סובל מאלרגיה לעדשה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• סובל מאלרגיה לעדשה
    ג'וניניו
    06/10/2009

שלום רב
    אני בחור בן 27 אני סובל מקרטוקונוס יציב, אני חובש עדשות קשות כבר 6 שנים, שנה מתוכם עדשות סקלריות.
    אני מטופל באחת ממרפאות הקרנית של קופת החולים שלי, התור הבא שלי בעוד שבועיים ואני חייב תשובה היום לגבי מצבי.
    בשנה האחרונה העיניים שלי התחילו לפתח אלרגיה לעדשות המגע והתחלתי טיפול ב fml) אני כבר משתמש מעל לשנה וחצי בטיפות fml בסך הכל)
    הבעיה היא שאני חייב להרכיב את עדשות המגע- לצורך נהיגה וחיים תקינים, וברגע שאני מסיים את הטיפול ואני ממשיך להרכיב את העדשות- האלרגיה חוזרת במלוא עוזה ואני מוצא את עצמי ממשיך להזליף את הטיפות לעין גם אחרי הטיפול.
    אני ממש מתוסכל מהמצב ואני חושש שאני פוגע לעצמי בעיניים
    האם אפשר להשתמש בסטרואידים לזמן ממושך בלי לפגוע בעין?
    האם אין טיפול לנטרל את האלרגיות המייאשות האלו?
    אודה מאוד לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    סובל מאלרגיה לעדשה

הוספת תגובה

• גש לרופא עיניים

ד''ר נדב בלפר
    06/10/2009

שלום
    חבל לי על הקרטוקונוס שלך. חבל לי גם שאתה בוחר להשתמש בתרופה כלשהי, בעיקר בסטרואידים, ללא ייעוץ מתאים או אישור או פיקוח רופא. אחרי שנה יש בעיה דחופה?? גם לרופא מיד ואל תחכה. אם זו התייעצות שגרתית - חכה לבדיקה. בכל מקרה יש הרבה (!) סיכונים בשימוש בסטרואידים ללא פיקוח.
    יש טיפולים שונים לאלרגיה - אם אכן זו הבעיה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ג'וניניו
    06/10/2009

לפני כחודש הייתי אצל הרופא שלי וקיבלתי טיפול
    אני כן במעקב
    איננ י לוקח את הטיפות על דעת עצמי באופן כללי כמובן- אני לוקח את הטיפות על דעת עצמי היום שבועיים אחרי סיום הטיפול שלי, וגם לקחתי אותם בטיפול הקודם
    סך הזמן שאני משתמש ב בפמל לסירוגין הוא כמעט שנה וחצי בין טיפול לטיפול- כמובן תחת מעקב.
    הבעיה היא הזמנים בין התורים שהסיוט הזה של האלרגיה חוזר ואז אין לי ברירה אלא לקחת על דעת עצמי
    זה פשוט סיוט- אני לא יכול לנהל אורח חיים תקינים מעבר לשעה בלי שהעפעפיים שלי יתחילו לגרד ושהעפעף יתנפח, ואין לי ברירה כי בלי עדשות אני לא רואה טוב !!!!!
    אז מה ניתן לעשות בנושא?
    טופלתי באמאדין לא עזר בנוסף
    טופלתי בליבוסטין- לא עזר בנוסף
    רק פמל נותן לי מנוחה לכמה שעות וזה גם בקושי

\אז מה לעשות להפסיק ולחכות לתור?
    זה עכשיו בשני העיניים, זה אפילו החמיר, אם מקודם זה היה בעין אחת עכשיו שני העיניים הצטרפו לחגיגה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ג'וניניו
    06/10/2009

אני לא זוכר איך הבעיה מוגדרת אבל העניים שלי התחילו לפתח אלרגיה לעדשות מגע ומכאן הבעייתיות
    אגב שמעתי שבארצות הברית לוקחים פמל גם בלי מרשם רופא
    אודת לתשובתכם גם לעניין ההודעה הקודמת

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר נדב בלפר
    06/10/2009

יש הרבה אנשים בהרבה מקומות הלוקחים טיפולים ללא מרשם - זה לא אומר שזה בסדר
    לגבי האלרגיה - האפשרות הסבירה ביותר היא לא להשתמש בעדשות - אך אז לא תראה טוב. העיניים צועקות שהגוף הזר הזה (עדשות מגע) מפריע ובלתי נסבל. בקרוב כבר לר תוכל לסבול זאת יותר. שווה דיון בביקורך הקרוב אצל הרופא. בנתיים - ני מציע לך לטפטף תחליפי דמע (יש סוגים שניתן לשים על עדשות מגע) - אני חושב שישפר את תחושתך לא פחות טוב - ללא הסיכון שבסטרואידים
    תחשוב על חלופות כמו .....
    השתלת טבעות
    Cross Linking
    השתלת קרנית

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה

ג'וניניו
    07/10/2009

ד"ר שלום
    ראשית תודה על התשובות
    לעניין הטיפולים שציינת- הרופא שלי לא בעד כרגע, מהסיבה הפשוטה שהקרטוקונוס שלי יציב
    והוא רואה בטיפולים שציינת כמוצא אחרון, אינני יודע מה שיקוליו ( אני מקווה שאין כאן שיקול חיסכון לקופה).
    לבינתיים עד שאפגש עם הרופא שלי עוד שבוע, יש אפשרות שאוכל לקחת על דעת עצמי טיפות אנטיאלרגיות לא סטרואידיות, כגון ליבוסטין למשל ? האם גם כאן יש סיכון? אני חייב משהו שירגיע לי את העיניים אחרת אני לא אוכל לנהל אורח חיים תקין.
    אודה לתשובתך

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוגים של תחליפי דמע קיימים-

ג'וניניו
    07/10/2009

לעדשות סקלריות ושאפשר לקנות ללא מרשם?
    תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובל עלי שזו אלרגיה בלבד

ד''ר נדב בלפר
    07/10/2009

אין כאן חיסכון לקופה - אנחנו לא אנשי מכירות אלא רופאים. מה גם שאילו טיפולים פרטיים
    דוגמאות לתחליפי דמע : הילוקומוד, רפרש, רפרש טירס, ג'נטיל, היפוטירס
    נראה לי שבקרוב לא תוכל יותר להשתמש בעדשות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה

ג'וניניו
    07/10/2009

ניסיתי שזה יהיה התשובה האחרונה אבל כתבת פה משהו שדי הטריד אותי
    כתבת שלדעתך בקרוב לא אוכל להשתמש בעדשות, ובכן לדעתי זה כבר התחיל
    אז מה הפיתרון?
    בגלל הקרטוקונוס אני חייב עדשות? אחרת לא אוכל לנהל אורח חיים תקין.
    איך אני פותר את הדבר הזה אחת ולתמיד?
    ששאלתי את הרופא שלי לגבי הטיפולים שציינת הוא אמר בפירוש שהדרך להשתלת קרנית עוד ארוכה, לגבי שאר הטיפולים לא שאלתי.
    אז מה המלצתך?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט אחרונה

ד''ר נדב בלפר
    07/10/2009

סיפרתי לך מה הדרך והאופציות.
    אין זבנג וגמרנו - זו מחלה כרונית
    רק רופא שבודק אותך יוכל לייעץ לך ת'כלס

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו