מי שגולש סקי / לחות נמוכה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מי שגולש סקי / לחות נמוכה
    י. ק.
    22/07/2008

אני שוקל לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. המספר שלי כיום הוא באיזור ה מינוס 8.5 / מינוס 9.75 עם צילינדר. הבנת מחבר שעשה את הניתוח שיכולה להיות בעייה של יובש בעיניים שמתחזקת באקלים עם לחות נמוכה או בגובה מסויים בהרים (למשל באלפים שבאירופה). כיוון שאני עושה סקי פעמיים בשנה רציתי לשאול האם הבעייה קיימת רק לאלה שיש להם יובש בעניים לאחר הניתוח גם בלי קשר ללחות או שהיא רלוונטית לכולם? והאם הבעייה בכלל קיימת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    מי שגולש סקי / לחות נמוכה

הוספת תגובה

• סקי

פרופ' ישראל קרמר
    24/07/2008

שלום רב,
    יובש היא תופעת לוואי די שכיחה לאחר סוג של ניתוח לייזר הכולל חיתוך קליפה בשלב הראשון של הניתוח, בין אם זה ניתוח מסוג לאזיק או אינטראלזיק.
    עבודות מחקר אחרונות הוכיחו כי חיתוך הקליפה בשיטת האינרטראלזיק, כלומר חיתוך הקליפה עם לייזר ולא עם סכין, קשור בשכיחות נמוכה יותר של יובש בהשוואה לחיתוך הסכין בשיטת הלאזיק. דרך אגב, המכון שלנו, "עיניים", הוא המכון היחידי עד היום שיש לו טכנולוגיה יחודית זו הנקראת אינטראלזיק.
    באופן כללי, אדם הסובל מיובש, יסבול יותר מיובש בסביבה עם לחות נמוכה .
    בזמן שעושים סקי, כדאי להרכיב משקפי סקי אוטמות השומרות על העיניים בתנאי לחות ואז מרגישים את היובש הרבה פחות.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו