לאסיק או A.S.A לעיניים רגישות

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• לאסיק או A.S.A לעיניים רגישות
    אלון
    22/12/2011

שלום, אתמול עברתי בדיקה ונמצאתי מתאים לשתי השיטות (הקרנית שלי נמצאה עבה מהממוצע, כ-530 באזור המרכזי). הרופא הבודק אמר שבמקומי הוא היה בוחר בשיטת ה- A.S.A מבלי לציין מדוע. אציין כי המספר שלי הוא מינוס 6.25 בשתי העיניים עם צילינדר 1.25. לאחר ששוחחתי עם אנשים שעברו ניתוח בשיטה הנ"ל הבנתי כי זמן ההחלמה יכול גם להגיע לחודש. בכל שנותי כמרכיב עדשות סבלתי מרגישות גבוהה מאוד בעיניים ואני די חושש ממשך החלמה כה ארוך. האם קיים צידוק אמיתי לבחירה ב A.S.A על פני שיטה אחרת במספרים שלי או שכדאי גם לשקול טיפול שונה מהמלצת הרופא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאסיק או A.S.A לעיניים רגישות

הוספת תגובה

• מידע חשוב נוסף

אלון
    24/12/2011

לפני כשנה סבלתי מדלקת עפעפיים מסוג gpc ברמה של 4/5 ו-5/5 בשתי העיניים. תופעה זו היתה חוזרת מידי מספר חודשים כתוצאה מרגישות שלי לעדשות מגע רכות, והגיעה למצב בו היו חולפות 3 שעות מרגע ששמתי עדשות, וחוסר הנוחות היה כה רב שהייתי חייב להסיר אותן. כיום מזה שנה אני נמנע לחלוטין בשימוש בעדשות מגע.
    האם פרוש הדבר הוא שכדאי לי להמנע מטיפול הכרוך בהשמת עדשה רפואית למספר ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסיק או A.S.A לעיניים רגישות - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/12/2011

ניתוח מסוג ASA הוא תת-שיטה של ניתוח PRK להסרת משקפיים, השיטה השניה היא לאסיק (עם ההחלמה המהירה יותר).
    חשוב לציין כי איני יכול להמליץ על שיטה המועדפת בלי שאראה את התיק הרפואי, ולכן אענה באופן כללי בהתבסס על העודה שציינת שנמצאת מתאים לשתי השיטות.
    אם אכן החשש הוא מההחלמה ואכן יש התאמה לניתוח מסוג לאסיק - אמליץ לבחור בשיטת הלאסיק כמובן. כך ההחלמה תהיה קלה הרבה יותר.
    באותה נשימה אגיד כי אין מה לחשוש יותר מידי מתקופת ההחלמה ב PRK שכן התקופה ה"קשה" נמשכת מקסימום 36 שעות ואחריה הראיה משתפרת לאט לאט - שווה את התוצאה.
    אין קשר בין היותך רגיש לעדשות מגע לבין תקופת ההחלמה מניתוח הפ.ר.ק.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו