ניתוח PTK ולייזר להסרת משקפיים

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח PTK ולייזר להסרת משקפיים
    אלי
    29/12/2008

שלום יש לי אירוזיה בקרנית העין שמאל במשך שנה מלאה. תחילה טופלתי במשחה ובטיפות. בשלב מאוחר שהמצב החמיר וסבלתי מכאבים חדים בהשכמה, נאלצתי לעבור גרד בעין במאצעות תכשיר חד להסיר את האזור הפגום של האיפתל. הטיפול לא עזר לי. היום אני למעלה מ-5 חודשים עם עדשת מגע קבועה (מחליף כל חודש) ואני מטפטף טיפות יומיות נגד יובש, אנטיביוטיקה וסטרואיד. הרופא המליץ לי בלית ברירה לעבור את הניתוח PTK לייזר רפואי שהינו הטיפול שירפא אותי. 1. במה כרוך הניתוח הזה? מהם ההשלכות של ניתוח כזה? 2. כמה זמן אצטרך להחלים? 3. מהם הסיכונים לניתוח כזה? 4. האם ניתן בו זמנית לבצע כבר לייזר להסרת המשקפיים בעין הפגועה? יש לי משקפיים בשני העיניים מינוס 8 בשתי העיניים. אין לי צילינדר. תודה על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח PTK ולייזר להסרת משקפיים

פרופ' ישראל קרמר
    30/12/2008

אלי שלום רב,
    1. ניתוח ליטוש לייזר של פצע בקרנית מסוג PTK הינו טיפול פשוט וקצר יחסית הכולל ליטוש לייזר מאוד שיטחי של שטח פני הקרנית ושל איזור הפצע.
    2. ההחלמה לאחר ניתוח זה היא כ10-7 ימים, כאשר בתקופה זו הולכים עם עדשת מגע רפואית ("עדשת תחבושת") המקלה על ריפוי הליטוש והפצע השטחי בקרנית המטופלת.
    3. אין הלכה למעשה סיכונים בעלי משמעות בניתוח זה, בטח בהשוואה למצב שבו הנך נמצא עם עדשה רפואית טפצע שאינו מתרפא כראוי מתחת לעדשה- מצב בו קיים סיכון של זיהום.
    4.כן, ניתן בו זמנית לבצע ביטול של מספר המשקפיים, במידה והמשקפיים מייצגות תיקון של קוצר איה (-) ולא רוחק ראייה.
    ראה מאמר שלי שפורסם ב British Jornal of ophtalmology לפני כ 8-10 שנים, על שילוב של שני הטיפולים הנ"ל PRK+PTK בבעיית קרנית זו.
    אני מציע שתבוא לבדיקה במרפאתנו בהקדם,
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו