PRK ואישונים רחבים

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• PRK ואישונים רחבים
    ירון
    07/11/2013

שלום,
    מספר נתונים לגבי הבדיקות שעברתי ב-2 מכונים.

עין שמאל: 2, 0.75 צילינדר. עין ימין: 1.75, צילינדר 0.5.
    עובי קרנית: במכון אחד 530 ובמכון השני 540 (לא הבדל משמעותי).
    אישונים מורחבים:
    במכון אחד נאמר לי כי אישון אחד הינו 7.8 מ"מ והשני 8.7 מ"מ. היתכן הבדל כזה בין אישונים?
    במכון אחר נאמר לי כי גודל האישונים הינו 7 מ"מ בשניהם.
    2 מכונים סיפקו תוצאות שונות. איך אדע איזו בדיקה יותר אמינה?
    עניין זה קריטי בשבילי במיוחד עקב כך שהתאמת עדשות לא הייתה מוצלחת בשבילי בגלל שראיתי הילות בתנאי חשיכה (הפריעה בנהיגה) ואני יותר ממעוניין למנוע מצב זה לאחר ניתוח (במיוחד שבניגוד לעדשות מצב זה הינו קבוע ולא זמני).

מספר שאלות לגבי PRK:

1) נאמר לי ע"י הרופא שבניתוח מסוג טראנס PRK, עקב כך שהורדת שכבת האפיתל מתבצעת באמצעות לייזר, ההחלמה מהירה יותר. האם עניין זה עדיין לגיטימי כאשר קוטר הטיפול הינו גדול במיוחד? או שגם ניתוח PRK רגיל יספק כבר את אותם התוצאות מבחינת זמן החלמה.
    2) כמה קוטר הטיפול צריך להיות? 8 מ"מ? 9 מ"מ?
    הבנתי גם שיש 2 איזורים בטיפול. transition zone ו ablation zone אם לא טועה. מה ההבדל ביניהם ובהתייחס לקוטר טיפול עבור איזה איזור מתייחסים?
    3) האם באישונים רחבים עדיף ניתוח עם חיתוך קרנית או ללא חיתוך קרנית על מנת למנוע הילות? במיוחד כאשר מדובר בניתוח בתוספת של WF.
    קראתי על כך לא פעם ולא פעמיים במאמרים מסויימים ונטען כי במקרה של אישונים רחבים עדיף PRK וכמו כן בנוסף, תיקון עם WF מתבצע בצורה יותר טובה כאשר מבצעים אותו בPRK כאשר מדובר באישונים רחבים. מעבר לכך קראתי כי בחלק מהנתונים אשר פוסלים ביצוע לאסיק הופיע גם הנתון אישונים רחבים (בנוסף לקרנית דקה, עיניים יבשות במיוחד וכדומה).

כרגע אני בדילמה מאוד גדולה האם לבצע את הניתוח.
    לתשובתכם אודה בנושא,
    תודה רבה לעוזרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    PRK ואישונים רחבים

הוספת תגובה

• PRK ואישונים רחבים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    08/11/2013

שלום רב,

ראשית חשוב לציין שמאחר וקוטר האישונים שלך גדול מהממוצע ואתה סובל מסינוורים והילות עם עדשות ככל הנראה המצב ישאר גם לאחר ניתוח להסרת משקפיים ולא משנה הטכניקה וקוטר הטיפול (אולי בעוצמה פחותה אך ישאר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

ירון
    09/11/2013

אבל ההילות מתקבלות רק בשימוש בעדשות רכות.
    בעדשות קשות, שהיו לי ממש לא נוחות, ראיתי עם הילות ממש מינימליות ועם משקפיים אני רואה מצויין ללא הילות לחלוטין.
    ממה שאני מכיר, המטרה של הניתוח היא להביא לראייה כפי שאני רואה עם משקפיים ועם משקפיים אני רואה מצויין.
    בנוסף פתחת את התשובה עם בראשית. יש שנית שבטעות נמחקה מההודעה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    12/11/2013

שוב שלום,

לכן, עליך לשקול להשאר עם משקפיים וללא הילות לצערי הרב.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    14/11/2013

שלום רב,

כבר עניתי לך על שאלה זו בפורום אחר, אנא חזור לאותו פורום וקרא את תשובתי.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    14/11/2013

שלום רב,

עפ"י התיאור שציינת ככל הנראה מדובר ביובש, אני ממליץ לשקול על משחה או ג'ל לפני השינה ולראות האם יש ירידה בעוצמה ובתדירות של הכאבים בבוקר.
    כמו כן, ממליץ בכל מקרה על תחליפי דמעות במהלך היום, למרות כפי שאת מציינת אינך חשה ביובש, בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו