - תגובה

פרופ` אירית בכר
    22/11/2011

תופעת הלוואי של יובש בעיחניים לאחר ניתוח ידועה ומוכרת. לרוב המצב משתפר לאחר מספר חודשים . לעיתים משך תהליך ההטבה מתארך. הטיפול המועדף הוא שימוש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר. מטופלים רבים מגיבים לתחליפי דמעות מסוג מסויים בצורה לא טובה ולכן מומלץ לנסות סוגים שונים של יצרנים שונים עד למציאת הסוג היעיל והנוח יותר. טיפול נוסף העוזר במקרים רבים הוא שימוש ב"פלגים" - מעין פקקים החוסמים את צינוריות הניקוז של הדמעות אל האף וגורמים לדמעות להשאר על פני העין. מעקב אחרי השינוי בכמות הדמעות ואיכותם נחוץ במצבים אילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו