מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות לפני ניתוח לייזראיתן15/12/2009
למומחים שלום,
1. הייתי לפני כחצי שנה באחד המכונים ועברתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר. האם הבדיקה תקפה גם כעת או שעליי לעשות בדיקה נוספת?
2. נמצאתי מתאים לניתוח PRK, כמו כן הבנתי שאין שום בעיה לבצע פעילות אתגרית לאחר הניתוח. האם אין מניעה גם לבצע צניחה חופשית, בנג' או צלילה? לאחר איזו תקופה מיום הניתוח אוכל לבצע את הפעילויות הנ"ל? לגביי קפיצת בנג'י-האם זה נכון שהיא מסוכנת לעניים בכל מקרה, בלי שום קשר לניתוח, בשל יצירת לחץ תוך עיני גבוה?
3. כיום אני חש סינוור קל מאורות הרכבים שחולפים מולי בעת הנהיגה בלילה (דבר זה לא אובחן רפואית-זוהי התחושה שלי..). האם הניתוח יכול להגביר את מידת הסינוור בלילה?
4. יש לי מספר -1.5 ו-1.75 בעיניים. האם מומלץ לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים למספרים כאלה נמוכים? במספרים כאלה נמוכים-יש סיכוי שישאר לי "מספר" בעיניים לאחר הניתוח?
בתודה מראש על התשובה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפנ י ניתוח לייזר
ד``ר עמי הירש15/12/2009שלום רב,
1. הבדיקה תקפה ל3 חודשים לאחר מכן יש צורך לחזור על הבדיקה.
2. כחודשיים לאחר הניתוח אין שום מניעה לבצע כל פעולה מסוג זה.
3.יש לבדוק במהלך בדיקת ההתאמה האם קימים עיוותים המאפיינים עיוותים אופטים בראיית לילה. במידה והם מופיעים ניתן לבצע תיקון לעיוותים אלו.
4. ככלל ניתוח לייזר ניתן לבצע רק לאחר בדיקת התאמה, זהו תפקידו של הרופא הבודק לאשר האם ניתן לבצע ניתוח לייזר וההחלטה לבצע ניתוח או לא היא בידך, הרופא הבודק בהגדרתו בודק בלבד ותפקידו לאשר האם ניתן לבצע ניתוח, אין מתפקידו להמליץ לעבור ניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר שלום
איתן15/12/2009קודם כל תודה על התשובות..
לא ענית לי לגביי קפיצת בנג'י-האם זה נכון שהיא מסוכנת לעניים בכל מקרה, בלי שום קשר לניתוח, בשל יצירת לחץ תוך עיני גבוה?
בנוסף ברצוני לדעת האם עם מספרים כאלה נמוכים יש סיכוי שישאר מספר בעין לאחר הניתוח?
בתודה מראש,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ד``ר עמי הירש20/12/2009שלום רב,
בדר"כ במספרים נמוכים התוצאות המתקבלות הנן מצויינות.לעיתים נדירות מאד, תתכן נסיגה או תוצאת חסר גם במספרים נמוכים.
לגבי קפיצת בנג'י, אין בה סכנה יוצאת דופן לעין, שלמעשה לאחר PRK מבנה העין דומה לעין שלא נותחה.
בברכה, ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)