מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיה ירודה והחמרת המצב בעיקבות PRKשהם27/05/2018
שלום,
לפני כמה שנים התחלתי לנהוג ושמתי לב שאני מתקשה לראות בלילה. היו לי משקפיים עם מספר גבוה והם תמיד עשו את העבודה טוב עד שהתחלתי לנהוג. זה היה בולט מאוד, במשך היום היה לי קל לנהוג אבל בלילה ממש התקשתי לראות. בנוסף, לפני כשנה עשיתי PRK להסרת משקפיים וכבר אינני נזקק למשקפיים אבל הבעיה הוחמרה, אני מתקשה להתרגל לחושך, רואה הילה סביב אורות, כפילות של אורות, ומסתנוור. בנוסף לכל אלו, לאחר הניתוח אני מתקשה לראות ברור גם באור יום דברים שהייתי רואה ברור בעבר (למשל הציפורניים ברגליים..).
ואלו הנתונים של הבדיקות: לפני הניתוח היה לי מספר מינוס 8 בעין שמאל ומינוס 7 בעין ימין, צילינדר 1.75 בשתי העיינים, axis 175 בשמאל ו-180 בימין. היום, לאחר הניתוח, יש לי בשתי העיינים 0.75 צילינדר, בימין 135 axis, מספר +0.50 ו-ADD +1, ובעין שמאל מספר+0.75, ADD+1 ו125 axis.
באינטרנט אין הרבה מידע מקצועי בעברית על ההשלכות השליליות שבPRK אבל באנגלית מצאתי מספר ממצאים על רגישות גבוהה לסינוור וירידה בcontrast sensitivitivity אחרי ביצוע PRK. רציתי לדעת מה ניתן לעשות עם כל ההפרעות הנ"ל ובנוסף, אשמח להסבר על המנגנון, איך הPRK גורם לעליה ברמת הרגישות לסינוור ולרידה בcontrast sensitivity.
וגם, אופטמריסטית אחת אמרה לי ששום ניתוח חוזר לא יוכל לתקן לי את הבעיות והיא הציעה לי לעשות אצלה עדשות מגע שנקראןת onefit ב-9000 ש"ח והבטיחה שזה יסדר לי הכל, אשמח לחוות דעתך גם על זה.
תודה, וסליחה על האריכות אבל זה ממש חשוב לי😊.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה לאחר prk
ד``ר אליה לוינגר29/05/2018שלום רב,
ככל הנראה כל השינויים שציינת נובעים משארית המספר או הצילינדר.
חסרים לי נתונים רבים ולכן אני ממליץ לשוב לרופא המטפל לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)