מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לפני ניתוח לאסקטל06/06/2008
שלום פרופ' קרמר,
הגעתי אלייך לפגישת יעוץ והצעת לי לעבור ניתוח PRK מכייון שיש לי קרנית עבה מהממוצע אבל לא סימטרית. (המספר שלי הוא -4.25 ובעין השניה -4.5 וצילינדר נמוך)
אני מאוד מתלבטת אם לעבור את הניתוח. אין לי שום בעיה להתמודד עם תקופת החלמה ארוכה, עם זה שאני עשויה להישאר עם מספר נמוך, או עם הילות, סינוורים וכו'. אלו סיכונים ששווה לי לקחת.
אבל אני מאוד מפחדת מכך שאסבול מבעיות קשות ונדירות יותר כמו היפרדות רשתית או עכירות קרנית שיסכנו את הראיה שלי.
רציתי לשאול עד כמה סיכונים אלו נפוצים בניתוחי PRK שביצעת? ומהן דרכי ההתמודדות איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008טלי שלום,
הפרדות רשתית אינה ידועה כסיבוך של PRK
גם אני אינני יודע על שום קשר בין השניים.
הפרדות רשתית באנשים עם קוצר ראייה של 2-4 דיאופטר היא נדירה יחסית אך אין קשר לטיפול הלייזר עצמו, היות וזהו ליטוש שטחי ועדין של הקרנית ללא חדירה לעין עצמה. עכירות בקרנית מונעים בניתוח מסוג PRK ע"י טיפול בחומר מסוג MITOMYCIN הידוע כמונע עכירות ודלקת. חומר זה מונע לחלוטין דלקת בקוצר ראייה בדרגה שלך.
בברכה
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)