מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטראלאסיקאורח12/05/2009
ראיתי סרטון של ד"ר לוניגר שאיפשר לצוות צילום לצלם ניתוח שהוא מבצע, זה בקישור הבא:
האם כך מתבצע ניתוח אינטראלאסיק או שמדגימים שם ניתוח אחר.
אני מאוד לחוצה מהניתוח,
ראיתי בסרטון שיש דברים כאלה שנראים כמו מתלים שפותחים את העין - האם זה כואב? מרגישים את זה? בדר"כ אם לא ממצמצים העין שורפת- האם אני אמורה להרגיש את זה בניתוח או אחריו?
דבר נוסף שמראים שם זה מין גירוד של משהו בעין או שזה ליטוש... לא יודעת בדיוק מה זה.
האם מרגישים את זה? זה נראה לי נורא מפחיד.
האם הטיפות ששמים בעין לפני הניתוח באמת גורמות לכך שלא ארגיש את מה שעושים לי בעין?
אני אמורה לקבוע ניתוח אינטראלאסיק בקרוב... ואני חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינרטאלאזיק
פרופ' ישראל קרמר12/05/2009אכן הניתוח שראית נקרא אינטאלאזיק ובו מקלפים קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח, ע"י לייזר מתוכחם, בשלב השני מבצעים ליטוש ע"י לייזר אחר במיטת הקליפה (שיוף לייזר), אח"כ מחזירים את הקליפה למקומה.
בשלב הראשון של חיתוך הקליפה מרגישים לחץ קל על גלגל העין במשך מספר שניות. הטיפול של האילחוש ששמים מקטינות באופן כללי את התחושה בזמן מהלך הניתוח. אין מה לחשוש!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפרטים על אינטרה לאסיק
אורנית13/05/2009אחותי מתלבטת אם לעבור את הניתוח בשיטה זו או לבחון שיטה אחרת במקום אחר.
אני מעוניינת לדעת מס' פרטים (לה אין אינטרנט ולא ממש משתפים פעולה איתה אצלכם במזכירות)
מה אחוז האנשים שמגיעים למרפאה שלכם לא מתאימים כלל לניתוחי לייזר?
כמה שנים מבצעים את הניתוח בשיטה זו בעולם ובמרפאת עיניים בפרט?
כמה אחוז מהאנשים שמגיעים לבדיקות התאמה מתאימים ובוחרים להיות מנותחים בשיטה זו?
כמה אחוזי הצלחה יש?
הבנתי שהניתוח חדש יחסית ולא יודעים את ההשלכות העתידיות שלו, מצד שני הבנתי שההבדל בינו לבין הלאסיק הוא השלב הראשון בו פותחים את החלון הטיפולי. אז נראה כי אחוזי ההצלחה והשלכות לטווח הארוך אמורים להיות דומים.
אם כן, מה ההשלכות של ניתוח הלאסיק לטווח הארוך? וכמה אחוזי הצלחה יש לו?
אני מופתעת שכשלקוח מגיע למרפאה ורוצה לדעת נתונים אלו, לפני שהוא מחליט על מרפאה בה הוא יבצע בסוף את הניתוח, לא נותנים לו אותם. אני מעדיפה להיות בטוחה ב100% שבחרתי את הניתוח והמרפאה הנכונה עבורי.
יש סיבה שזה חסוי? לא אמורה להיות סיבה להסתיר נתונים אלו מהלקוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמה לא עונים לי?
linor17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסליחה. טעות
linor17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלפרופסור קרמר
אורנית18/05/2009ראיתי שעוד לא ענו לשאלותיי
האם תוכל לענות לי בבקשה? זה חשוב לי לדעת על מנת שנוכל לבחור איפה לעשות את הניתוח ובאיזה שיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה על אינטרה לאסיק
פרופ' ישראל קרמר31/05/2009אורנית שלום רב,
1. אחוז הלא מתאימים הוא קטן יחסית, בערך 10%. אין סטטיסטיקה מדוייקת.
2. מבצעים ניתוח האינטראלאזיק מזה כ5 שנים בארץ וכ8 שנים בארה"ב.
3. בערך 70% מהנבדקים מתאימים לניתוח מסוג אינטרהלאזיק. לגבי בוחרים בשיטה זו הרוב בוחרים בשיטה זו כשניתן לבצעה.
4. אחוזי ההצלחה תלויים במספר המשקפיים, בדרגת הצילינדר, בנתוני הקרנית ובגיל ולכן אין לי תשובה מדוייקת.
5. ניתוח האינטרה לאזיק הרבה יותר בטוח מניתוח הלאזיק וקילוף הקליפה ע"י האינטרה לייזר הוא יותר מדוייק, יותר מותאם למבנה הקרנית והרבה יותר בטוח מאשר חיתוך הסכין בניתוח הלאזיק, גם בזמן הניתוח וגם בטווח הארוך.
מידע זה גלוי לכל ותמיד כדאי לחשוב היטב לפני שמחליטים על ניתוח מסוג זה.
אגב, חסרים הנתונים לגביך, כך שלא אוכל לתת לך תשובות מדוייקות לגבי סוג ניתוח זה או אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנתונים
אורנית01/06/2009תודה על ההתייחסות.
אחותי בת 25
יש לה בעין ימין מס 3.25 ובשמאל 2.75 בלי צילינדר
אמרו לה לבחור או PRK או אינטראלאסיק.
והיא רוצה את האינטראלאסיק כי אמרו לה שיש לו החלמה מהירה יותר ואין בעיות של טשטוש וכאלה כך שהיא תוכל לעבוד ולנהוג כרגיל אחרי יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמה אף אחד לא עונה
אורנית25/05/2009אני אשמח לקבל תשובה גם מרופאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)