מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי להתחיל לחשוב על ניתוח תיקון?רועי20/07/2010
שלום רב,
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לייזר בשיטת PRK.
המספרים שלי לפני הניתוח היו כ- 5 בכל עין וצילנדר קל בעין ימין.
השבוע עברתי בדיקת ראייה, ולצערי, חששותי כי ראייתי אינה תקינה לחלוטין- התאמתו.
מתברר, כי אומנם המספר התאפס- אך נוצר לי כשלושת רבעי (3/4) צילינדר בכל עין.
בפועל, ראייתי למרחק אינה חדה, כפי שמצופה בשלב זה, לאחר זמן כה רב לאחר הניתוח, אני מרגיש שאין לי מספיק מיקוד, כך שכיתוב למשל אני רואה כפול (כאילו יש לאותיות צל).
גם בקריאה מן המחשב, ממרחק מסויים קיים טשטוש/ ראייה כפולה של הכתב או הילה מסויימת.
אודה לכם האם תוכלו לשתף אותי במשמעות הדבר. האם ניתן לומר שהניתוח כשל וכי עליי לבצע ניתוח תיקון?
כמו כן, במידה והתשובה לכך חיובית, האם כאשר מדובר בתיקון, המשמעות היא ניתוח PRK מחדש, עם כל הכרוך בכך?
בתודה מראש,
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רועי
ד''ר נדב בלפר20/07/2010הניתוח לא כשל שכן ראייתך היום ללא משקפיים היא תיפקודית. הרקמה של כל אדם מחלימה מעט שונה מחברו, הן בתוצאה והן בקצב. לרוב זו נחשבת תוצאה טובה מאד לניתוח - אך עדיין ייתכנו שינויים לטובה - גם לאחר חודשים מהניתוח. אם יש ביה ספציפית כמו שמשתמע מדבריך (כמו למשל כפל ראיה) כדאי להעריך את מצב העין - כולל, אולי, מיפוי קרנית לנסות לזהות אם יש בעיה ספציפית. אם וכאשר יוחלט על ניתוח תיקון/השלמה - הוא אכן ניתוח PRK לכל דבר. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)