מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח ASA, מה עכשיו?ניר05/10/2009
עברתי ניתוח ASA לפני קצת פחות משבוע, הראייה ברוך השם מתחילה לחזור למרות שעדיין אין חדות מלאה. כמה שאלות:
1. בהתחשב בעובדה שעברתי ניתוח עם מספר נמוך יחסית (2 ורבע) מתי בערך אמורה לחזור אליי חדות הראיה המיטבית?
2. האם אחרי הסרת העדשות הטיפוליות הראייה צריכה להשתפר ולהתחדד יותר? או שמא בימים הראשונים דווקא ההפך?
3. ישמע קצת מוזר אבל... איך מבטיחים שבאמת הראיה תשאר תקינה לכל החיים? האם אימוץ יתר של העיניים (קריאת כתב קטן / קריאה בחושך) יכולה להגדיל את הסיכוי להרכבת משקפיים בעתיד או שאין קשר בין הדברים?
4. כמה טיפולים/בדיקות נוספות אחרי הניתוח יש צורך לעבור? פעם בחודש? יותר? או תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר נדב בלפר05/10/20091 ללא קשר למספר ההתחלתי - הראיה יכולה להתייצב גם לאחר חודש
2 לא ... דווקא אז הריפוי מגיע למרכז והאיזור קצת פחות מאורגן והראיה קצת מיטשטשת
3 אין כל דרך מוכרת לשם כך. לא לאחר ניתוח ולא במקרה שלא עברת ניתוח
4 תלוי במכון , ברופא ובעוד 1001 גורמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת
ניר05/10/2009בעצם... כמה שאלות קטנות, אם יורשה לי :)
1. האם אחרי הורדת העדשות אפשר לשטוף פנים ולחפוף את הראש כרגיל? עד מתי למעשה העין נשארת "פגיעה" למים או כל דבר אחר?
2. יכול להיות מצב שיחזרו הכאבים במהלך התקופה הקרובה או שהימים הללו כבר עברו חלפו?
3. באיזה שלב מומלץ לחזור לפעילות שגרתית? מחשב (לא נחשבת העובדה שאני יושב על המחשב בזה הרגע, זה רק כדי לשאול את השאלות...), קריאה?
4. למה בעצם משמשות הטיפות שהתבקשתי לקחת?
5. כשהורידו לי את העדשות גילו סיב של בגד באחת העיניים והרופא השתמש באיזושהי סכין רפואית שכזו כדי להוציא אותו (כולל הרדמה עם טיפות). ובכן, אני מניח שהוא יודע מה הוא עושה, אבל העין הזו מציקה לי קצת יותר מהעין השניה (דקירות קלות כאלה) - האם יש לכך קשר? והאם זה עלול להיות מסוכן?
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד
ד''ר נדב בלפר05/10/20091 לפי הנחיות המנתח. הכי חשוב להימנע משיפשוף העין
2 כן - בעיקר אם משפשפים חזק או יובש קיצוני
3 שבוע פלוס - בהדרגה
4 אילו טיפות? לרוב נותנים אנטיביוטיקה נגד זיהום וסטרואידים להפחתת דלקת +- טיפות ליובש
5 לא ברור לי מה בדיוק קרה -אבל כמו שאמרת - סמוך עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאממ...
ניר05/10/2009הטיפות - ZYMAR, STERODEX ו- REFRESH.
כמה זמן כדאי ומומלץ להמנע משפשוף העין? (כמובן שכמה שיותר, אבל... :) )
תודה.
ואגב, הערה קטנה, עיינתי לא מעט בפורום הזה, ואני חושב שהשירות שניתן פה הוא די מדהים וכלל לא טריויאלי, אז ישר כוח לכל העוסקים במלאכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאממממממממממממממממממ
ד''ר נדב בלפר06/10/2009ZYMAR, אנטיביוטיקה
STERODEX סטרואיד
REFRESH. תחליפי דמע
לפחות חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוי אני נודניק...
ניר06/10/2009תודה רבה, ו- שאלה אחרונה בהחלט.
עברתי ניתוח לפני שישה ימים (רביעי שעבר) ומה- ZYMAR נשאר לי ממש מעט (מינון של 4 פעמים ביום), התבקשתי להמשיך עם הטיפות עוד יום-יומיים וכבר הורידו לי את העדשות הטיפוליות.
האם להמשיך באותון המינון עד שיגמרו הטיפות או להוריד מהמינון על מנת שיספיקו גם למחר? או במקרה הקיצוני - ללכת לקנות בקבוקון נוסף בשביל המעט שעוד צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצר לי
ד''ר נדב בלפר06/10/2009אך זה ממש תלוי במטפל שלך. אני הייתי ממשיך ואף קונה עוד ליומיומיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההעניין טופל
ניר07/10/2009תודה רבה.
שא ברכה ד"ר בלפר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתשובה לשאלה האחרונה מאוד בעייתית.
סתיו27/06/2010אם יש לך חשש שיש בעיה עדיף שתלך לבדוק אצל רופא ולוודא שאין סיבוך. עדיף שתסמוך על עצמך! אתה יודע יותר טוב מכולם מה אתה מרגיש. גם רופאים טועים ולפעמים אפילו מטעים...מקווה שתראה טוב בקרוב מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנכון אמרת!
ד''ר נדב בלפר28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)