עדשות מגע

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• עדשות מגע
    עידן
    29/09/2008

שלום, לפני 5 ימים עברתי PRK. יש לציין שהכאבים הפסיקו לחלוטין ומיום ליום אני רואה יותר ויותר טוב. חיפשתי את התשובות בכל ההיסטוריה של הפורום אבל לצערי השאלות טרם נשאלו :) ברשותך: 1. מה הם סוג עדשות המגע שבהם נוהגים המנתחים להשתמש כ"תחבושת" לשכבת באומן עד שהאפיתל מתחדש? (קיבלתי עדשה רזרבה מסוג Focus Dailies -0.5, מה שגורם לי להניח שזו אותו הסוג שיש לי כרגע בעיניים.) 2. מה ההגיון להשתמש בעדשות מסוג Dailies ולא שבועיות/חודשיות/יום ולילה? 3. מה ההגיון להשתמש בעדשות בעלות מספר מינוס חצי ולא אפס? אני מבין שחצי מספר זה זניח, אבל עדין לצורך ההבנה. 4. קראתי שהעדשה גורמת לאפיתל לגדול בצורה "bumpy", ורק לאחר הורדת העדשה, האפיתל מתחיל לקבל צורה בזכות העפעף שמשייף אותו. אם כך, העדשה היא מין trade off בין נוחות לקצב החלמה. האם לא הגיוני יותר להוריד את העדשה כעת, אחרי 5 ימים, ולא לחכות את ה8 ימים עד הפגישה עם המנתח שאמור להוריד אותן? בכל האתרים שמצאתי מדובר על הורדת העדשה אחרי 3-5 ימים, האם 8 ימים זה לא יותר מדי, ועוד עם עדשות "יומיות"? תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות כתחבושת

ד''ר נדב בלפר
    03/10/2008

שלום עידן
    עדשות המגע בהקשר הזה משמשות כתחבושת בלבד. הן מפרידות בי האפיתל המחלים של הקרנית לבין פנים העפעף ובכך מקטינות את הכאב ומאפשרות ריפוי מהיר ואחיד יותר. אין להן משמעות אופטית ולכן לא כל כך חשוב המספר שלהן. עם מינוס קטן ניתן להסתדר יותר מאשר פלוס קטן.
    נהוג לשימן 3-8 ימים... תלוי היכן ומתי. פעל לפי המלצות המנתח שלך.
    שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו