מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח נוסףמיטל03/07/2007
שלום רב,
לפני כחמש שנים עברתי ניתוח בשיטת לאסיק אצל פרופ' קרמר ב"עיניים" , בעיקרון אמור להיות ביטוח לכל החיים , משמע שאם המספר עולה מנתחים שוב ללא עלות נוספת.כיום אני בת 30 וילדתי (לידה ראשונה) לפני שנה וחודש. לאחרונה אני רואה מטושטש לרחוק ולפעמים יש תחושה של ערפל בראות.פניתי לרופא עיניים לבדוק האם אכן עלה המספר ורק בעין ימין עלה שוב לשלושת רבעי מספר. עלי לציין שהרכבתי משקפיים מגיל שנה וחצי ולניתוח הגעתי עם מספר 7 וצילנדר אחד. מהניתוח יצאתי ללא צורך במשקפיים ועם חצי צילנדר.
פרופ' קרמר אמר "שגירד" מקסימום מהקרנית ואם יגדל לי המספר בעתיד אני אהיה ממש גבולית לניתוח נוסף.
מה דעתך? האם אני יכולה לנתח את עין ימין שוב?
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון
ד''ר דוד לנדאו04/07/2007שלום רב,
האפשרות של ניתוח תיקון תלויה קודם כל בעובי הקרנית השארי,
עובי קרנית שארי דק יכול להביא למצב של עיוות הקרנית keratoectasia.
אין אנו יודעים היום בוודאות מה העובי המינימלי שניתן להשאיר בקרנית נתונה אך לפי הניסיון הקיים היום העובי המינימלי מתחת לכיפת הקרנית הוא 250 מיקרון.
מבחינת רופאי העיניים ניתוח להסרת משקפיים נחשב מוצלח אם למנותח יש ראיה תיפקודית ללא משקפיים לאחר הניתוח. אין אפשרות להבטיח לכולם ראיה אופטימלית של 6/6.
כאשר אני דן עם מטופל לגבי ניתוח תיקון, אני שוקל איתו את עובי הקרנית השארי, האם הראיה הקיימת תפקודית ומה הסיכון לעיוות של הקרנית לאחר ניתוח תיקון.
כדאי לתקן אם עובי קרנית שארי לאחר ניתוח התיקון יהיה מעל 250 מיקרון, הראיה בעין המועמדת לניתוח אינה מגיעה לראיה תפקודית והסיכון לעיוות של הקרנית לאחר ניתוח התיקון בתחום המקובל.
אם יש חשש - כדאי אולי להמנע מניתוח.
קיימת אפשרות לבצע ניתוח תיקון על גבי כיפת הקרנית בשיטת ה- PRK אך גם החלטה זו תלויה בעובי הכיפה ונתונים נוספים.
לסיכום: אם הראיה בעין ימין שלך כבר יציבה (אין שינויים נוספים), אין לך ראיה תפקודית בעין זו (חדות ראיה של 6/12 ללא תיקון) וקיים עובי קרנית שארי מספיק ניתן לשקול ניתוח תיקון. אם לא אולי כדאי להישאר עם המספר הקטן. בכל זאת הוא שיפור משמעותי מהמספר המקורי.
הייתי ממליץ לך לחזור לרופא המנתח שלך ולדון איתו בכנות בסיכויים ובסיכונים של ניתוח תיקון ולהחליט בהתאם.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)