ראיה ירודה והחמרת המצב בעיקבות PRK

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ראיה ירודה והחמרת המצב בעיקבות PRK
    שהם
    27/05/2018

שלום,
    לפני כמה שנים התחלתי לנהוג ושמתי לב שאני מתקשה לראות בלילה. היו לי משקפיים עם מספר גבוה והם תמיד עשו את העבודה טוב עד שהתחלתי לנהוג. זה היה בולט מאוד, במשך היום היה לי קל לנהוג אבל בלילה ממש התקשתי לראות. בנוסף, לפני כשנה עשיתי PRK להסרת משקפיים וכבר אינני נזקק למשקפיים אבל הבעיה הוחמרה, אני מתקשה להתרגל לחושך, רואה הילה סביב אורות, כפילות של אורות, ומסתנוור. בנוסף לכל אלו, לאחר הניתוח אני מתקשה לראות ברור גם באור יום דברים שהייתי רואה ברור בעבר (למשל הציפורניים ברגליים..).
    ואלו הנתונים של הבדיקות: לפני הניתוח היה לי מספר מינוס 8 בעין שמאל ומינוס 7 בעין ימין, צילינדר 1.75 בשתי העיינים, axis 175 בשמאל ו-180 בימין. היום, לאחר הניתוח, יש לי בשתי העיינים 0.75 צילינדר, בימין 135 axis, מספר +0.50 ו-ADD +1, ובעין שמאל מספר+0.75, ADD+1 ו125 axis.

באינטרנט אין הרבה מידע מקצועי בעברית על ההשלכות השליליות שבPRK אבל באנגלית מצאתי מספר ממצאים על רגישות גבוהה לסינוור וירידה בcontrast sensitivitivity אחרי ביצוע PRK. רציתי לדעת מה ניתן לעשות עם כל ההפרעות הנ"ל ובנוסף, אשמח להסבר על המנגנון, איך הPRK גורם לעליה ברמת הרגישות לסינוור ולרידה בcontrast sensitivity.
    וגם, אופטמריסטית אחת אמרה לי ששום ניתוח חוזר לא יוכל לתקן לי את הבעיות והיא הציעה לי לעשות אצלה עדשות מגע שנקראןת onefit ב-9000 ש"ח והבטיחה שזה יסדר לי הכל, אשמח לחוות דעתך גם על זה.
    תודה, וסליחה על האריכות אבל זה ממש חשוב לי😊.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החמרה לאחר prk

ד``ר אליה לוינגר
    29/05/2018

שלום רב,
    ככל הנראה כל השינויים שציינת נובעים משארית המספר או הצילינדר.
    חסרים לי נתונים רבים ולכן אני ממליץ לשוב לרופא המטפל לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו