הסרה ב epi-k לצורכי שירות צבאי.

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הסרה ב epi-k לצורכי שירות צבאי.
    אקסל
    03/02/2009

שלום. אני מתכנן קריירה צבאית ביחידות עילית וקומנדו. עקב בעיות הראיה שלי והצורך לשימוש במשקפיים לא אוכל לשרת בארץ ביחידת מובחרת כגון השייטת 13 או סיירת מטכ"ל. המדיניות של הצבא על ניתוחי לייזר היא חדה וחלקה: פסילה. מאוד יעזור לי לדעת אם ניתוח שכזה יוכל לעזור לי בעניין. האם צה"ל שולל אפשרות זו לשיפור/תיקון הראיה? או שאתם בכלל לא מעודכנים בדעת הצבא על השיטה הזו? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרה ב epi-k לצורכי שירות צבאי.

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    04/02/2009

שלום רב, לידיעתך שיטת ה EPI-K כפי שאתה מכנה אותה נקראת למעשה EPILASIK היא שיטה שדומה בדיוק לשיטת הלאסק LASEK או PRK כלומר ליטוש לייזר של שטח פני הקרנית ללא שלב מקדים של חיתוך קליפה. הפעולה שבמתבצעת היא קילוף שכבת האפיטל בעזרת סכין כהה שמגרדת את השכבה הזו לפני ליטוש הלייזר. בשיטת ה PRK מגרדים את שכבת האפיטל בעזרת מכשיר מיוחד תחת טיפות הרדמה ובשיטת הלאסק מקלפים את שיטת האפיתל בעזרת האלכוהול. בשלושת השיטות האלו שה דומות אחת לשניה, ההחלמה הראייתית היא איטית והדרגתית. שיטת ה EPI-K איננה ייחודית בהשוואה ל PRK או LASEK ולא ידוע לי על מכון שמבצע שיטה זו בארץ.
    אם כך עליך לבדוק מהי ההתייחסות של גורמי הצבא לגבי PRK או LASEK. ברר עם ענף הרפואה לפי ניתוחים אלו. אינני רואה שום סיבה מדוע לא תוכל להתקבל ליחידות מובחרות אלו במידה ותוצאת הניתוח תהיה טובה מאד. יש להמתין 3 חודשים לגיוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסור. עזרת לי.

אקסל
    04/02/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

חולה
    04/02/2009

האם לפונה אין שם? מדוע הרופא אינו קורא לפונה בשמו? מדוע אין הרופא מפנה את הפונה לראש מינהל גיוס בצה"ל אל"מ רוגובסקי או לקצין רפואה ראשי תא"ל אש?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זה פורום אנונימי אזרחי

ד''ר נדב בלפר
    06/02/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו