מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר ראייה משתפר לאחר גיל 40?ליאור01/12/2011
קראתי טענה שבסביבות גיל 40, יש קצרי ראייה שראייתם לרחוק משתפרת.
האם יש אמת בכך?
האם בגיל זה המספר לא יציב?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה משתפר לאחר גיל 40? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן01/12/2011ליאור שלום,
אכן הסטיגמה הזאת די נפוצה אך לא ממש אמיתית. לעומת זאת, יש יתרון מסוים לקצרי ראיה החל מגיל 40 ואני אסביר.
בן אדם אמטרופ (ללא משקפיים) יראה מצוין לרחוק ולקרוב עד גיל 40, ללא משקפיים כמובן. אך בגיל 40 לערך יתחיל לחוש בעיה בראיה לקרוב ויזדקק למשקפי קריאה. לרחוק ימשיך לראות טוב ללא משקפיים.
הליך זה הינו נורמלי ופיזיוליגי, אין מדובר בבעיה או מחלה.
היתרון של הקצר אוי הינו בכך שבגיל 40, כשתתחיל הבעיה לקרוב, יוכל פשוט להוריד את משקפיו ולראות מצוין ללא משקפיים (מדובר על מספרים של עד מינוס 5 בערך).
קוצר הראיה חוסך לו את משקפי בקריאה.
זה יתרון לא מבוטל, אבל זה לא אומר שראייתו משתפרת - אלו שני דברים שונים.
אין קשר ליציבות המספר, המספר לרחוק נשאר יציב (כמובן שיכול לעלות כמו לכל אחד אחר אבל לא עולה בגלל ההגעה לגיל 40).
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהראיה משתפרת אחרי גיל 40
עדית טחורש-ג'03/12/2011פרופ' קייזרמן שלום רב ותודה על תשובתך בעניין הראיה המשתפרת.
רציתי לדעת מה, סטטיסטית, קורה עם "בלינדרים" כמוני בעלי מספר מינוס 8.75 וצילינדרים 1.25?
אני בת 43 וראייתי "השתפרה" בשנתיים האחרונות, כך שכעת יש לי 8- ו-1.25, ובעין שמאל, שהיתה 7.75- עם צילינדר 1.25 יש לי כבר 7- עם צילינדר 1.00 .
מעבר לשמחה הגדולה (:-)) מה, סטטיסטית, קורה לאנשים כמוני? כמה שנים נמשכת הירידה במספר, ולאיזה מספר בערך מגיעים?
בנוסף לכך, האם זה אומר שלא אצטרך משקפי קריאה, אלא פשוט אשאר עם משקפי קוצר ראיה במספר נמוך?
אני מבינה שההתקדמות היא אישית לכל אחד, לכן אני שואלת מבחינה סטטיסטית מה ידוע בעניין?
תודה רבה רבה! לך!
עדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)