חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK
    אלון
    29/04/2012

אני בן 45, ולפני 5 חודשים עברתי ניתוח PRK. כשיש שמש אני מרכיב משקפי שמש אבל לפני כמה ימים קרה ששכחתי אותם ונהגתי המשך שעה ללא משקפי שמש. למרות שהשמש לא היתה ישירה עדיין היתה שמש בחוץ.

1. האם זה נכון שחשיפה לשמש יכולה לגרום לצלקות בקרנית במקרה של ניתוח PRK או שהכוונה היא רק לתקופה שבה שכבת האפיטל טרם צמחה?
    2. כאמור אני 5 חודשים לאחר הניתוח, האם אני כבר יכול להסתובב בשמש ללא משקפי-שמש, או שצריך להקפיד על משקפי שמש לפחות עד שנה מהניתוח? (ואולי יותר?)
    3. רק לאחרונה, 5 חודשים לאחר הניתוח, התחלתי לשטוף את העיניים במי ברז בזמן המקלחת. האם זה בסדר?
    4. מתי כבר אוכל ללכת לים, כולל צלילה וחשיפת העיניים למי המלוחים של הים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    30/04/2012

אתה יכול חזור ולהתנהג כרגיל כולל צלילות, צניחות וריצות
    הרגישות של עיניך אינה גבוהה יותר מאשר לפני הניתוח. תתכן אולי הרגשת יובש אשר ניתן להתגבר עליה עם תחליפי דמעות ללא חומר משמר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/05/2012

אלון שלום רב,

1. אין חשש מחשיפה לשמש במשך שעה ללא משקפי שמש, בתקופה של 5 חודשים לאחר ניתוח מסוג PRK.
    2. באופן כללי, כדאי להקפיד על הרכבת משקפי שמש כשנה ויותר בתקופה שלאחר ניתוח מסוג PRK.
    3. אין בעיה עם שטיפת העיניים במי ברז.
    4. אין בעיה עם ים, בריכה, צלילה ושחייה 5 חודשים לאחר PRK.

בברכה,
    פרופ' ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו