אחרי ניתוח ASA, מה עכשיו?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• אחרי ניתוח ASA, מה עכשיו?
    ניר
    05/10/2009

עברתי ניתוח ASA לפני קצת פחות משבוע, הראייה ברוך השם מתחילה לחזור למרות שעדיין אין חדות מלאה. כמה שאלות:

1. בהתחשב בעובדה שעברתי ניתוח עם מספר נמוך יחסית (2 ורבע) מתי בערך אמורה לחזור אליי חדות הראיה המיטבית?

2. האם אחרי הסרת העדשות הטיפוליות הראייה צריכה להשתפר ולהתחדד יותר? או שמא בימים הראשונים דווקא ההפך?

3. ישמע קצת מוזר אבל... איך מבטיחים שבאמת הראיה תשאר תקינה לכל החיים? האם אימוץ יתר של העיניים (קריאת כתב קטן / קריאה בחושך) יכולה להגדיל את הסיכוי להרכבת משקפיים בעתיד או שאין קשר בין הדברים?

4. כמה טיפולים/בדיקות נוספות אחרי הניתוח יש צורך לעבור? פעם בחודש? יותר? או תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי ניתוח ASA, מה עכשיו?

הוספת תגובה

• סבלנות

ד''ר נדב בלפר
    05/10/2009

1 ללא קשר למספר ההתחלתי - הראיה יכולה להתייצב גם לאחר חודש
    2 לא ... דווקא אז הריפוי מגיע למרכז והאיזור קצת פחות מאורגן והראיה קצת מיטשטשת
    3 אין כל דרך מוכרת לשם כך. לא לאחר ניתוח ולא במקרה שלא עברת ניתוח
    4 תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת

ניר
    05/10/2009

בעצם... כמה שאלות קטנות, אם יורשה לי :)

1. האם אחרי הורדת העדשות אפשר לשטוף פנים ולחפוף את הראש כרגיל? עד מתי למעשה העין נשארת "פגיעה" למים או כל דבר אחר?

2. יכול להיות מצב שיחזרו הכאבים במהלך התקופה הקרובה או שהימים הללו כבר עברו חלפו?

3. באיזה שלב מומלץ לחזור לפעילות שגרתית? מחשב (לא נחשבת העובדה שאני יושב על המחשב בזה הרגע, זה רק כדי לשאול את השאלות...), קריאה?

4. למה בעצם משמשות הטיפות שהתבקשתי לקחת?

5. כשהורידו לי את העדשות גילו סיב של בגד באחת העיניים והרופא השתמש באיזושהי סכין רפואית שכזו כדי להוציא אותו (כולל הרדמה עם טיפות). ובכן, אני מניח שהוא יודע מה הוא עושה, אבל העין הזו מציקה לי קצת יותר מהעין השניה (דקירות קלות כאלה) - האם יש לכך קשר? והאם זה עלול להיות מסוכן?

תודה רבה רבה :)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

ד''ר נדב בלפר
    05/10/2009

1 לפי הנחיות המנתח. הכי חשוב להימנע משיפשוף העין
    2 כן - בעיקר אם משפשפים חזק או יובש קיצוני
    3 שבוע פלוס - בהדרגה
    4 אילו טיפות? לרוב נותנים אנטיביוטיקה נגד זיהום וסטרואידים להפחתת דלקת +- טיפות ליובש
    5 לא ברור לי מה בדיוק קרה -אבל כמו שאמרת - סמוך עליו.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ...

ניר
    05/10/2009

הטיפות - ZYMAR, STERODEX ו- REFRESH.

כמה זמן כדאי ומומלץ להמנע משפשוף העין? (כמובן שכמה שיותר, אבל... :) )

תודה.

ואגב, הערה קטנה, עיינתי לא מעט בפורום הזה, ואני חושב שהשירות שניתן פה הוא די מדהים וכלל לא טריויאלי, אז ישר כוח לכל העוסקים במלאכה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אממממממממממממממממממ

ד''ר נדב בלפר
    06/10/2009

ZYMAR, אנטיביוטיקה
    STERODEX סטרואיד
    REFRESH. תחליפי דמע

לפחות חודש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי אני נודניק...

ניר
    06/10/2009

תודה רבה, ו- שאלה אחרונה בהחלט.

עברתי ניתוח לפני שישה ימים (רביעי שעבר) ומה- ZYMAR נשאר לי ממש מעט (מינון של 4 פעמים ביום), התבקשתי להמשיך עם הטיפות עוד יום-יומיים וכבר הורידו לי את העדשות הטיפוליות.

האם להמשיך באותון המינון עד שיגמרו הטיפות או להוריד מהמינון על מנת שיספיקו גם למחר? או במקרה הקיצוני - ללכת לקנות בקבוקון נוסף בשביל המעט שעוד צריך?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי

ד''ר נדב בלפר
    06/10/2009

אך זה ממש תלוי במטפל שלך. אני הייתי ממשיך ואף קונה עוד ליומיומיים
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין טופל

ניר
    07/10/2009

תודה רבה.

שא ברכה ד"ר בלפר!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה לשאלה האחרונה מאוד בעייתית.

סתיו
    27/06/2010

אם יש לך חשש שיש בעיה עדיף שתלך לבדוק אצל רופא ולוודא שאין סיבוך. עדיף שתסמוך על עצמך! אתה יודע יותר טוב מכולם מה אתה מרגיש. גם רופאים טועים ולפעמים אפילו מטעים...מקווה שתראה טוב בקרוב מאוד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון אמרת!

ד''ר נדב בלפר
    28/06/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו