אישון רחב - בעיה ללייזר?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• אישון רחב - בעיה ללייזר?
    אבי
    10/07/2013

שלום רופאים נכבדים,

עברתי בדיקת התאמה עם המלצה לניתוח מסוג PRK.
    עשיתי קצת שיעורי בית בנושא, וניתקלתי בהרבה תגובות על אנשים עם אישונים רחבים שחווים בעיות קשות בלילה של סינוורים, אבק כוכבים, ופגימה ביכולת לראות בחושך.
    בבדיקה רשום לי Pupil size 8, השאלה שלי, מה הסיכון בדבר?
    יש לי מספר בינוני של מינוס 3, ואני די חושש לעשות את הניתוח במידה וזו בעיה לטפל באישונים רחבים.
    אודה לכם אם תוכלו להבהיר את סוגיית האישונים הרחבים והבעייתיות שלהם בניתוחי לייזר.

תודה,
    המשך ערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    אישון רחב - בעיה ללייזר?

הוספת תגובה

• אישון רחב - בעיה ללייזר? - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    11/07/2013

שלום רב,
    הסיכוי לסינוורים והילות בלילה הולך ועולה ככל שהאישון רחב יותר. הסיבה לכך נובעת מכך שקוטר הטיפול קטן יותר מגודל האישון. לכן, בהיקף, היכן שטיפול הלייזר לא הגיע, הקרניים שיחדרו לעין לא יהיו ממוקדות לרשתית ויגרמו לסינוורים והילות. אפשרות להתגבר על מצב זה היא הגדלה של קוטר הטיפול יחד עם שילוב של טיפול הנקרא wave front. חשוב לציין שגם לאחר הגדלת קוטר השיוף יש עדיין אפשרות להילות וסנוורים ועלייך לקחת זאת בחשבון.
    בברכה,
    דר' אליה לוינגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו