ניתוח תיקון בעין בודדת וחוסר איזון

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח תיקון בעין בודדת וחוסר איזון
    אסנת
    30/11/2013

לפני 8 שנים עשיתי את ניתוח הלייזר הראשון - לאסיק בימין ולאסק בשמאל, אך במרוצת השנים חזרתי למספרים -3 בשמאל ו -2.5 בימין והחודש ביצעתי ניתוח תיקון. למרות שראייתי בשתי העיניים הדרדרה המנתח התעקש על ביצוע ניתוח בעין ימין בלבד ובשיטת לאסק. הסכמתי מתוך מחשבה שמדובר על תהליך רב שלבי אך הנה, חלף כבר חודש מאז הניתוח הראשון, אני רואה בעין ימין רק לרחוק ובעין שמאל רק לקרוב וכל הזמן מרגישה בחוסר איזון. בנוסף, אני עדיין זקוקה למשקפיים - הן לרחוק והן לקרוב (הופיע רק בעקבות הניתוח).
    האם ייתכן שישאירו אותי כך, מתוך מחשבה שעין אחת תפצה על השניה? האם חוסר האיזון עלול להוביל לפזילה בהמשך? האם ניתוח בשמאל יגזול ממני את יכולת הקריאה לחלוטין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון בעין בודדת וחוסר איזון - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    30/11/2013

שלום רב,

המחשבה בניתוח של עין אחת היא לאפשר ראיה טובה בעין אחת לרחוק ובשניה לקרוב. שיטה זו ניקראת מונוויזן. במידה ושתי העיניים היו מתוקנות לרחוק הדבר היה מכריח אותך להשתמש במשקפיי קריאה מייד לאחר הטיפול. בדרך כלל הדבר לא גורם לפזילה.
    אני מניח שיש להמתין עוד קצת על התיצבות של המספר בעין המנותחת ושיפור באיכות הראיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו