האם אפשר סוג אחר של ניתוח?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• האם אפשר סוג אחר של ניתוח?
    דור
    04/01/2012

נבדקתי באמריקן לייזר ונמצאתי מתאים לשיטת הPRK .. אני מאוד לא רוצה לעשות אותה כי קראתי באינטרנט על הרבה אנשים שהתוצאות שלהם לא כל כך טובות וגם מספר חודשים אחרי הניתוח הם ראו מטושטש ולא ברור.. אני יודע שזו שיטה יותר בטוחה אבל אני מעדיף לעבור בכל זאת בשיטת custom lasik .. כששאלתי במכון למה אני לא מתאים לשיטת הלאסיק אמרו לי שהסיבה שהקרניות שלי מעוותות או משו כזה..אין סיכוי שאוכל לשנות שיטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם אפשר סוג אחר של ניתוח?

הוספת תגובה

• האם אפשר סוג אחר של ניתוח? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    04/01/2012

שלום רב,
    ההחלטה על סוג הניתוח הינה רפואית בלבד ומתקבלת לאחר בדיקת התאמה ושיקול דעת של הרופא המנתח.
    אם אכן הקרנית שלך מעוותת אזי אין לך הרבה ברירה אלא שיטת הPRK.
    שיטת הלאסיק (או custom lasik כמו שהינך קורה לה - שזה בעצם שיטת הלאסיק הרגילה עם שם מיוחד ותו לא) מתאימה רק לבעלי קרניות סדירות ועבות.
    איני מסכים עם הקביעה כי איכות הראיה פחות טובה בלאסיק - התוצאה זהה בשתי השיטות וזאת משום שאותו לייזר פועל בשתי השיטות.
    רק לאחר שאראה את נתוניך האישיים הרפואיים אוכל להמליץ לך על השיטה המתאימה לך, אם תהיה זאת שיטת הלאסיק - אשמח בשבילך.
    אם תהיה זאת שיטת ה PRK - גם אז אשמח בשבילך שכן זוהי שיטה מצוינת ובטוחה.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר נדב בלפר
    04/01/2012

שלום דור
    ההחלטה על הניתוח דורשת בדיקה רפואית שלך ושל עיניך. לא ניתן להמליץ על שיטה זו או אחרת על גבי האתר.....
    ידוע לנו ממחקרים שללאסיק ול PRK - תוצאות זהות לאחר ההחלמה, כך שנראה לי שחלק ממה ששמעת אינו מדוייק.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברתי עם מכון אמריקן לייזר

דור
    04/01/2012

לפני כמה רגעים והבעתי את חששותיי לגבי הPRK שישנן עדיין תופעות של טשטוש ובעיות ראייה גם לאחר כמה חודשים מהניתוח..הם הפיגו את החששות בזה שאמרו לי שהם משתמשים בCustom ASA שזה גם שיוף קרנית אבל בניגוד לPRK הוא באמצעות לייזר (אלגרטו 400) ולא באופן ידני, והיא הבטיחה שאני אראה 6:6 בלי תופעות מיוחדות עד חודש מהניתוח, היא גם אמרה שרק להם יש את המכשור הזה של האלגרטו..רציתי לדעת האם זה נכון או שאין אמת בהכל?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברתי עם מכון אמריקן לייזר - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    04/01/2012

מצטער
    איני יודע
    דבר ישירות עם המנתח - הוא אינו איש מכירות אלא מקצוען
    בכל מקום בו תנותח - המנתח הוא קודם כל רופא - על כל המתחייב ממעמד זה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    05/01/2012

שלום רב,
    בניתוח להסרת משקפים מסוג PRK יש להוריד את השכבה החיצונית של הקרנית - שכבת האפיטל.
    השכבה גדלה מעצמה בתוך כשלושה ימים.
    ישנן שיטות שונות להסרת שכבה זאת, אחת מהן הינה שיטת ה ASA.
    בשיטה זאת ישנו לייזר מיוחד המוריד את השכבה.
    בשיטות אחרות הורדת השכבה נעשית ע"י חומר אלכוהולי הגורם להתמוססות השכבה.
    במחקרים שונים שפורסמו לא נמצא הבדל גדול (לא נמצא הבדל בכלל) בין השיטות שכן לאופן הסרת האפיטל אין משמעות על תוצאת הניתוח.
    מה שחשוב הוא שיוף הלייזר לאחר הסרת האפיטל.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו