מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PRK VS LASIKלנא28/03/2012
בבדיקות להסרת משקפיים בלייזר, נמצאת מתאימה לניתוח מסוג לאסיק
אך יש לי חששות, מכוון ואחרי עיון בספרות, נודע לי שהפלאב (flap) שמרימים, אף פעם אינו עובר ריפוי טוטאלי, וזה עלול להגביל אותי בעתיד ולהימנע מכל מיני פעיליות מחשש להיפרדות הפלאב
אני שוקלת לבקש לבצע את ה-PRK ולא את הלאסיק (או אינטראלאסיק), מחשש מהינתקות הפלאב בעתיד.
מה דעתכם בנידון? מה הסיכוי להתנתקות הפלאב בטווח הרחוק? האם קיימת מספיק ספרות לגבי העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK VS LASIK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/03/2012שלום רב,
תזוזת מתחלה (פלאפ) הינה דבר נדיר ביותר ונגרמת כתוצאה מטראומה (ציפורן של בילד, תאונת דרכים וכדומה).
המקרים הינם נדירים ביותר - אבל עדיין קיימים.
מסיבה זאת אינני ממליץ על ניתוח לאסיק למי שנמצא בקבוצת סיכון מוגברת לפגיעה טראומטית: העסקים באומניות לחימה לדוגמא.
אכן בניתוח מסוג PRK אין את הסיכון הזה (כי אין בכלל מתלה).
החסרון היחיד שניתוח PRK הינו זמן ההחלמה היותר ארוך מאשר ניתוח לאיסק.
אם את לוקחת בחשבון את זמן ההחלמה ואין לך בעיה עם זה - ניתוח PRK הוא אכן בחירה נבונה.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטי
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)