שאלות לפני ניתוח

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלות לפני ניתוח
    יקיר
    14/07/2007

שלום ד"ר לנדאו,
    עברתי בדיקת התאמה אצלך בשבוע שעבר, ואני עדיין מתלבט בקשר לניתוח. הקרנית שלי נמצאה דקה (460) ומתאימה לשיטת ה LASEK ללא אפשרות תיקון. האם המשמעות היא שבכל בעיה שעלולה להיווצר (זיהומים, עיוותים של הקנית וכיו"ב) אין אפשרות לניתוח חוזר? אני מבין שלא יהיה ניתן להעמיק את חיתוך הקרנית, אך האם תיקונים רוחביים אפשריים?
    בנוסף, הייתי שמח לשמוע שוב את ההסבר על נחיצות הזיאופטיק. האם מתבקש בשל צילנדרים גבוהים שיש לי בשני העיניים (בסביבות 1.5 - 1.75)?
    מקווה שזה מקובל שאני פונה אליך דרך פורום זה.
    בברכה,
    רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לפני ניתוח

הוספת תגובה

• שיקולים בבחירה של ליטוש מותאם אישית

ד''ר דוד לנדאו
    14/07/2007

רן שלום,

מסיבות של חיסיון רפואי לא אדון במקרה הספציפי שלך בפורום ציבורי.

ברמת העיקרון:
    1. כאשר מסירים בניתוח לייזר להסרת משקפיים את כל כמות הרקמה המותרת מהקרנית, המשמעות שעובי הקרנית השארי הוא המינימום הדרוש לשמירה על יציבות הקרנית. הסרה של רקמה נוספת תשאיר עובי הקרנית ההשארי דק מהמקובל דבר המגדיל באופן משמעותי את הסיכון לעיוות של הקרנית (אקטזיה Keratoectasia). מסיבה זו אין מבצעים תיקונים מכיוון שכל תיקון משמעותו הסרת רקמה נוספת. אנני מכיר את המושג "תיקון רחבי".
    2. שיטת הליטוש המותאם אישית = Coustom Ablation (השמות המסחריים הנפוצים בשוק הם -
    Zyoptix, CoustomView ואחרים....) מאפשרת להסיר פחות רקמה מהקרנית בזמן ליטוש הלייזר, מאפשרת דיוק רב יותר במקרה של צילינדר גבוה ובכ-40 אחוז חדות הראיה הסופית טובה יותר מאשר אילו בוצע הניתוח בשיטת הליטוש הסטנדרטית.
    במקרים של קרניות דקות, צילינדר גבוה, ואישונים רחבים בתאורה נמוכה אני מאמין ששיטת הליטוש המותאם אישית תתן ערך מוסף גבוה יותר ושווה את תוספת התשלום.

מקווה שהבהרתי עצמי היטב

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו