מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- monovision ועוד,גילי24/03/2009
שלום וברכה אני בת 44 יש לי קוצר ראייה - מינוס 5 בשתי העיניים מספר קבוע כ-15 שנה. בבדיקות שעשיתי בכוונה לעשות ניתוח להסרת משקפיים גילו אצלי התחלה או סימנים מוקדמים לבעיית קריאה מקרוב. (שכרגע איני מרגישה בבעייה אבל הפנמתי שכך יהיה...). נאמר לי שהקרנית שלי עבה. קיבלתי 2 חוות דעת מ2 מומחים שונים ואני בבעייה: מומחה אחד המליץ לי בחום לעבור את הניתוח (lasek+c.v) + בשיטת המונוויזיון. ואמר שלאחר הסתגלות קצרה יפתור לי את בעיית הקריאה מקרוב במטרה לפחות ל10 שנים הקרובות. אח"כ אולי יגדל לי קצת המספר לקריאה מקרוב. וגם את זה ניתן יהיה לתקן. מומחה שני המליץ לי לעבור את הניתוח בעיין אחת PRK ואת העיין השנייה לנתח בשיטת הLASIK וכן הוא אמר לי שאת הCV אני לא חייבת לעשות , זה אולי משפר קצת , אז כמובן שארצה. לגבי שיטת הmonovision היה נראה שהוא לא חסיד של השיטה, הוא התלבט, אמר שמאחר ובמסגרת עבודתי אני מול מחשב וקבצי קריאה לא נראה לו כדאי הדבר. כדאי שאתרגל שיהיו לי משקפי קריאה. התעקשתי שאני ממש רוצה המונוויזיון - והוא סיפק לי אפשרות לעשות כך, עם אפשרות הסתגלות לשנה. בתוך התקופה הזו יסכים לתקן לי לראייה מרחוק שתי העינים ללא התחייבות כספית מצידי במידה ולא הסתגלתי. כמובן שהוא הדגיש שזהו תהליך ניתוחי נוסף. שתי שאלותי הן: בנוגע לPRK ול LASIK - שני מומחים עם שתי דעות שונות למרות הבדיקות שערכתי. כיצד זה קורה ובמה כדאי לי לבחור? בנוגע לMONOVISION - אבקש לדעת את דעתך בנושא. האם לבחור בשיטה? אני מאד אודה לתשובה מפורטת כי אני בהתלבטות קשה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שלישית
דר' בלפר26/03/2009שלום גילי
בקצרה... שניהם צודקים
ולמה להאמין לרופא שלישי שאפילו לא בדק אותך. יש יותר מגישה ניתוחית ואישית אחת (אפילו יותר משלוש) וכל רופא עם נסיונו והעדפותיו. אין סתירה בסיסית בין האופציות.
שיקלי היתרונות והחסרונות של כל שיטה (כולל מקום הניתוח, הקשר שלך עם הרופא וכו') והחליטי...
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)