מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההבדל בין ניתוח PRK לאינטרלסיקרויטל16/02/2009
אני בעלת מספר גבוה (מינוס) עם צילינדר קל. עברתי אבחון בשתי המרפאות הטובות בארץ ע"י מנהלי המרפאות, וקיבלתי בשני המקומות המלצות שונות. באחת - המלצה לניתוח PRK כולל זיאופטיק - כיוון שיש לי קרנית דקה ביחס למספר ואישונים גדולים יחסית. ניתוח בנפרד לכל עין. בשנייה-אינטרלסיק כולל Wave Front. ניתוח של שתי העיניים ביחד. אני מודעת לכך שתהליך ההחלמה ב- PRK הוא איטי, כל שכן שמדובר בכל עין בנפרד=> תהליך ההחלמה מתארך אף יותר. כמו גם - שב-PRK לא רואים מייד טוב לעומת האינטרלסיק. אולם בטווח הארוך - איזה מבין הניתוחים הוא הבטוח יותר, ויש בו פחות סיכונים. אני לא עוסקת בספורט אתגרי, אולם האם ניתוח האינטרלאסיק ימנע ממני בעתיד לעסוק בפעילות אתגרית (צלילה, צניחה חופשית וכדומה)? האם יש סכנה בניתוח האינטרלסיק של היפרדות הקרנית או משהו דומה? כמו כן האם יש הבדל בין ה-זיאופטיק ל-וויבפרונט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר24/02/2009רויטל שלום רב, הייתי מאד רוצה לדעת מהי דרגת קוצר הראייה והצילינדר. אם את אומרת שקוצר הראייה שלך הוא גבוה, עליך לדעת שההחלמה לאחר PRK בקוצר ראייה גבוה היא אטית מאד ודורשת טיפול ממושך בטיפות סטרואידים שבעזרתן אנו מנסים למנוע תגובה של הרקמה המלוטשת בעומק ניכר בהתאם לדרגת קוצר הראייה. ככל שקוצר הראייה גבוה יותר, הליטוש עמוק יותר ואז תגובת הרקמה יכולה להיות חזקה יותר. פירוש הדבר עלולה להתפתח עכירות או צלקת.אמנם ניתן למנוע התפתחות של עכירות בקרנית בעזרת חומר הנקרא מיטומיצין שאותו מניחים לאחר הטיפול בכל מקרה של PRK בקוצר ראייה בינוני עד גבוה אך הוא לא מונע ב 100% התפתחות צלקת .
לעומת זאת, בניתוח האינטרלסיק ליטוש הלייזר העמוק מתבצע מתחת לקליפה המיוצרת על ידי הלייזר ולכן תגובת הרקמה היא אפסית. ולכן אין התפתחות של עכירות הצלקת.
לגבי מקרים של קוצר ראייה גבוה, לא ניתן להשאיר רזרבה של רקמת קרנית מתחת לקליפה לאחר ניתוח מסוג לאסיק, ולכן הומלץ לך על ניתוח מסוג PRK היות והסכין אשר חותך את הקליפה בניתוח הלאסיק בדר"כ חותך קליפה עבה הרבה יותר בהשוואה לקליפה המיוצרת על ידי הלייזר האינטרלייזר. ולכן ניתן לעשות ניתוח מסוג אינטרלזיק במקרים של קוצר ראייה גבוה בנוכחות קרנית דקה כמו שלך. זו הסיבה שהמליצו לך על אינטרלסיק במכון שלנו.
לגבי שאלתך בנושא ספורט אתגרי לאחר ניתוח אינטרלזיק, עליך לדעת שניתן לבצע כל ספורט שהוא לאחר חודש ימים, פרט לסוג ספורט הקשור בחבלות בעיניים כגון קרב מגע, אגרוף וכדומה. אין בעיה עם צלילה או טיסה או כל פעילות אחרת שאיננה מערבת חבלות ישירות לעין לאחר חודש מהניתוח.
לגבי ההבדלים בין שיטת ליטוש קוצר הראייה, הרי הוויבפרונט הקיים במכון שלנו אשר נקרא CV, יש בו טכנולוגיה מתוחכמת המסוגלת לעקוב אחרי התנועות הסיבוביות של העין ואחרי המרכוז הגאומטרי של האישון. לעומת זאת, בשיטת הליטוש מסוג זיאופטיקס פונקציות אלו אינן קיימות למיטב ידיעתי. בהצלחה, פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)