מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר PRKגילה21/09/2009
שלום וברכה, עברתי ניתוח PRK לפני כחמישה חדשים. ללא משקפיים לא ראיתי מרחוק (מינוס 5בשתי העיניים) אבל מקרוב ראיתי טוב גם ללא המשקפיים. נאמר לי שבגילי - אחרי גיל 40 יתכן ולא אוכל לראות טוב מקרוב לאחר הניתוח. נאמר לי שיורידו לי רבע מספר בעיין ימין (שאצלי היא הפחות דומיננטית) וזה יכול אולי לסדר את בעיית הקריאה.
בפועל - לאחר בדיקה נאמר לי שאני רואה 6/6 מרחוק בשתי העיניים.
שאלתי היא:
עין ימין - אינה רואה מקרוב וזה הולך ומתדרדר. (בעין שמאל אני רואה טוב מקרוב ומרחוק)
בקשר לעין ימין - זה תמוהה כי הרבע מספר פחות מרחוק היה צריך לגרום לעין דווקא לראות יותר טוב מקרוב?
בעין ימין אני לא רואה טוב גם אם אני מרחיקה את הדף עד שנגמרת לי היד ואפילו במחשב זה לא הכי אופטימלי, אינני רואה טוב מקרוב ועד למעלה מרוחק של חצי מטר.
הדבר מפריע לי ממש לתפקוד היום יומי כשאני מסתכלת בשתי העיניים ולא רק לקריאה ממוקדת בלבד (שלצורך כך נניח וארכיב משקפי קריאה). אני מרגישה את העיין גם כשאני מתפקדת תפקוד רגיל, היא מציקה לי וגורמת לי לראות לפעמים מרוח . הכוונה שהעיין "משתלטת" על שתי העיניים בתפקוד היומיומי (מקווה שהצלחתי להסביר נכון)
האם זה טבעי או האם יש מקום לתיקון? הייתי רוצה לבקש את דעתכם המקצועית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK
איריס21/09/2009גילה היי.
רציתי להבין האם עברת ניתוח מונוויז'ן? כלומר שעין אחת מתוקנת מקסמילית והשניה חלקית כדי שתהיה לקריאה?
אודה על תשובתך כי גם אני מעל 40 ושוקלת ניתוח להסרת משקפים בשיטה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחוות דעת מקצועית - רק לאחר ....
ד''ר נדב בלפר24/09/2009...בדיקה מקצועית
יש להניח שאת זקוקה למשקפי קריאה מוקדם מהצפוי - והכוונה לא רק לקריאה אלא לכל דבר שאת צריכה לראות במרחק קרוב.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)