מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטרלאסק או אינטרלסק costemvewאבי06/11/2007
אני אודה אם תענו על שאלתי
אמרו לי שאני מתאים לשתי השיטות אניטרלאסק הרגיל או ה-costemveue
מה יותר בטוח ויותר כדאי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרלאסק לא שייך ל coustomview
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007יניב שלום,
צר לי מאוד שלא קיבלת הסבר מלא לגבי השיטות שהציעו לך.
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה מתחילים את הניתוח בחיתוך כיפה של הקרנית בעזרת מיקרוקרטום (סכין חשמלית זעירה) או בעזרת סכין לייזר (intralase). כרגע אני לא בטוח שיש לאחד ה"סכינים" יתרון חד משמעי אל השני.
לאחר חיתוך הכיפה מרימים אותה ורק אז מלטשים את רקמת הקרנית בעזרת האקסימר לייזר לצורה הרצויה על מנת לתקן את ליקוי הראיה שלך.
הליטוש יכול להתבצע בשיטה הסטנדרטית שבה מלטשים מכתש עגול או אליפטי אחיד שעומקו תלוי בכמות ה"מספרים" שאנחנו רוצים להסיר. הליטוש הוא זהה בכל המנותחים עם אותו מרשם, ליטוש סטנדרטי הוא כמו לרכוש בגד מקונפקציה, כל המכנסיים באותה מידה זהים ואם זו המידה שלך סביר מאוד שהם יתאימו לך פחות או יותר.
אם אתה רוצה התאמה טובה יותר של הבגד שלך אתה חייב לרכוש אותו מחיט או תופרת שיתפרו לך את הבגד לפי מידה. גם בניתוחי לייזר יש אפשרות לבצע ליטוש מותאם אישית לפי עיוותי האופטיקה של כל עין ועין. שיטת ליטוש זו נקראית coustom ablation ומכשירי אקסימר לייזר מהדור האחרון מאפשרים שיטת ליטוש זו לאחר מיפוי העין בעזרת טכנולוגית איבחון קדמת גל (Wavefront).
שמות מסחריים של שיטת הליטוש המותאמת אישית הם CoustomView או zyopyix.
כעיקרון, שיטת הליטוש המותאמת אישית יכולה לחסוך בכמות הרקמה שיש להסיר בניתוח הלייזר ובכ- 40% מהמטופלים תאפשר חדות ראיה טובה יותר מאשר השיטה הסטנדרטית.
החיסרון היחיד של שיטת הליטוש המותאמת אישית היא בתוספת המחיר לניתוח כאשר בוחרים בחלופה זו.
אישית אני ממליץ לבחור בשיטת הליטוש המותאמת אישית אם נושא תוספת המחיר אינו מרכיב מוביל בשיקולים. אם ניתנה לך האפשרות לבחור בין שיטת הליטוש המותאם אישית ובין השיטה הסטנדרטית ואין לך בעיה תקציבית, כדאי לבחור בשיטה המותאמת אישית. אם יש קושי תקציבי ניתן בהחלט לקבל תוצאה טובה גם בשיטת הליטוש הסטנדרטית.
ממליץ מאוד לשבת שוב עם הרופא המנתח ובקש ממנו להסביר לך שוב את ההבדלים בין השיטות ולבחון יחד איתו את היתרונות והחסרונות בכל חלופה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיזו שיטה הכי מתאימה לי
אבי07/11/2007שלום
יש לי מספר 2.5 וצלינדר 1.25 בעין ימין , ו-1.75 וצלינדר 1.00 בעין שמאל
האם כדאי לי לעשות את ה-interlask coustemview עם כרטיס ממחושב שמותאם אישית
או את האנטרלאסק הרגיל שישייף לי בדיוק לפי המספרים שציינתי על כל הקרנית
אודה מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבמה לבחור
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007ליאור שלום,
צר לי אם אאכזב אותך אך קשה לי מאוד להמליץ לך מבלי שיש לי נתונים מלאים כגון טופוגרפיה של הקרניות, עובי קרנית ונתוני בדיקת העיניים עצמן.
באופן עקרוני, במקרים של צילינדר מעל דיאופטר אחד אני חושב שיש יתרון יחסי לליטוש מותאם אישית על גבי הליטוש הסטנדרטי.
ממליץ מאוד לשבת שוב עם הרופא המנתח שלך וללבן את כל הסוגיות בכנות מלאה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)