מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסיק או PRKמיטל06/05/2009
שלום,
אני בת 32 ומעוניינת לבצע ניתוח להסרת משקפיים. לאחרונה נבדקתי בשתי מכונים שונים, באחת הציעו לי לבצע ניתוח רק בעין ימין בשיטת לאסיק, בשניה הציעו לי לבצע ניתוח בשתי העיניים בשיטת PRK .
בעין ימין המספר שלי 0.5 עם צילנדר -1.25 , בעין שמאל אין לי מספר כלל, עם צילנדר זהה (-1.25).
רציתי לדעת, איזה ניתוח מומלץ במקרה זה? האם יש יתרון לנתח רק עין אחת או שעדיף לנתח את שתיהן בו זמנית?
איזו שיטה עדיפה במקרה שלי ומדוע השוני בשתי ההבחנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי האפשרויות קבילות
ד''ר נדב בלפר06/05/2009שלום מיטל
זה תלוי בצפיות שלך... בעוד ממצאים בבדיקה ... ב"העדפות" של המנתח במקום
גם לעיתים יכול להיות, שלאר הסבר ודיון תחליטו יחד לא לנתח כלל בזמן נתון זה.
סהכ לרוב האופציות יש תוצאות סופיות דומות וברות השוואה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלזיק או PRK - המשך
מיטל06/05/2009ד"ר נדב שלום ותודה רבה על התגובה,
אני מאוד מוטרדת משני הממצאים שקיבלתי וההתלבטות רבה. האם יש ייתרון בלנתח עין אחת בלבד עפ"נ ניתוח של שתי העיניים?
לאופציות אותן התוצאות בהקשר לניתוחים שהוצעו לי או באופן כללי ?
לפי מה שראיתי עד עתה בפורום, בניתוח ה PRK תופעות שונות כגון סינוור בלילה גם לאחר תק' ארוכה , יובש בעיניים וכד' , שלא הועלו בניתוח הלאסיק - האם זה כיוון שהם לא מאפיינות את שיטת הלאסיק?
אנא עזור לי בעניין כי אני מאוד מבולבלת מחד ומאוד מעוניינת להסיר את המשקפיים מאידך.
שוב תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנמשיך
ד''ר נדב בלפר07/05/2009מיטל
ניתוח של עין אחת יותר זול (כמובן) ולא מסכן כלל את העין שלא נותחה. היא תראה כמו היום ללא תיקון
אם המספר קטן יחסית והראיה תיפקודית - זו החלטה הגיונית וסבירה
גם בלאסיק ייתכנו הילות בלילה (בעיקר בשלב ההחלמה) וגם יובש לזמן ממושך... אולי לא ניתקלת בפורום . סהכ זה לרוב חולף
אני חושב ששווה ללבן שאלות מסוג זה על בסיס נתונים שלך אישיים - לאחר בדיקת התאמה עם המנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובות...
מיטל07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)