התלבטות בין ASA לשיטה אחרת

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• התלבטות בין ASA לשיטה אחרת
    רונית
    17/11/2007

שלום,

בעלי עשה ניתוח בשיטה ASA לפני קצת יותר משבוע והוא עדיין רואה מטושטש ונאמר לו אחרי הניתוח שהראיה יתיצב לאחר כחודשיים. אני גם הכלכתי ליעוץ ואמרו לי שאני גם מתאימה לניתוח ASA ושההחלמה תיקח בערך שבוע עד שאני אראה טוב. המספר שלי זה מינוס 5 בשני העיניים פלוס צילינדר קטן ובעלי היה לו מספר מינוס 3.

אני עובדת בתוך מזכירה ועובדת כל היום מול המחשב וחשוב לי ראיה תקינה וחדה באופן תמידי כמה שיותר מהר. יש לצין שאמרו לי ששיטת ASA הכי בטוחה. אני גם קבעתי טור בעוד שבועים איפה שבעלי עשה את הניתוח.

לאור הנ"ל -אני חוששת שזמן ההחלמה יהיה ארוך וזה יפריע לי בעבודה.

איזה שיטה מתאימה לי כך שהראיה שלי תהיה חדה ותקינה מהר ככול האשפר. האם כדי לי ללכת ליעוץ בשיטה אחרת?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות בין ASA לשיטה אחרת

הוספת תגובה

• מהירות החלמה

ד''ר דוד לנדאו
    18/11/2007

רונית שלום,

השם ASA הוא שם שיווקי לשיטת הלייזר על פני השטח, בשיטה זו התאוששות הראיה איטית (לוקח עשרה ימים ויותר לפני שהראיה חוזרת להיות תפקודית) ויש חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
    בעבר היה מקובל לנתח בשיטה זו עין אחת, לאפשר לה להתאושש כחודש או חודשיים ורק אח"כ לנתח את הניתוח בעין השניה. בתקופת המעבר מבוצע שימוש בעין הלא מנותחת ומשקפיים או עדשת מגע.
    רוב מטופלים שלי לא מעונינים לסובל חוסר נוחות או כאבים פעמיים, ובוחרים לעבור את הניתוח בשתי העיניים באותו יום. אני ממליץ במצב כזה להתכונן מבחינת מקום העבודה והחיים היום יומיים למצב של ראיה לא מיטבית.
    שיטת הלייזר על פני השטח (ASA, PRK, LASEK) נחשבת לבטוחה מבין כל השיטות המוצעות היום עם סיכון של כחצי אחוז להווצרות עכירות במרכז הקרנית.

קיימת כמובן השיטה של לייזר מתחת לכיפה (LASIK, Intralase) המאפשרת התאוששות מהירה של הראיה תוך פחות מ- 72 שעות ואין היא כרוכה לרוב חוסר נוחות או כאבים לאחר הניתוח.
    בשיטה זו חשוב מאוד שעובי הקרנית לפני הניתוח יהיה מספיק על מנת שעובי הקרנית השארי אחרי הניתוח יהיה גדול ממחצית עובי הקרנית לפני הניתוח.
    בשיטה זו יש רמת סיכון גבוה יותר מאשר בשיטה הראשונה ברמה של בין 5% ל- 1% תלוי בפרסומים השונים.

אם עובי הקרנית שלך מאפשר זאת, את זקוקה לשיטה בה ההתאששות של הראיה מהירה מאוד ואת מוכנה לקחת את הסיכונים המלווים שיטה זו - יש מקום לשקול אותה ברצינות.

התייעצי שוב עם הרופא המנתח שלך לגבי הצרכים שלך והשיטה המתאימה לך ביותר.
    במידה ואין הוא מבצע את שני הניתוחים ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת במכון בו יכולים להציע את שתי השיטות ולקבל מידע נוסף.

במידה ויש צורך הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה וייעוץ, אין לי ספק שבסופו של דבר תוכלי לקבל את כל המידע הרלוונטי על מנת להגיע להחלטה מודעת.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו